Tambet Tasuja

Editor

Tambet Tasuja is editor.
Er zijn 2 films gevonden.

Miekkailija

2015 | Biografie, Drama

Finland/Estland/Duitsland 2015. Biografie van Klaus Härö. Met o.a. Märt Avandi, Ursula Ratasepp, Kaarle Aho, Kirill Käro en Lembit Ulfsak.

Om uit de klauwen van Stalins geheime politie te blijven, ontvlucht de getalenteerde schermer Endel Nelis begin jaren vijftig Leningrad. In het Estische kustplaatsje Haapsalu wordt hij gymleraar op een school met kinderen waarvan de vaders dood of verdwenen zijn. Endel sticht er een schermclub, maar de 'feodale' sport valt slecht bij de fanatiek communistische directeur. Ongewoon verhaal, gebaseerd op het leven van Nelis (1925-1993), werkt beheerst toe naar de cruciale keuze die de hoofdfiguur moet maken. Elegante enscenering, prachtige 'Scope-fotografie, discreet stemmige muziek, subtiel spel: een dramatische voltreffer.

Klass

2007 | Drama

Estland 2007. Drama van Ilmar Raag. Met o.a. Vallo Kirs, Pärt Uusberg, Lauri Pedaja, Paula Solvak en Riina Ries.

De nurkse Joosep is het pispaaltje van de klas. Hij wordt voortdurend uitgescholden, zijn schoolspullen worden afgepakt, en na de gymles wordt hij in zijn blootje in de meisjeskleedkamer geduwd. Jooseps karikaturaal insensitieve vader – fanatiek lid van de schietclub – bast hem toe dat hij van zich af moet bijten. De in onrustige stijl gefilmde Klass van de Estse regisseur Ilmar Raag is een heftige, maar tamelijk rechtlijnige studie over buitenbeentjes, pestkoppen en meelopers, over collectieve schuld en peer pressure. In sneltreinvaart – Klass beslaat slechts zeven dagen – dendert hij op een onvermijdelijke climax af.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tambet Tasuja op televisie komt.

Reageer