Nikola Todev

Acteur

Nikola Todev is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Zlatnata reka

1984 | Drama

Bulgarije 1984. Drama van Ivanka Gribcheva. Met o.a. Petyr Slabakov, Nikola Chipriyanov, Mikhail Mikhailov, Nikola Todev en Katia Ivanova.

Een sterke film over een groep kleurrijke outcasts in een slaperig dorpje, dat in de schaduw leeft van een grote, moderne fabriek. De oude Vangel heeft van zijn half ingestorte huis een toevluchtsoord gemaakt voor ex-gevangenen en zwervers. Deze beloven het huis terug te kopen van zijn dochter en proberen aan het benodigde geld te komen door oplichterij, met fatale gevolgen. Regisseuse Gribekeva beziet haar manlijke helden zonder sentimentaliteit en slaagt er in een verstikkende sfeer van verval op te roepen.

Stenata

1984 | Drama

Bulgarije 1984. Drama van Emil Tzonev. Met o.a. Ivan Ivanov, Georgi Georgev-Gec, Aneta Sotirova, Pavel Poppadanov en Nikola Todev.

Een maatschappelijk drama. De jonge idealist Martin krijgt zijn eerste baan bij de bouw van een grote dam en leert dat de kloof tussen formele voorschriften en praktijk soms een, moreel nogal dubieus compromis vereist. Zijn conflict met de despotische maar succesvolle manager is de dramatische spil van deze film. Dit debuut van documentaire-maker Tzonev werd in Bulgarije heel goed ontvangen.

Za gospojitzata i nejnata myzhska kompanya

1983 | Oorlogsfilm, Drama

Bulgarije 1983. Oorlogsfilm van Ivan Dobchev. Met o.a. Naum Shopov, Plamena Getova, Ivan Ivanov, Nikola Todev en Stefan Ilyev.

Vijf ruziënde musici en de zanger Beba van de nachtclub 'Titanic' verbergen tegen hun zin de moordenaar van een Nazi-beul, maar tonen zich heldhaftig tijdens de wrede Gestapo-verhoren. Meer een karakterstudie dan een realistisch oorlogsdrama door de van het toneel afkomstige regisseur Dobchev, die complexe persoonlijkheden confronteert met het universele probleem van het morele dilemma.

Kratko slantze

1979 | Drama

Bulgarije 1979. Drama van Ludmil Kirkov. Met o.a. Vihyr Stoychev, Nikola Todev, Anton Gorchev, Rosica Petrova en Pavel Poppandov.

Een moreel drama dat de omstandigheden onthult rond de gewelddadige dood van de student Sashka. Deze was betrokken bij een half-legaal zaakje: putten graven op privé-terrein van een plaatselijke ambtenaar, en daarbij was hij gestuit op een graf met slachtoffers die gevallen waren tijdens een anti- fascistisch oproer in 1923. Een mogelijk op te richten gedenkteken betekent niet minder dan een ramp voor de eigenaar en de arbeiders die bang zijn dat ze naar hun geld kunnen fluiten. De onverkwikkelijke sfeer wordt steeds drukkender en komt tot uitbarsting in de tragische climax.

Masjki vremena

1977 | Historische film

Bulgarije 1977. Historische film van Edward Zahariev. Met o.a. Grigor Vachkov, Marianna Dimitrova, Nikola Todev, Trayan Yankov en Georgi Georgiev.

Een letterlijke vertaling van de titel 'In mannelijke tijden'. Een vrouw, tegen haar zin uitgehuwelijkt, wordt gekidnapt door een beroeps-vrouwenrover om haar bij de toekomstige echtgenoot af te leveren. Het pakt echter anders uit. Deze derde film van Zahariev is de meest dramatische. Met mooie beelden en folkloristische elementen weet Zahariev een oude traditie te doen herleven, die het aanzien waard is.

Prebroyvane na divite zaitsi

1973 |

Bulgarije 1973. Edward Zahariev. Met o.a. Isaac Fintsi, Todor Kolev, Nikola Todev, Philip Trifonov en Evstati Stratev.

Een ambtenaar komt in een dorpje aan met het doel alle konijnen in de omgeving te tellen. Hij roept de hele mannelijke bevolking op te helpen, waarbij de nodige problemen zich voordoen. Grappige situaties, waarbij de nadruk ligt op de subtiele uitbeelding van de verschillende personages in het bonte gezelschap. Debuut van een regisseur die nu tot de meest vooraanstaanden behoort van Bulgarije.

Prebrojavane na divite saizi

1973 |

Bulgarije 1973. Eduard Zahariev. Met o.a. Nikola Todev, Philipp Trifonov en Isaak Finzi.

Een ambtenaar komt in een dorpje aan met het doel alle konijnen in de omgeving te tellen. Hij roept de hele mannelijke bevolking op te helpen, waarbij de nodige problemen zich voordoen. Grappige situaties, waarbij de nadruk ligt op de subtiele uitbeelding van de verschillende personages in het bonte gezelschap. Debuut van een regisseur die nu tot de meest vooraanstaanden behoort van Bulgarije.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nikola Todev op televisie komt.

Reageer