Gela Kandelaki

Acteur

Gela Kandelaki is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Jil pevtchi drozd

1971 | Drama

SU 1971. Drama van Otar Ioseliani. Met o.a. Gela Kandelaki, Gogi Chkheidze, Dshansug Kakhidze en D. Dzhandifi.

De slagwerker van een filharmonisch orkest heeft er moeite mee zijn sociale en beroepsverplichtingen goed te verdelen. Hij heeft de neiging de nadruk te leggen op zijn vrienden, waardoor hij steeds op het laatste nippertje de concertzaal binnenkomt om zijn bijdrage te leveren. Dit gedrag wordt hem fataal. Een luchtige film vol komische situaties.

Shil pewtschij drosd - Iko schaschwi mgalobeli

1970 | Drama

SU 1970. Drama van Otar Iosseliani. Met o.a. Gela Kandelaki, Gogi Tscheidse, I Dshandierei, Dhansoeng Kachidse en Marina Karziwadse.

Een aangename psychologische komedie van de lichtvoetige Georgische regisseur. Een jongeman heeft zo'n druk sociaal leven dat hij steeds maar net op tijd komt om voor het orkest waarin hij speelt, in de slotakkoorden zijn bescheiden bijdrage te leveren. De dirigent dreigt er een maagzweer aan over te houden.

Gil Pevtchil drozd

1970 | Komedie

SU 1970. Komedie van Otar Iosseliani. Met o.a. Gela Kandelaki, Gogi Cxeidze, Irina Dzandieri, Elena Landia en Dzansug Kaxidze.

Kandelaki is slagwerker in het orkest van Tbilissi. Hij staat erom bekend nooit op tijd te zijn. De orkestleider stuurt hem naar de directeur, die echter geen tijd heeft. Kandelaki moet in de namiddag terugkomen. In de tussentijd ontmoet hij zijn vrienden en gaat hij achter de meisjes aan, zodat hij te laat bij de directeur is. Hoewel zijn beste vriend horlogemaker is, heeft hij een hekel aan stiptheid. Een verrassend luchtige film uit de voormalige Soviet-republiek Georgiƫ. Een warme, licht- ironische kijk op het leven in de hoofdstad, die Tati ongetwijfeld bevallen zou zijn. Het is een van die zeldzame voorbeelden van films waarin eigenlijk niets gebeurt, maar die toch niet vervelen. Ioseliani schreef het scenario in samenwerking met Dimitri Eristavi. Briljante beelden van Abesalom Maisouradze.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gela Kandelaki op televisie komt.

Reageer