Eyas Salman

Editor

Eyas Salman is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

The Idol

2015 | Biografie, Drama, Komedie, Muziek

Palestijns Gebied/Argentinië 2015. Biografie van Hany Abu-Assad. Met o.a. Tawfeek Barhom, Ahmed Al Rokh, Hiba Attalah en Nadine Labaki.

Superieur melodrama van de Palestijnse filmmaker Hany Abu-Assad (Paradise Now, Omar) is biopic over het leven van Arab-Idols winnaar Mohammad Assaf. Van zijn zware jeugd in het van de buitenwereld afgesloten Gaza, tot de finale van Arab-Idols op 22 juni 2013 in Egypte. De film is het energiekst in Assafs jeugdjaren, wanneer hij - gedreven door zijn zus Nour (Hiba Attalah, dé ontdekking van de film) - alleen nog maar zingt op bruiloften en partijen. Halverwege springt de film naar 2013 en zien we hoe Assaf (Barhom) de finale van Arab-Idols bereikt en heel Palestina op z'n kop weet te zetten.

Dégradé

2015 | Drama

Palestijns Gebied/Frankrijk/Qatar 2015. Drama van Arab Nasser en Tarzan Nasser. Met o.a. Hiam Abbass, Victoria Balitska, Maisa Abd Elhadi, Nelly Abou Sharaf en Reem Talhami.

Twee kapsters en hun tien klanten zitten op een bloedhete dag vast in een schoonheidssalon in de Gazastrook, terwijl de Hamas-politie voor hun deur een maffiafamilie bevecht. Die heeft namelijk een jonge leeuw uit de dierentuin gestolen (een raar maar waargebeurd elementje). Maar ook zonder de beschietingen buiten is de sfeer binnen al explosief. Het kammerspiel, dat het debuut is van de markante identieke tweelingbroers Tarzan en Arab Nasser, wil een metafoor zijn voor het dagelijks leven in Gaza. Het matige script zorgt er echter voor dat de film vooral verrassingsloos in herhaling valt.

Omar

2013 | Drama

Palestijns Gebied 2013. Drama van Hany Abu-Assad. Met o.a. Adam Bakri, Leem Lubany, Waleed Zuaiter, Essam Abu Aabed en Foad Abed-Eihadi.

In een paar stappen zien we hoe de jonge Palestijnse bakker Omar een aanslag pleegt en, nadat hij is opgepakt door de Israëli's, verandert in een informant. En toch is Omar geen politiek pamflet, want Abu-Assad is meer geïnteresseerd in universele thema's als liefde, vriendschap, trouw en verraad. Na de Golden Globe en Oscarnominatie in 2006 voor Paradise Now vertrok Abu-Assad naar Hollywood, waar hij in zes jaar tijd één (slechte) film wist te maken. Omar is een terugkeer naar zijn vaderland en naar het niveau van Paradise Now.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eyas Salman op televisie komt.

Reageer