Gordon Wellesley

Regisseur, Scenarist

Gordon Wellesley is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Dead Man's Evidence

1962 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1962. Thriller van Francis Searle. Met o.a. Conrad Phillips, Jane Griffiths, Veronica Hurst, Ryck Rydon en Godfrey Quigley.

Als de Koude Oorlog op zijn hoogtepunt is met de Cubaanse raketcrisis, spoelt op een Iers strand het lijk aan van een kikvorsman. Het is Fallon (Rydon), die overgelopen was naar de communisten. Geheimagent David Baxter (Phillips) van MI7 wordt erbij geroepen, maar het blijkt geen simpele spionagezaak te zijn. Praterige, maar typische Britse B-film die als niet al te lange second feature de bioscoopbezoeker tevreden moest houden met een mystery-intrige. Het scenario is van Gordon Wellesley en Arthur La Bern naar het verhaal van laatstgenoemde. Het camerawerk is van Ken Hodges. Geproduceerd door regisseur Searle en medehoofdrol Rydon.

The Silver Fleet

1943 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1943. Oorlogsfilm van Vernon Sewell en Gordon Wellesley. Met o.a. Ralph Richardson, Googie Withers, Esmond Knight, Beresford Egan en Frederick Burtwell.

WO II. De eigenaar van een scheepswerf in Nederland lijkt samen te werken met de Duitse bezetters, maar in feite is hij de leider van een verzetsgroep, die de bouw van twee onderzeeƫrs probeert te saboteren. Een dominante rol van Ralph Richardson, die geweldig op dreef is in deze sobere propagandafilm, die nog steeds het aanzien waard is.

Rhythm Serenade

1943 | Musical, Komedie, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1943. Musical van Gordon Wellesley. Met o.a. Vera Lynn, Jimmy Jewel, Ben Warriss, Peter Murray Hill en Julien Mitchell.

Een romance bloeit op als een vrouwelijke fabrieksarbeider in contact komt met een geheimzinnige en verlegen kluizenaar. Lynn krijgt ruimschoots de gelegenheid om te laten zien waarom ze de populairste zangeres van Engeland was tijdens WO II, maar acteren is niet haar sterkste kant. Een van de weinige films waarin het komisch duo Jewel & Warriss te zien is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gordon Wellesley op televisie komt.

Reageer