Andrey Sigle

Producer, Componist

Andrey Sigle is producer en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Faust

2011 | Drama, Fantasy

Rusland 2011. Drama van Aleksandr Sokurov. Met o.a. Johannes Zeiler, Anton Adasinsky, Isolda Dychauk, Georg Friedrich en Hanna Schygulla.

Vrije interpretatie van Johann Wolfgang von Goethes al ontelbare keren bewerkte tragedie Faust, waarin de wereldvreemde dokter Heinrich Faust zijn ziel verkoopt aan de gewiekste, geldbeluste sjacheraar Mauricius, nadat hij zijn hart is verloren aan de mooie Margarete. Bekend of niet, geregisseerd door Aleksandr Sokurov is Faust pure cinema; een hallucinerend drama, met fraaie decors en kostuums en prikkelend, existentieel, soms grappig gefilosofeer. Laatste deel van Sokurovs tetralogie over macht, op het festival van Venetiƫ bekroond met de Gouden Leeuw.

Aleksandra

2007 | Drama, Oorlogsfilm

Rusland/Frankrijk 2007. Drama van Aleksandr Sokurov. Met o.a. Galina Vishnevskaya, Vasily Shevtsov en Raisa Gichaeva.

Conflict noch geografie wordt precies benoemd in dit verhaal over de zinloze treurnis van de oorlog. Baboesjka Aleksandra onderneemt een uitputtende reis om eindelijk kleinzoon en soldaat Denis terug te zien. Die is al jaren gestationeerd nabij Grozny, in het sterfhuis Tsjetsjeniƫ. Vishnevskaya, de Bolsjoi-sopraan die eerder in een documentaire van Sokurov werd geportretteerd met cellist-echtgenoot Mstislav Rostropovitsj, speelt de oma met zwijgzame afstandelijkheid. De regie zit exact op dezelfde lijn. Ziedaar de handicap van deze film: de intentie/pretentie van de maker is duidelijk, maar de kijker neemt die slechts van verre waar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andrey Sigle op televisie komt.

Reageer