Yo-Yo Ma is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Yo-Yo Ma: Inspired by Bach - The Sound of Carceri

1997 | Documentaire, Muziek

Canada 1997. Documentaire van François Girard. Met o.a. Yo-Yo Ma, Steve Epstein, Moshe Safdie en John Wilton-Ely.

Deel twee uit cyclus van zes met Koreaanse cellist Yo-Yo Ma die hommage brengt aan de zes Suites voor Cello-solo van J.S. Bach. Regisseur Girard (de maker ban o.m. 32 SHORT FILMS ABOUT GLENN GOULD) exploreert de relatie tussen muziek en architectuur doorheen een virtuele confrontatie tussen Giovanni Battista Piranesi's bouwkunst en muziek van Bach! In computer-geanimeerde driedimensionale beelden plaatst Girard Yo-Yo Ma in Piranesi's befaamde schetsen.

Yo-Yo Ma: Inspired by Bach - The Music Garden

1997 | Documentaire, Muziek

Canada 1997. Documentaire van Kevin McMahon. Met o.a. Yo-Yo Ma en Julie Moir Messervy.

Eerste documentaire uit cyclus van zes als hommage aan de zes suites voor cello-solo van J.S. Bach uitgevoerd door cellist Ma. Samen met landschapsarchitecte Moir Messervy tracht cellist Ma in het centrum van Boston een tuin te ontwerpen ge[KA3]inspireerd op Bachs Eerste Suite. Het wordt een gevecht tegen de bureaucratie. Of: hoe muziek de natuur van onder het beton opnieuw tot leven kan brengen. Zoals wel vaker in deze reeks van zes films is de muziek flamboyant uitgevoerd, de confrontatie met andere artistieke disciplines (hier: tuinarchitecteur) intrigerend.

Yo-Yo Ma: Inspired by Bach - Struggle for Hope

1997 | Documentaire, Muziek, Fantasy

Canada 1997. Documentaire van Niv Fichman. Met o.a. Yo-Yo Ma en Tamasaburo Bando.

Deel vijf uit cyclus van zes documentaires die samen hommage zijn aan de zes suites voor cello-solo van J.S. Bach. In deze voorlaatste epsiode volgen we de samenwerking tussen cellist Yo- Yo Ma en de beroemde Japanse Kabuki-acteur Bando in een indrukwekkende dans-performance op Bachs vijfde cello-suite. Een allesbehalve evidente combinatie van twee werelden die wel erg ver uit elkaar liggen.

Yo-Yo Ma: Inspired by Bach - Six Gestures

1997 | Documentaire, Muziek

Canada 1997. Documentaire van Patricia Rozema. Met o.a. Yo-Yo Ma, Jayne Torvill, Christopher Dean en Tom McCamus.

Laatste deel uit cyclus van zes die hommage vormen aan de zes suites voor cello van J.S. Bach. In dit deel zweven de wereldkampioenen kunstschaatsen Jayne Torvill en Christopher Dean over het ijs op Bachs zesde Suite, zoals in alle zes films uitgevoerd door befaamde cellist van Chinese origine Yo-Yo Ma. In deze film van Rozema (gefotografeerd door Andre Pienaar) wordt ook Bachs beroeps- en persoonlijk leven geëxploreerd.

Yo-Yo Ma: Inspired By Bach - Sarabande

1997 | Documentaire, Muziek, Fantasy

Canada 1997. Documentaire van Atom Egoyaan. Met o.a. Yo-Yo Ma, Lori Singer, Arsinée Khanjian, Don McKellar en George Sperdakos.

Deel vier uit cyclus van zes films die samen een hommage vormen aan de zes suites voor cello-solo van J.S. Bach met aan de basis de befaamde Chinese cellist Ma. Dit is de enige 'speelfilm' uit de reeks. Ma arriveert in Toronto voor een concert. De chauffeur die hem moet ophalen staat aan de verkeerde terminal en zo begint de cellist een tocht doorheen de stad, met ontmoetingen met diverse personages die allemaal wel een of andere connectie hebben doorheen de muziek. Egoyan weeft, zoals alleen hij dat kan, een netwerk van intermenselijke connecties met als rode draad de vierde cello-suite van Bach.