Mathias Sercu

Acteur

Mathias Sercu is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

My First Highway

2016 | Drama

België 2016. Drama van Kevin Meul. Met o.a. Aaron Roggeman, Romy Lauwers, Ruth Becquart, Natali Broods en Mathias Sercu.

Op vakantie met zijn ouders en kleine broertje in Spanje loopt de zestienjarige Benjamin (Roggeman) de ongeveer even oude Annabel (Lauwers) tegen het lijf. Op zoek naar avontuur en aangejaagd door zijn hormonen laat de naïeve jongeling zich door haar in niet te overziene situaties manoeuvreren, met desastreuze gevolgen. Sterk, compromisloos speelfilmdebuut van de Vlaamse scenarist/regisseur Kevin Meul, over verleiding en verlies van onschuld. Meul filmt dicht op zijn personage, dat hij ook van zijn onsympathieke kant durft te laten zien.

Team Spirit

2000 | Romantiek, Drama, Sportfilm

België 2000. Romantiek van Jan Verheyen. Met o.a. Tom Van Landuyt, Axel Daeseleire, Geert Hunaerts, Dimitri Leue en Mathias Sercu.

Gïnspireerd door de Nederlandse film ALL STARS uit 1997 wilde Verheyen met zijn vierde film een Vlaamse versie maken, waarin de thema's voetbal, vrouwen, vriendschap en volwassen worden centraal staan. Hij deed dat heel behendig in Hollywoodstijl voor nog geen twee miljoen euro binnen twee maanden. Hij maakte gebruik van aanvaardbare clichés door zes van karakter zeer verschillende vrienden aan elkaar te verbinden via hun amateurvoetbalclubje Eendracht Vooruit, waarin zij al sedert hun jeugd met elkaar spelen. Voor sommigen is het grote leven al begonnen in de vorm van een huwelijk, een koter en een eigen bedrijfje, waarin alles zich binnenkort lijkt te verbrijzelen. Voor anderen moet de keuze nog tussen een goede toekomst en de juiste partner gemaakt worden, en weer een ander heeft uiterlijk alles bereikt, maar is diep ongelukkig. Behoorlijke spelprestaties, aardige cameo's en een goedklinkende soundtrack van Jan Leyers houden de aandacht behoorlijk vast in deze film. ALLES MOET WEG is de enige film van Jan Verheyen, die in het gezaghebbende vakblad van de filmindustrie Variety besproken werd, maar deze heeft de aandacht van de recensenten niet mogen halen. Dat is heel jammer. Het scenario is van Bart de Pauw, Jean van de Velde en Mischa Alexander. Het camerawerk is van Jan Vancaillie.

Buiten de zone

1994 | Familiefilm

België 1994. Familiefilm van Luc Coghe. Met o.a. Reinhilde Van Driel, Elise Bundervoet, Mathias Sercu, Danny Timmermans en Bart De Pauw.

Pilotfilm van tiendelige humoristische Vlaamse serie over jonge mensen die als vrijwilliger werken bij een hulplijn voor tieners met problemen. De jongeren krijgen vragen waar zij zelf nog geen antwoord op hebben, zodat zij daar eerst zelf naar moeten zoeken. Geschreven door mede-acteur De Pauw, die de rol speelt van het 'lulletje rozewater'. Vervelende stukjes schooltoneel met jonge acteurs die goed op dreef zijn ondanks het onzinnige script.

Ad Fundum

1993 | Familiefilm, Drama

België 1993. Familiefilm van Erik Van Looy. Met o.a. Tom Landuyt, Tom Van Bauwel, Mathias Sercu, Sven De Ridder en Margot Van Doorn.

Interessante debuutfilm over een uit de hand lopende ontgroening. Het eerste deel van de film baadt in een sfeertje van studentikoze gein, maar door overmatig drankgebruik en een fascistoïde houding van een harde kern van oudere studenten loopt een en ander behoorlijk uit de hand. In de ontknoping zorgt een wild-westvergelding voor een omgekeerde moraal.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mathias Sercu op televisie komt.

Reageer