Werner M. Lenz

Regisseur, Cameraman

Werner M. Lenz is regisseur en cameraman.
Er zijn 8 films gevonden.

Oswalt Kolle: Liebe als Gesellschaftsspiel

1972 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1972. Erotiek van Werner M. Lenz. Met o.a. Joey Klüger, Angelika Wehbeck, Anne-Marie Löbeau, Karin Böttcher en Michael Büttner.

Groepsseks en partnerruil zijn het onderwerp van deze z.g. voorlichtingsdocumentaire. Kolle is vóór; maar hij had toen nog niet van AIDS gehoord en hij vindt dat de jaloezie overwonnen moet worden ten bate van het plezier. Twintig jaar later voorzien van nieuw commentaar door Kolle in verband met heruitzending op de tv. Weliswaar daarvoor bekort tot ca 60m, want anders wordt het ondraaglijk. Pikant detail: de groepsseks- scènes zijn gedraaid in Holland, want toen kon je daarmee nog last krijgen in de Bondsrepubliek. Zie ook: Aufklärung films.

Oswalt Kolle: Dein Mann - das unbekannte Wesen

1970 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1970. Erotiek van Werner M. Lenz. Met o.a. Heidi Maien, Michael Maien, Barbara Lankau, Angelika Frey en Volker Frey.

In deze als seksuele voorlichting bedoelde film wordt de man belicht en de nadruk valt op de co[KA3]itus. Aan de hand van een viertal gedramatiseerde gebeurtenissen komt de seksuele daad, impotentie en de seksuele fantasie van mannen aan de orde. Ook receptuur hoe vrouwen bij hun mannen `de vaart` erin kunnen houden. De film werd aanvankelijk geweerd door de (vrijwillige zelf)censuur, maar kon onder luid protest van de kerken toch vertoond worden. De uit de kast gehaalde tv-versie is bekort tot bijna de helft, d.w.z. ca 51m en is hedentendage volslagen oninteressant. Zie ook: Aufklärung-films.

Oswalt Kolle: Dein Kind - das unbekannte Wesen

1970 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1970. Erotiek van Werner M. Lenz. Met o.a. Oswalt Kolle en Familie Kolle.

Naturisme op het eilandje Sylt in de Noordzee, blote kindertjes, Kolle, en een heuse geboorte. Vrijmoedige seksuele voorlichting voor de jeugd, met name pubers. Jammer dat het verouderde en verlichte (denk)beelden uit de hippietijd zijn. Ruim twintig jaar later voorzien van nieuwe tekst en commentaar en opnieuw gemonteerd (en een beetje bekort) voor uitzending op tv, maar het houdt niet over. Zie ook: Aufklärung-films.

Zwei Girls vom Roten Stern

1965 | Komedie, Thriller

Frankrijk/Oostenrijk/Duitsland 1965. Komedie van Sammy Drechsel en Sammy Drechsel. Met o.a. Lilli Palmer, Pascale Petit, Curd Jürgens, Daniel Gélin en Anthony Steel.

Tijdens een ontwapeningsconferentie in Genève zijn de vrouwen uit de Russische delegatie en de zaakgelastigden van de V.S. elkaars opponenten, óók buiten de vergaderzaal als de dames de Amerikanen met wodka onder de tafel drinken. Het scenario, dat voortkomt uit de befaamde cabaretgroep 'Die Stachelschweine' ligt onder het peil van hun eigen satirische humor. Bovendien ontbreekt het de regie aan filmische fantasie en vakbekwaamheid, zodat de acteurs niet in staat zijn om de looiigheid te doorbreken. Klaus-Peter Schreiner bewerkte een roman van Peter Norden tot scenario. Camerawerk van Werner M. Lenz en Herbert Geier.

Das Wirtshaus von Dartmoor

1964 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Duitsland 1964. Mysterie van Rudolf Zehetgruber. Met o.a. Heinz Drache, Paul Klinger, Friedrich Joloff, Ingmar Zeisberg en Judith Dornys.

Australische speurneus Drache laat zich gevangen zetten in een door mist omhulde strafinrichting in de plaats uit de titel, waar twaalf gevangenen op mysterieuze wijze zijn ontsnapt en van de aardbodem verdwenen lijken. Ze kunnen niet dood zijn, want familieleden ontvangen ansichtkaarten uit verre en vreemde landen. Als echter uitkomt dat de poststempels vervalst zijn, moet voor Drache's leven gevreesd worden. Inspecteur Klinger behoedt hem in de finale voor een dodelijk schot. Aardig van sfeer en lekker ouderwets. Lukas Michael en de regisseur bewerkten de mysterie-roman van Victor Gunn. Het camerawerk is van Werner M. Lenz.

Liebling, ich muß dich erschießen

1962 | Thriller

Duitsland 1962. Thriller van Jürgen Goslar. Met o.a. Marianne Koch, Walter Giller, Hans Nielsen, Heinrich Gretler en Jürgen Goslar.

De mooie en rijke Jeannine wordt verliefd op de charmante Amerikaan Tom. Ze is in de wolken als ze ontdekt dat hij ook van haar houdt en niet lang daarna trouwen ze zelfs. Als het echter bijna te laat is ontdekt ze dat Tom haar voor haar geld getrouwd heeft en dat hij het plan heeft haar te vermoorden.

Der Adler vom Velsatal

1957 | Drama, Romantiek

Duitsland 1957. Drama van Richard Häussler. Met o.a. Claus Holm, Jochen Hauer, Waltraut Haas, Sepp Rist en Kurt Heintel.

In het doorgaans zo vreedzame dal is het de laatste tijd niet helemaal pluis. Er wordt gestroopt en veel gesmokkeld. Wanneer er iemand uit het dal wordt vermoord wijst alles erop dat een boerenzoon, Toni, de dader is.

Solange noch die Rosen blüh'n

1956 | Romantiek, Drama, Komedie

Duitsland 1956. Romantiek van Hans Deppe. Met o.a. Hertha Feiler, Willy Fritsch, Eva Probst, Gerhard Riedmann en Annie Rosar.

Dr. Helga Wagner, een toegewijde kinderarts, moet kiezen tussen de saaie, maar oprechte architect Richard Kühn en de charmante houthakker en kunstenaar in zijn vrije tijd Michael Lechner. Uitsluitend te genieten voor dwepers met het Heimat genre.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Werner M. Lenz op televisie komt.

Reageer