John Canada Terrell

Acteur

John Canada Terrell is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Five Heartbeats

1991 | Muziek, Drama

Verenigde Staten 1991. Muziek van Robert Townsend. Met o.a. Robert Townsend, Michael Wright, Leon, Harry Lennix en Tico Wells.

Af en toe melig maar toch onderhoudend verhaal over de opkomst van een rockgroepje in de jaren 1960-1970, losjesweg gebaseerd op de rhythm and bluesgroep The Dells. Alles is voorspelbaar maar scenarist-regisseur-acteur Townsend en zijn ploeg komen zo sympathiek over dat je de clichés er gratis bijneemt. De scène, waarin Townsend met de hulp van een broekie, Tressa Thomas, ter plekke een song in elkaar flanst is misschien wel de prijs van het bioscoopkaartje waard. Aan het scenario werkte Keenen Ivory Wayans mee. Camerawerk van Bill Dill.

She's Gotta Have It

1986 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1986. Drama van Spike Lee. Met o.a. Tracy Camilla Johns, Tommy Redmond Hicks, John Canada Terrell, Spike Lee en Raye Dowell.

New York, eind jaren zeventig. De eigenzinnige en onafhankelijke Nola Darling (Johns) heeft drie vriendjes: stoere Greer (Terrell), zachtmoedige Jaime (Hicks) en grappige Mars (gespeeld door regisseur Lee zelf). Alle drie willen ze liever het enige vriendje van Nola zijn, maar wie zal ze kiezen? Of wordt het misschien haar lesbische vriendin? Voor een prikkie gedraaide, geestige zedenschets, voor het grootste deel geschoten in stemmig zwart-wit, met acteurs die zo nu en dan rechtstreeks in de camera spreken om zo hun visie op de affaire uit te leggen. Lanceerde de carrière van regisseur Spike Lee, die drie jaar later Do the Right Thing zou maken.

Recruits

1986 | Komedie

Verenigde Staten 1986. Komedie van Rafal Zielinski. Met o.a. Steve Osmond, Alan Deveau, Doug Annear en John Canada Terrell.

Een povere, mislukte poging om te profiteren van het succes van POLICE ACADEMY met hoertjes, hippies en punkers die als hulp ingezet worden bij de verkeerspolitie op de Californische snelwegen. De film gaat over chaotische toestanden, maar verkeert daar ook zelf in.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Canada Terrell op televisie komt.

Reageer