Liviu Marghidan

Producer, Cameraman

Liviu Marghidan is producer en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Tales from the Golden Age

2009 | Komedie

Roemenië/Frankrijk 2009. Komedie van Cristian Mungiu, Hanno Höfer, Razvan Marculescu, Constantin Popescu en Ioana Uricaru. Met o.a. Vlad Ivanov, Tania Popa en Liliana Mocanu.

Vijf korte verhalen die allemaal plaatsvinden in de laatste 15 jaar van Ceauşescu’s schrikbewind. Drijvende kracht achter deze tragikomische episodenfilm was regisseur Cristian Mungiu (4 Maanden, 3 Weken en 2 Dagen), die alle delen - gebaseerd op beroemde Roemeense broodjeaapverhalen - schreef en er zelf ook een regisseerde. Uit collegialiteit met de andere makers heeft hij nooit gezegd welke. Onze gok: The Legend of the Chicken Driver, met afstand de beste van de vijf. De andere vier waren voor jonge Roemeense regisseurs.

Medalia de onoare

2009 | Drama

Duitsland/Roemenië 2009. Drama van Calin Peter Netzer. Met o.a. Victor Rebengiuc, Camelia Zorlescu, Mimi Branescu en Radu Beligan.

Kurkdroge Balkan-tragikomedie die het droefgeestige tot het hilarische verheft. De 75-jarige Ion wordt genegeerd door echtgenote, zoon, buren en de rest van de wereld. Totdat hem voor een WO II-heldendaad een medaille wordt toegekend en hij zich ineens verzekerd weet van eenieders belangstelling. Weliswaar herinnert de grijsbesnorde Boekarester zich van oorlog noch heroïek iets, maar hij heeft wel een reputatie te repareren. Kortom: de geschiedenis krijgt allengs surreële trekjes. Scenario van Tudor Voican is maatwerk voor Roemeens acteerinstituut Rebengiuc, die een kunststukje maakt van eersteklas schlemielenrol.

California Dreamin' (Endless)

2007 | Drama, Komedie

Roemenië 2007. Drama van Cristian Nemescu. Met o.a. Armand Assante, Jamie Elman, Razvan Vasilescu en Maria Dinulescu.

Tijdens de NATO bombardementen op Joegoslavië als gevolg van de Kosovo-crisis wordt op het Roemeense platteland een Amerikaans militair transport op een zijspoor gezet door een eigenzinnige stationschef. De Amerikaanse soldaten dreigen tijdens het resulterende diplomatieke gehannes hun geduld te verliezen. De burgemeester hoopt dat alle reuring investeerders naar het gat zal trekken en organiseert terstond een dorpsfeest. Het speelfilmdebuut van Cristian Nemescu, die overleed tijdens de montage, is een burleske allegorie over bureaucratie, corruptie en machtsmisbruik, gecombineerd met een liefdesverhaal en een coming of age-film. Winnaar van de Un certain regard-prijs in Cannes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Liviu Marghidan op televisie komt.

Reageer