Giuseppe Maria Scotese

Regisseur

Giuseppe Maria Scotese is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Il lungo giorno della violenza

1971 | Western

Italië 1971. Western van Giuseppe Maria Scotese. Met o.a. George Garvel, Eduardo Fajardo, Checo Lopez, Sergio Dorila en Rita Forzano.

Speelt zich af in Mexico in 1914, ten tijde van de burgeroorlog tussen het Federale en het Revolutionaire leger. Er zijn twee hoofdpersonen in dit in elkaar geflanste plot. Diego Medina (Garvel) is een verre neef van een Federale generaal die heimelijk aan de kant van de Revolutionairen staat. Malpeco (Fajardo) is een bandiet die niets om de oorlog geeft en zijn gedrag geeft zowel de Federalen als de Revolutionairen een hoop ergernis. Diego heeft een geheim document dat aan de revolutionaire held Pancho Villa overhandigd moet worden. Malpeco helpt hem daarbij omdat Diego hem van het executiepeloton redde. Uiteindelijk vecht en sterft Malpeco voor de revolutie. Er is een ironische droevige wending aan het slot, wanneer Diego Pancho Villa tracht te bereiken. Zwakke regie en dito spel.

Questo amore ai confini del mondo

1960 | Avonturenfilm, Drama

Italië/Argentinië 1960. Avonturenfilm van Giuseppe Maria Scotese. Met o.a. Antonio Cifariello, Dominique Willms, Fausto Tozzi en Egle Martin.

Een rijke veehouder vestigt zich met zijn vrouw op de pampas van Tierra del Fuego waar ze aanpassingsmoeilijkheden heeft en de aanwezigheid van een vroegere geliefde van haar man moeilijk verwerkt. Een avontuur trekt de aandacht van beide vrouwen, maar het is de boerin die samen met hem naar Chili vlucht, achtervolgd door de echtgenoot en de versmade vriendin. De imponerende landschapsfotografie is interessanter dan de avontuurlijke vierhoeksverhouding die niet zo best geacteerd wordt.

Le modelle di via Margutta

1945 | Drama

Italië 1945. Drama van Giuseppe Maria Scotese. Met o.a. Liliana Laine, Claudio Gora, Vera Carmi en Carlo Campanini.

De beroemde Romaanse straat via Margutta wordt dagelijks door kunstenaars bezocht. Er spelen zich vele liefdestaferelen en tragedies af. Modellen flirten met kunstenaars waarbij hartstocht en liefde even snel ontstaan als wegebben. Sommige liefdesrelaties zijn probleemloos, andere weer niet. Het leven van een artiest is niet altijd even gemakkelijk. In dit verhaal staat het leven van een artiest centraal, die aan tubercolose lijdt en bijna dood gaat van de honger. Hij vecht voor een gelukkig leven met zijn vrouw, maar komt tragisch aan zijn einde door zijn ongeneeslijke kwaal. Zijn geliefde blijft ontroostbaar. De film is vrij oppervlakkig en behandelt de problemen van de artiesten lichtzinnig. Interessant zijn de kleine gastrollen van bekende artiesten zoals Fazzini, Gentilini, Guzzi en Savelli.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Giuseppe Maria Scotese op televisie komt.

Reageer