Adrian Frutiger

Componist

Adrian Frutiger is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Mijn naam is Eugene

2005 | Familiefilm

Zwitserland 2005. Familiefilm van Michael Steiner. Met o.a. Manuel Häberli, Janic Halioua, Dominic Hänni en Alex Niederhäuser.

Vier kwajongens gaan op zoek naar de legendarische schat van Fritzli Bühler, de 'koning der deugnieten'. Onderweg beleven de vier doldrieste avonturen en ontmoeten ze malle mensen. Sapperloot, wat een ouderwetse film!

Spital in Angst

2001 | Thriller

Zwitserland/Duitsland 2001. Thriller van Michael Steiner. Met o.a. Sabina Schneebeli, Jonathan Kinsler, Wolf Hofer, Stefan Gubser en Götz Burger.

In een ziekenhuis in Bern wordt de 73-jarige ex-dictator Tarek Benin uit Kenyasa verpleegd. Hij is net onder narcose gebracht voor een operatie, een toestand, waarin hij zonder ingrijpen slechts enkele uren mag verblijven. Wordt hij niet tijdig gewekt, dan sterft hij. Op dat moment overvallen rebellen onder leiding van Nagib (Kinsler) het ziekenhuis en bezetten de etage, waarop de Afrikaanse pati[KA3]ent ligt. Nagib eist al het geld terug dat door de dictator illegaal is ge[KA3]exporteerd, en dat op geheime rekeningen bij Zwitserse banken ligt. Hij stelt de Zwitserse regering en de ziekenhuisdirectie voor een dilemma. Dokter Katrin Staub (Schneebeli) bevindt zich op de bewuste etage. Ze krijgt het moeilijk met haar chef-arts en haar roeping als arts, daarbij heeft ze ook nog persoonlijke problemen. Het scenario van Jürg Brändli is realistisch maar behoorlijk conventioneel en een happy Hollywood-ending zit er niet in. De rolbezetting van deze tv-film, waarin de bekende race tegen de klok wordt gevoerd doet zijn best. Het camerawerk is van Pascal Walder.

Nacht der Gaukler

1996 | Thriller

Zwitserland 1996. Thriller van Michael Steiner en Pascal Walder. Met o.a. Pascal Ulli, Ingrid Sattes, Hans-Peter Ulli, Alexander Seibt en Ingold Wildenauer.

Gesitueerd in niet nader genoemde centraal-Europese politiestaat wordt brave ambtenaar Klaus Koska (Pascal Ulli) achtervolgd. Hij is toevallig getuige van een moord en rapporteert dat op het ministerie van justitie. Niemand lijkt bereid enig geloof aan zijn verhaal te hechten. Hij barricadeert zich in zijn flat. Er verschijnt daar een grote houten krat. Net als zijn lieve buurvrouw Marlene (Sattes) en een zekere Hermann Schmidt (Seibt). Dat wakkert zijn achtervolgingswaan nog aan en hij heeft nog steeds niet begrepen dat Lubitsch (Hans-Peter Ulli), de minister van justitie, persoonlijk uit is op zijn eliminatie omdat hij de enige getuige was van de moord. Als Klaus finaal beseft dat de krat in zijn flat eigenlijk zijn eigen doodskist moet worden is het te laat. Half-surrealistische kafkaiaanse klein-budget-thriller, geschreven door Jürg Brändli, in zwart-wit en op 16mm gefotografeerd door co- regisseur Walder. Voor cinéfielen zitten er knipoogjes in naar Orson Welles en Hitchcock terwijl ook SILENCE OF THE LAMBS indruk moet hebben gemaakt op regisseursduo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Adrian Frutiger op televisie komt.

Reageer