Eros Pagni: cast.
Er zijn 20 films gevonden.

La Cena

1998 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1998. Komedie van Ettore Scola. Met o.a. Fanny Ardant, Vittorio Gassman, Stefania Sandrelli, Lea Gramsdorff en Eros Pagni.

L'ultimo concerto

1995 | Drama

Italië 1995. Drama van Francesco Laudadio. Met o.a. Anna Bonaiuto, Daniel Ezralow, Eros Pagni, Mariella Valentini en Claudia Pandolfi.

Valeria Bonelli wordt als verdedigster aangezocht in het verkrachtingsproces van rockzanger Tommy, die ervan beschuldigd wordt na een concert een zekere Claudia meegelokt te hebben naar zijn hotelkamer en haar halfdood achtergelaten te hebben in de lift.

L'ombre du soir

1993 | Drama

Frankrijk​/​​Italië​/​​Portugal​/​​Zwitserland 1993. Drama van Cinzia Th. Torrini. Met o.a. Robin Renucci, Laura Morante, Elisabetta Cavallotti, Eros Pagni en Claudine Auger.

Renucci is onderdirecteur bij de transportfirma van Pagni in Toscane. Hij is verliefd op Morante, een jonge vrouw die gekweld wordt door sombere herinneringen. Juist voor hun huwelijk ontslaat Renucci de werkneemster Cavalotti. Deze neemt wraak door in een radio-uitzending Renucci te beschuldigen van ongewenste intimiteiten. Eva die het programma toevallig hoort, geeft haar verloofde niet de kans de situatie uit te leggen. Ze gaat er vandoor. Renucci tracht haar terug te vinden, maar ondertussen heeft hij ook de politie op de hielen, omdat zijn baas een illegaal giftransport in zijn schoenen probeert te schuiven. Vergezocht drama dat af en toe thriller-achtig lijkt. De acteurs doen hun best het scenario van Marcel Jullian en Massimiliano Governi waar te maken, maar slagen er niet in. Zowel het gegeven van seksuele intimiteiten op het werk als het probleem van het vervoer van giftige stoffen blijft steken op het niveau van 'goed bedoeld'.

Arriva la bufera

1993 | Komedie

Italië 1993. Komedie van Daniele Luchetti. Met o.a. Diego Abatantuono, Margherita Buy, Silvio Orlando, Marina Confalone en Angela Finocchiaro.

Damiano Fortezza (Abatantuono) is een rechterlijk ambtenaar uit Noord-Itali[KA3]e, die wordt overgeplaatst naar Sicili[KA3]e. In een kleine dorp op een vulkaanhelling, doet Damiano onderzoek naar een plaatselijke advocaat Mario Solitudine (Orlando) die verdacht wordt van corruptie. Mario is verliefd op een rijke jonge vrouw, wier zaken voor heel wat werk zorgen. Hij wordt gearresteerd op zijn trouwdag maar is ook het slachtoffer van de zelfzuchtige rivaliteit tussen drie rijke zusters, onder wie zijn toekomstige bruid. In feite weet Damiano niet wat hij met zijn leven aanmoet, behalve dan zich op zijn zaak te concentreren. Bovendien wordt hij verliefd op Mario's verloofde. Een surrealistische zwarte komedie over maatschappelijke en politieke corruptie. Goed spel maar een verwarrend verhaal.

Persone perbene

1992 | Misdaad

Italië 1992. Misdaad van Francesco Laudadio. Met o.a. Massimo Ghini, Elena Sofia Ricci, Eros Pagni, Marina Giulia Cavalli en Fabio Camilli.

Ghini is een bekwaam manager. Hij is specialist op het gebied van investeringsfondsen en verkeert in een benijdenswaardige positie. Maar dan keert het tij zich tegen hem en gaat hij bijna failliet. Hij neemt het besluit om zich voortaan alleen nog maar met het witwassen van zwart geld bezig te houden. Omdat hij door zijn partners erin wordt geluisd, wordt hij gedwongen een zakenman te doden, die met de politie samenwerkt in het onderzoek naar het zwarte geldcircuit. Hij bespioneert de zakenman met zijn vrouw en kinderen, en wordt uiteindelijk op de vrouw verliefd. Om zijn financiële problemen op te lossen, vermoordt hij de zakenman. Daarna maakt hij heel voorzichtig de weduwe het hof en verlaat hij zijn eigen gezin. Op die manier manoeuvreert Ghini zich opnieuw in een moeilijke positie, waarvan de afloop onzeker is. De regie van deze film is matig, maar de vertolking is erg goed.

Il senso del vertigine

1991 | Thriller, Mysterie

Italië 1991. Thriller van Paolo Bologna. Met o.a. Francisco Magaldi, Rosella Testa, Silvio Vannucci, Eros Pagni en Duccio Camerini.

Deze film speelt zich af in het provinciestadje Viterbo, ten noorden van Rome, waar een ex-voetballer die bij een botenverhuurbedrijf werkt, een jonge, rijke weduwe ontmoet die er door de inwoners van het stadje van verdacht wordt haar oudere echtgenoot vermoord te hebben. De aantrekkingskracht die zij op hem uitoefent, wordt een obsessie en hij komt in een doolhof van achterdocht, bedrog en chantage terecht. Uiteindelijk pleegt hij een moord en wordt gek. Ondertussen komt hij er achter dat zij onschuldig is en dat haar echtgenoot vermoord werd door landspeculanten die het op zijn hotel voorzien hadden. Dan wordt de ex-voetballer plotseling wakker en ontdekt dat het allemaal een droom was, geïnspireerd op een roman die hij aan het lezen was. Regisseur Bologna is goed in het opbouwen van een verhaal, maar zwak spel en een onnozel slot bederven de goed gestructureerde vertelling. Ook bekend als SENSE OF VERTIGO.

Americano rosso

1991 | Drama

Italië 1991. Drama van Alessandro d'Alatri. Met o.a. Burt Young, Fabrizio Bentivoglio, Valeria Milillo, Sabrina Ferilli en Eros Pagni.

Augustus 1934, in de noord-Italiaanse provincie Veneto. Bentivoglio, een typische playboy, liever lui dan moe, werkt voor het huwelijksbureau van zijn oom. Hij houdt van vrouwen en dat brengt hem in moeilijkheden: hij wordt ontslagen als oom ontdekt dat hij rotzooit met tante. Toevallig komt hij dan een Amerikaan tegen van Italiaanse afkomst (Burt Young), vers uit de V.S. en op zoek naar een Italiaanse maagd om mee te trouwen. In Young's Lancia Augusta Cabriolet rijden de twee mannen door Veneto naar de Adriatische kust, op zoek naar een geschikt meisje. Bentivoglio stelt Young aan een aantal meisjes voor: een danseres, een weduwe, een verlegen boerendochter, een nietsontziende avonturierster, een serveerster. Young vindt inderdaad een vrouw. Er zit nog een mysterieuze draai aan het slot. Zorgvuldig gefilmd, goed geregisseerd en prima gespeeld.

Disperatamente Giulia

1989 | Oorlogsfilm, Drama

Italië​/​​Spanje​/​​Frankrijk 1989. Oorlogsfilm van Enrico Maria Salerno. Met o.a. Tahnee Welch, Fabio Testi, Laura Antonelli, Dalila Di Lazzaro en Corinne Clery.

Giulia de Blasco (Welch) is een bekende journaliste die haar autobiografie schrijft. Ze brengt daarin een eerbetoon aan haar moeder Carmen Milkovich (Antonelli) die kort voor het uitbreken van WO II (1939-44) huwde met Ubaldo Milkovich (Salerno), een tegenstander van Mussolini, de fascistische leider van Itali[KA3]e. Na het uitbreken van de vijandelijkheden moet Ubaldo in dienst en de eenzame Carmen voegt zich bij het verzet tegen Il Duce. Ze ontmoet dan de zeer knappe Vittorio de Blasco (Pagni), een overtuigd anti-fascist, en beleeft met hem de grote liefde van haar leven. Terug in Rome blijkt Carmen zwanger en de vrucht van de passie is Giulia. Na een onbezorgde jeugd krijgt Giulia, als ze volwassen is, de nodige teleurstellingen met haar minnaars. Een film die bol staat van oppervlakkige liefdesavontuurtjes, waarin een wat meer eisende kijker geen bevrediging vindt. Allesbehalve opwindende soap, die vals sentiment niet schuwt. De middelmatige spelprestaties kwalificeren zeker niet voor een Oscar. Het scenario is van Ennio de Concini en Salerno naar de roman van Sveva Casati Modignani. Het camerawerk is van Ennio Guarnieri. Mono.

Topo Galileo

1988 |

Italië 1988. Francesco Laudadio. Met o.a. Beppe Grillo, Jerry Hall, Eros Pagni en Mino Bellei.

Een film over sociale problemen van onze tijd. Het begint met een goed idee over een rattenvanger, die in een kerncentrale een rat moet gaan vangen die, na toevallige besmetting in een laboratorium, misvormd is. Jammer dat in de tweede helft geen climax volgt.

Teresa

1987 |

Italië 1987. Dino Risi. Met o.a. Serena Grandi, Luca Barbareschi en Eros Pagni.

De rondborstige Grandi speelt een harde, onafhankelijke weduwe, die een vrachtwagen van Beieren naar Sicilië rijdt en al haar charmes moet gebruiken om een bankier op afstand te houden. Zij wordt verliefd op haar tweede chauffeur, een arme jonge man die graag coureur zou willen zijn. Een zwak scenario en ondermaatse acteerprestaties. Eigenlijk een fiasco, omdat Grandi haar op haar welgevormde lichaam afgekomen fans geen naaktscènes te bieden heeft.

Flirt

1983 | Komedie

Italië 1983. Komedie van Roberto Russo. Met o.a. Monica Vitti, Jean-Luc Bideau, Alessandro Haber en Eros Pagni.

De titel zegt het al. Deze keer is het de vrouw die met enige schuldgevoelens en onzekerheid gaat flirten. Monica Vitti vergooit haar talent in deze film, zonder diepte, over een emotionele crisis. De regie en het spel zijn beneden peil.

Grog

1982 |

Italië 1982. Francesco Laudadio. Met o.a. Franco Nero, Gabriele Ferzetti, Omero Antonutti, Sandra Milo en Cristina Pascual.

Enkele ontsnapte gevangenen gijzelen een doktersgezin en eisen in ruil een vliegtuig om het land uit te vluchten. Ze maken die eisen bekend aan een TV-station en laten zich overhalen in de bezette woning een TV-ploeg toe te laten, die vervolgens de situatie dramatisch en spectaculair uitbouwt en beïnvloedt. De stevige humor maakt van de dramatische situatie een onderhoudende komedie, al is de satire te oppervlakkig om echt doeltreffend te zijn. Als debuut haalt de film het net niet, maar er wordt met komische verve geacteerd.

Liquirizia

1979 | Erotiek, Komedie

Italië 1979. Erotiek van Salvatore Samperi. Met o.a. Stefano Ruzzante, Barbara Bouchet, Eros Pagni, Christian De Sica en Massimo Anzallotti.

Een malle, zeer onderhoudende klucht over twee rivaliserende middelbare scholen in het noord-Italiaanse Padua. Beide scholen organiseren een eindexamenfeest. Ze besluiten een show op te voeren en dan gaan alle remmen los. Je kunt zien dat de spelers stuk voor stuk erg veel plezier hebben en heerlijke Barbara Bouchet doet het geweldig in de onvermijdelijke seks-scenes.

Ritratto di borghesia in nero

1978 | Drama

Italië 1978. Drama van Tonino Cervi. Met o.a. Senta Berger, Ornella Muti, < Capucine, Christian Borromeo en Stefano Patrizi.

Een jonge pianist wordt minnaar van een getrouwde vrouw in Venetië, maar wordt dan verliefd op meisje van zijn leeftijd, terwijl zijn oude minnares hem tot elke prijs voor zichzelf wil behouden. De nogal verlekkerd uitgemeten decadentie krijgt een alibi omdat het zich tijdens het opkomend fascisme afspeelt, maar de wezenloosheid van de jonge held maakt de begeertes waarvan hij het onderwerp is weinig aannemelijk. De bestudeerd esthetische vormgeving krijgt een impuls door de cynische ontknoping als het prille meisje nòg doortrapter blijkt dan wie ook in de film.

I Nuovi mostri

1977 |

Italië 1977. Mario Monicelli, Dino Risi en Ettore Scola. Met o.a. Vittorio Gassman, Ornella Muti, Alberto Sordi, Ugo Tognazzi en Orietta Berti.

Twaalf sketches over allerlei vormen van huichelachtigheid. Wisselend van toon, niveau en lengte, maar met enkele fikse uitschieters en voortdurend verrassend door het transformatievermogen van de drie voornaamste acteurs. Diverse scenarios van Age Scarpelli, Maccari en Zapponi.

Profondo rosso

1975 | Thriller, Horror, Misdaad, Mysterie

Italië 1975. Thriller van Dario Argento. Met o.a. David Hemmings, Daria Nicolodi, Gabriele Lavia, Macha Méril en Clara Calamai.

Legendarische horrorcineast Dario Argento (1940) brak in 1975 door tot de hoogste regionen van het drukbevolkte murder/horror-mystery giallo-genre met deze Deep Red. Multitalent Hemmings, later regisseur van The A-Team en Airwolf, speelt de opgejaagde pianist die tegen wil en dank wordt geconfronteerd met allerhande akelige hak- en steekmoorden. Actrice Daria Nicolodi is de reddende engel, ook buiten de set want zij zou een jaar later Argento's dochter Asia Argento op de wereld zetten. Beroemd vanwege de minutieus uitgewerkte moordscènes.

Il Soldato di ventura

1975 | Avonturenfilm, Komedie, Historische film, Actiefilm

Italië​/​​Frankrijk 1975. Avonturenfilm van Pasquale Festa Campanile en Pasquale Festa-Cama. Met o.a. Bud Spencer, Enzo Cannavale, Jacques Dufilho, Andréa Ferréol en Angelo Infanti.

Een Italiaans dorpje wordt in de 16e eeuw belegerd door de Fransen, zodat de bevolking en het Spaanse garnizoen uitgehongerd dreigen te worden. De aanvoerder van een groep huurlingen stelt de Spanjaarden een uitbraakpoging voor. Deze komisch- avontuurlijke, nieuwe versie van de film van vóór WO II, ETTORE FIERAMOSCA, geeft de goedmoedige kolos Spencer de kans om zijn krachtpatserij te tonen in een minder kinderlijke film dan we van hem gewend zijn. De willekeurige, losse verhaaltrant en het verdwijnen en verschijnen van de personages wekken de indruk dat de film drastisch werd ingekort.

Tutto a posto e niente in ordine

1974 | Drama, Komedie

Italië 1974. Drama van Lina Wertmüller. Met o.a. Luigi Diberti, Lina Polito, Nino Bignamini, Sara Rapisarda en Giuliana Calandra.

Siciliaanse sub-proletariërs zijn genoodzaakt werk te zoeken in Milaan en hebben alleen hun volkse vitaliteit om zich staande te houden in de chaos van de wereldstad. Een soort 'remake' van MIM METALLURGICO, FERITO NELL'ONORE waarbij de tragikomische lotgevallen van Giannini in die film nu verspreid worden over een hele reeks personages, zodat de regisseuse zich nóg rumoeriger te buiten kan gaan aan karikaturale typeringen en bijzakelijke kluchtscènes. Af en toe is er een treffend moment in deze veel te lange film die een aanslag doet op het uithoudingsvermogen van de toeschouwer.

Processo per direttisima

1973 | Drama

Italië 1973. Drama van Lucio De Caro. Met o.a. Mario Adorf, Bernard Blier, Gabriele Ferzetti, Ira von Fürstenberg en Adalberto Maria Merli.

Een filmische aanval op de Italiaanse procesvoering met gesloten deuren. Een journaliste probeert een zaak, waarbij de verdachte aan harde verhoormethodes op het politiebureau is bezweken, in de openbaarheid te brengen. Deze goedbedoelde debuutfilm van een journalist-scenarioschrijver vervalt in te simpele zwart-wit tegenstellingen om echt te overtuigen; als corruptie in gedrag en uiterlijk zó makkelijk herkenbaar was, zou de maatschappij veel soepeler functioneren. De verbale rookgordijnen blijven door de medewerking van nagesynchroniseerde buitenlandse acteurs nogal mat.

Film d'amore e anarchia

1972 |

Italië 1972. Lina Wertmüller. Met o.a. Giancarlo Giannini, Mariangela Melato, Eros Pagni, Lina Polito en Pina Ciei.

Naïeve plattelander komt in jaren dertig naar Rome om vanuit verward anarchisme Mussolini te doden. De dagen vóór de geplande aanslag duikt hij onder in bordeel waar familielid sterattractie is. Waarschijnlijk beste film van Wertmüller, omdat periode en locatie ideaal zijn voor haar rumoerige en op vulgaire schilderachtigheid gerichte stijl. Politiek en dramatisch is film even warrig als de hoofdpersoon.