Hua I-Hung

Regisseur

Hua I-Hung is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Sun Dragon

1980 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1980. Actiefilm van Hua I-Hung. Met o.a. Billy Chong, Louis Neglia, Carl R. Scott, Joseph Jennings en Ma Chung-Tak.

In de jaren 1878-80 emigreren duizenden Chinezen naar Amerika en komen te werken voor de Mid-Western Railroad Company. Hun levensomstandigheden zijn abominabel, hun behandeling honds en hun verdiensten te verwaarlozen. In de Chinese leefgemeenschap neemt een jonge kung fu-vechter (Chong) het voor zijn landgenoten op. Snerpende kung fu-gevechten wisselen elkaar in hoog tempo af. Chong wordt omgeven door klinkende namen uit de wereld van professionele karate en kung fu. De opnamen zijn competent en keihard. Amerika als locatie van de film komt alleen aan de orde in een paar toeristische opnamen van de Grand Canyon.

Crystal Fist

1979 | Komedie, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1979. Komedie van Hua I-Hung. Met o.a. Billy Chong, Yuan Hsiao-Tien, Han Chiu-Sing en Ma Shung-Tak.

Oude keukenmeester ontpopt zich als kung fu-expert en traint jonge flierefluiter Ah Yen in gevreesde Adelaarsklauw-stijl. Onverdraaglijke mengeling van botgekraak en grollen, bloed en pret, verminking en domestieke kolderscènes. USA-titel: CRISTAL FIST.

The Tiger Strikes Again

1978 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1978. Actiefilm van Hua I-Hung. Met o.a. Ho Chung-Tao, Ku Feng, Kuan Lun, Shao Yin-Yin en Chiang Tao.

De rechtschapen Wong slaags met een machtige gangster. Als film te verwaarlozen, als vechtfilm bepaald indrukwekkend. De regisseur wendt röntgen-opnamen, waarin we botstructuren zien versplinteren, aan om foefjes van Wongs kung fu-technieken te illustreren! Zwierige elegance in een bikkelharde film. Een 'Must' voor gepassioneerde liefhebber. USA-titel: LAST STRIKE.

Dynamo

1978 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1978. Actiefilm van Hua I-Hung. Met o.a. Ho Chung-Tao, Han Ma-Li, Chang Kung, James Griffiths en Georges V. Yirikian.

Een taxichauffeur te Hong Kong laat zich door een reclamebureau overhalen om een nieuw leven te beginnen als het perfecte evenbeeld van Bruce Lee. Een concurrerend bureau tracht met onderwereldpraktijken deze succesformule in discrediet te brengen. Dit verrassend sterk Kung Fu-werkje profiteert van een hechte plot, geloofwaardige karakters en redelijk acteren. Het dilemma van de hoofdrol is goed uitgewerkt. Bovendien geeft de film van Hong Kong als wereldstad een beter beeld dan honderd andere Kung Fu-films te zamen. Ho Chung-Tao staat op de titelrol als Bruce Li.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hua I-Hung op televisie komt.

Reageer