Robert Chappell

Regisseur, Cameraman

Robert Chappell is regisseur en cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

Standard Operating Procedure

2008 | Documentaire

Verenigde Staten 2008. Documentaire van Errol Morris. Met o.a. Christopher Bradley, Joshua Feinman, Sarah Denning, Zhubin Rahbar en Shaun Russell.

Documentaire van Errol Morris waarin hij zorgvuldig onderzoekt wat zich allemaal heeft afgespeeld in de Abu Ghraib-gevangenis ten tijde van de martelingen en vernederingen van Irakese gevangenen door Amerikaanse militairen.

The Fog of War

2003 | Documentaire, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 2003. Documentaire van Errol Morris.

Fascinerende documentaire waarin wijlen republikein ­Robert S. McNamara (minister van Defensie tijdens de Vietnamoorlog) aan de hand van elf zelfgeformuleerde tegelwijsheden (‘Begrijp je vijand’, ‘Om goed te doen moet je soms slecht zijn’) de motivatie voor zijn controversiële - want dodelijke - beslissingen uit de doeken doet. Interviewer Morris kreeg de geslepen staatsman zover om zichzelf neer te zetten als oorlogsmisdadiger in WO II (‘als we hadden verloren’) maar over Amerika’s hoofdpijndossier Vietnam blijven zijn opmerkingen ontwijkend (‘de president is verantwoordelijk’). Na afloop beklijft het akelige beeld van een hoogbegaafde lakei met een aangeboren stenen hart. Oscar voor de beste documentaire.

The Thin Blue Line

1988 | Documentaire

Verenigde Staten 1988. Documentaire van Errol Morris. Met o.a. David Harris en Randall Adams.

Opmerkelijke, misschien zelfs unieke, documentaire waarin Morris bewijst dat een veroordeelde lifter niet schuldig was aan de dood van een politieagent in Dallas in 1976, en dat de moord gepleegd was door de zwerver die hem had aangegeven (en die ter dood werd veroordeeld voor een andere moord). Zeer subjectief maar volledig overtuigend, zo overtuigend dat de zaak na de première van de film werd heropend. Het vonnis werd herroepen en de lifter werd in ere hersteld. De muziek van Philip Glass draagt bij tot het hypnotische effect.

Java Burn

1988 | Avonturenfilm, Erotiek, Drama

Verenigde Staten 1988. Avonturenfilm van Robert Chappell. Met o.a. William Bell Sullivan, Ava Lazar, Ayu Azhari, David Thornton en Peter Fox.

Een onderhoudende, clichématige thriller over een voor de justitie voortvluchtige Amerikaan, die zich schuilhoudt bij een prostituée in Indonesië. Zij raakt betrokken bij de moord op een Amerikaanse diplomaat en hij belandt in een spionagezaak, die hem uiteindelijk terugvoert naar de States.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Robert Chappell op televisie komt.

Reageer