Juraj Lihosit

Regisseur

Juraj Lihosit is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Vlakári

1988 |

1988. Juraj Lihosit. Met o.a. Jozef Króner, Barbora Bobulova, Jaroslav Smid en Roman Friencik.

Votja heeft, nu zijn moeder in het ziekenhuis ligt, zijn handen vol aan de verzorging van zijn kleine broertje. Votja droomt liever weg, want hij is verliefd op de knappe Kajka

Vlakari

1988 | Familiefilm

Servië en Montenegro 1988. Familiefilm van Juraj Lihosit. Met o.a. Jaroslav Smid, Barbara Bobulová, Jozef Króner en Roman Feriencik.

Een bekroonde film over de kalverliefde van een dertien- jarige jongen, die verliefd wordt op een even oud meisje dat al een stuk rijper is dan hij zelf. Ondanks allerlei handicaps weet hij haar te benaderen en een soort vriendschap aan te knopen. Zijn schok is groot als ze hem na een tijdje vertelt, dat ze vaste vriendschap met een jongen heeft, die in dienst is. Het thema erotiek en liefde aardig en waardig uiteengezet. Scenario van Dusan Dusek. Camerawerk van Dodo Simoncic.

Sojka v hlave

1983 | Familiefilm

Servië en Montenegro 1983. Familiefilm van Juraj Lihosit. Met o.a. Branislav Mišik, Jaroslav Žilinec, Elena Podzámská, Stanislav Dančiak en Jitka Zelenohorská.

Twee jongens wonen met hun ouders op het platteland. Hun vader was eens een grote voetbalprof, maar Ma[KA5]to (Mi[KA5]sik) is onhandig en een dromer, en zijn broer Vojto (Kukura) kijkt liever naar meisjes. Ma[KA5]to moet tot groot vermaak van alle meisjes uit het dorp model zijn voor zijn neef, die kappersleerling is. Als een prille jeugdliefde op niets uitloopt, neemt hij de benen. Algauw komt hij erachter dat het thuis nog niet zo slecht is. Vakantieavonturen met sympathieke rollen. Vanaf zes jaar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Juraj Lihosit op televisie komt.

Reageer