Isela Vega is regisseur en acteur.
Er zijn 27 films gevonden.

Manhattan Merengue!

1995 | Komedie

Puerto Rico 1995. Komedie van Joseph B. Vasquez. Met o.a. George Perez, Lumi Cavazos, Marco Leonardi, Alyson Reed en Iraida Polanco.

Miguel (Perez), een jonge mambo-danser uit de Dominicaanse Republiek, slaagt erin via Puerto Rico illegaal Amerika binnen te dringen, nadat een vriend en diens zus (Cavazos) volgens berichten omgekomen zijn bij hun poging. Samen met de Italiaan Carmello (Leonardi) komt hij terecht in het wereldje der illegalen, allen mensen die droomden van rijkdom in Amerika maar bedrogen uitkwamen. Na veel moeite slaagt hij erin als schoonmaker te beginnen in de dansschool van Susan Kelly (Reed). Ondertussen vindt hij de doodgewaande Rosita terug en Kelly gaat zich bemoeien met zijn danscarrière. Schaamteloos plagiaat van THE MAMBO KINGS erg goedkoop gebracht. De dansscènes zijn het enige alibi om deze film toch te zien. Het scenario van Rae Kent Wildman en Vasquez, naar een verhaal van George Hernandez, Isela Vega en Juan C. Codazzi, bevat weinig opwindende gebeurtenissen. Choreografie van Miranda Garrison en de dansnummers werden gearrangeerd door Manuel Tejada. David Castillo stond achter de camera. Een zeldzaam voorbeeld van de Puerto Ricaanse cinema. In Amerika uitgebracht als RICE, BEANS AND KETCHUP. Dolby S.R. Digital.

The Alamo: 13 days to Glory

1987 | Western, Oorlogsfilm, Historische film

Verenigde Staten 1987. Western van Burt Kennedy. Met o.a. James Arness, Brian Keith, Alec Baldwin, David Ogden Stiers en Jim Metzler.

Ooit hoorde Texas bij Mexico. Bij de strijd om de Alamo vochten de Texanen voor hun onafhankelijkheid. Een overmacht van zes duizend Mexicanen belegert San Antonio dat verdedigd wordt door een garnizoen van 181 man onder leiding van Bowie, Crockett en Travis. Deze tv-film werd opgenomen op dezelfde locatie als de John Wayne-film uit 1960, maar kan daarbij niet in de schaduw staan.

Nos reímos de la migra

1987 | Komedie

Mexico 1987. Komedie van Victor Manuel Castro. Met o.a. Isela Vega, Rafael Inclán en Roberto (Flaco) Guzmán.

Een baas van de Texaanse mafia ontvoert zijn nicht omdat ze te veel weet. Haar vrienden (drie dronkelappen en hun twee vriendinnen, samen met haar vriend) proberen haar te bevrijden. Een middelmatige komedie. Is nog wel om aan te zien.

Bloody Monks

1987 | Horror

Verenigde Staten/Mexico 1987. Horror van Glenn Gebhard. Met o.a. Stacey Shaffer, Ralph (Rafael) Navarro (Sanchez Navaro), Russ Tamblyn, Susannah Smith en Isela Vega.

Een jonge vrouw ontdekt dat een Mexicaans dorp bezeten is door toverkracht, weinig overtuigend gegrimeerde geesten en vervelende flash-backs. Ook bekend als MONKS OF BLOOD, BLOOD SCREAMS.

El secuestro de Lola

1986 | Actiefilm, Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1986. Actiefilm van Raúl Fernández. Met o.a. Rosa Gloria Chagoyán, Rolando Fernández López en Isela Vega.

Vervolg op LOLA LA TRAILERA (EL SECUESTRO DE LOLA, 1983), gemaakt door dezelfde mensen. De heldin uit de titel (Chagoyán) beleeft allerlei avonturen, dit keer met prostituées, homo's en politieagenten. Even traag als deel 1. Het camerawerk is redelijk. Werd in 1991 vervolgd met LOLA LA TRAILERA 3. Ook bekend als LOLA LA TRAILERA 2.

Nana

1985 | Erotiek

Mexico 1985. Erotiek van Rafael Baledón en José A. Bolaños. Met o.a. Irma Serrano, Verónica Castro en Isela Vega.

De opkomst en de ondergang van een mooie prostituée. De zoveelste verfilming van de roman van Zola, die vijf jaar lang door de Mexicaanse censuur verboden werd. De kwaliteit is niet bijzonder.

Mojado gringo

1984 | Drama, Mysterie

Verenigde Staten/Mexico 1984. Drama van Ricardo Franco. Met o.a. Rebeca Jones, Rafael Inclán, Isela Vega, Samuel Bottoms en Pat Hingle.

Een man verliest vrouw en werk. Hij poogt zich van het leven te beroven, maar ontvangt een brief uit Mexico waarin hij op de hoogte wordt gesteld van de begrafenis van zijn vader... 36 jaar geleden. Een draak van een film die door de Spanjaard Franco op sombere en onbegrijpelijke wijze is gerealiseerd. De Amerikaanse versie GRINGO MOJADO is 15m korter. Ook bekend als SAN JUDAS DE LA FRONTERA en IN-OUT.

In'n Out

1984 | Komedie, Mysterie

Mexico/Verenigde Staten 1984. Komedie van Ricardo Franco. Met o.a. Samuel Bottoms, Rafael Inclan, Rebecca Jones, Isela Vega en Pat Hingle.

Een jongeman (Bottoms) steekt regelmatig de Amerikaans/Mexicaanse grens over om een mysterieuze erfenis te bemachtigen, of iets dergelijks. Verwarring viert hoogtij in deze ingewikkelde, vaak tegenstrijdige klucht. De bezetting zorgt voor enkele goede momenten, maar er is geen touw aan vast te knopen.

Las amantes del señor de la noche

1983 | Drama

Mexico 1983. Drama van Isela Vega. Met o.a. Isela Vega, Elena de Haro en Emilio Fernández.

Een meisje wordt verliefd op de zoon van een handelaar, maar haar vader wil de relatie breken en stuurt haar naar het buitenland om te studeren. Het meisje roept de hulp in van de heks van het dorp om haar vader te doden zodat ze bij haar vriend kan blijven. Het regiedebuut van de actrice Isela Vega. Een goed geconstrueerde en vertelde film.

Barbarosa

1982 | Western

Verenigde Staten 1982. Western van Fred Schepisi. Met o.a. Willie Nelson, Gary Busey, Isela Vega, Gilbert Roland en Danny De La Paz.

Western van de Australische regisseur Fred Scepisi - zijn eerste Amerikaanse film - laat zanger/acteur Willie Nelson schitteren als de legendarische desperado Barbarosa die samen met zijn Duits/Amerikaanse protégé Karl Westover (Gary Busey) weet te overleven in een outcast-vijandig Texas. Critica Pauline Kael zei het aardig: 'Nelson doesn´t need to sing here - the whole film is a ballad.´ Barbarosa werd opgenomen in het stroomgebied van de Rio Grande op de grens van Texas en Mexico. Scenario van de Texaan William D. Wittliff.

Navajeros

1980 | Drama, Erotiek

Spanje/Mexico 1980. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. José Luis Manzano, María Martín, Isela Vega en José Sacristán.

Een jonge misdadiger stuit op de belangen van de georganiseerde misdaad. Een van de links-erotische visies van Eloy de la Iglesia op de jeugdcriminaliteit in Madrid. Deze film onderscheidt zich slechts door de goede rol van de Mexicaanse actrice Isela Vega.

Las Mujeres de Jeremías

1980 | Western, Komedie

Mexico/Spanje 1980. Western van Ramón Fernández. Met o.a. María José Cantudo, Andrés García, Isela Vega, John Ireland en Chuck Connors.

De vier mooie dochters van een predikant verdedigen tot elke prijs hun maagdelijkheid. Werkelijk beschamend, een grove belediging aan de nagedachtenis van John Ford en Howard Hawks.

Las 7 cucas

1980 | Drama

Mexico/Spanje 1980. Drama van Felipe Cazals. Met o.a. Isela Vega, Alfredo Luchetti en Amparo Muñoz.

Als een vrouw weduwe wordt verandert ze haar huis in een bordeel, waar zijzelf en haar zes mooie dochters werken. Een opmerkelijke film van een belangrijke Mexicaanse regisseur.

The Streets of L.A.

1979 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1979. Familiefilm van Jerrold Freedman. Met o.a. Joanne Woodward, Robert Webber, Michael C. Gwynne, Fernando Allende en Isela Vega.

Woodward is een gescheiden vrouw die door het leven niet verwend werd. Ze verdient juist genoeg om rond te komen. Wanneer ze op een avond thuiskomt ziet ze drie vandalen die met messen de nieuwe banden van haar auto aan het bewerken zijn. Ze worden opgepikt maar al vlug voorwaardelijk vrijgelaten. Het zijn jonge Latino's dus begeeft Woodward zich naar de 'barrios' om hen te dwingen het geld voor nieuwe banden te betalen. Woodward schittert in de rol van een moedige vrouw die zich op vijandig gebied waagt om het recht te doen zegevieren. Ze moet heel wat vernederingen doorstaan, maar voor het eerst in haar leven is ze vastbesloten tot het uiterste te gaan. Goed gestructureerd scenario van Marvin A. Gluck dat naar een onvergetelijke climax leidt. Achter de camera stond Allen Daviau.

Casa de citas

1979 | Erotiek

Mexico/Spanje 1979. Erotiek van Jesús Yagüe. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Isela Vega, José Ruiz Lifante en Mauricio Garcés.

De meest uiteenlopende personages ontmoeten elkaar in een bordeel waar alleen hooggeplaatste ambtenaren komen. Gebaseerd op een idee van Pedro Beltrán en Fernando Fernán- Gómez. Een goed bedoelde maar mislukte karikatuur van het Franco-regime.

Oro rojo

1978 | Avonturenfilm

Mexico/Spanje 1978. Avonturenfilm van Alberto Vázquez Figueroa. Met o.a. José Sacristán, Hugo Stiglitz, Isela Vega en Patricia Adriani.

Een bende schurken reist met mensenbloed door Zuid-Amerika. Met deze authentieke, maar zeer slechte film maakte de romanschrijver Alberto V[KA1]azquez Figueroa zijn regiedebuut (ongetwijfeld zonder enige voorbereiding).

Oro ojo

1978 | Drama

Mexico/Spanje 1978. Drama van Alberto Vazquez Figueroa. Met o.a. Isela Vega, Hugo Stigliz en José Sacristán.

Een bende schurken reist met mensenbloed door Zuid-Amerika. Met deze authentieke, maar zeer slechte film maakte de romanschrijver Alberto V[KA1]azquez Figueroa zijn regiedebuut (ongetwijfeld zonder enige voorbereiding).

Las apariencias enganan

1977 |

Mexico 1977. Jaime Humberto Hermosillo. Met o.a. Isela Vega, Gonzalo Vega, Manuel Ojeda en Margarita Isabel.

De valsheid en de kleingeestigheid die verscholen gaan achter de morele waarden van de bourgeoisie, worden belicht in een vreemd verhaal over seksuele dubbelzinnigheden. Deze sympathieke satire met min of meer erotische verwikkelingen is helemaal niet slecht gedaan.

La Viuda negra

1977 | Drama

Mexico 1977. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Isela Vega, Mario Almada, Sergio Giménez en Hilda Aguirre.

De relatie tussen een niet meer zo jonge vrouw en een plaatselijke priester. Een onuitstaanbaar feuilleton waarin een enigszins kritisch sociaal geluid doorklinkt.

Acto de posesión

1977 | Romantiek, Erotiek

Mexico/Spanje 1977. Romantiek van Javier Aguirre. Met o.a. Amparo Muñoz, Isela Vega, Patxi Andion en Rosa Valenty.

Een hartstochtelijke liefde eindigt in een tragedie. Deze zeer slechte pseudo-erotische film,sterk beïnvloed door het Mexicaanse feuilletonachtige genre, heeft het paar Amparo Muñoz/Patxi Andion in de hoofdrollen. Zij waren in die tijd een écht paar.

Joshua

1976 | Western

Verenigde Staten 1976. Western van Larry Spangler. Met o.a. Fred Williamson, Isela Vega, Calvin Bartlett, Brenda Venus en Tracy Reed.

Een zwarte western, gemaakt door zwarten voor zwarten. Williamson is de zwarte held in een door hemzelf geschreven verhaal, waar niemand een touw aan vast kan knopen. Het speelt vlak na de Burgeroorlog. Het is een volstrekt onbeduidend produkt dat het bij de westernfans niet deed. Ook bekend als THE BLACK RIDER.

Drum

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Steve Carver. Met o.a. Warren Oates, Ken Norton, Isela Vega, Pam Grier en Yaphet Kotto.

Voortzetting van MANDINGO, een nieuw, verschrikkelijk dieptepunt vol akelige personen en akelige gebeurtenissen. Ken Norton in de titelrol weet interesse noch sympathie op te wekken.

Bring Me the Head of Alfredo Garcia

1974 | Misdaad, Experimenteel, Thriller, Actiefilm, Western

Verenigde Staten 1974. Misdaad van Sam Peckinpah. Met o.a. Warren Oates, Isela Vega, Gig Young, Robert Webber en Helmut Dantine.

Een rijke Mexicaanse grootgrondbezitter looft een premie uit van een miljoen dollar voor het hoofd van Alfredo Garcia, omdat deze zijn dochter verkracht heeft. Barpianist Oates gaat met zijn liefje Vega op zoek en hoort dat Garcia verongelukt is. Hij koopt het lijk, graaft het op en hakt het hoofd af. De premie is voor hem. Smakeloze, gewelddadige actiefilm die slechts op enkele punten de duidelijke kenmerken draagt van de maker. Er zitten in de hele film geen normale of zelfs maar sympathieke figuren. Peckinpah schreef het scenario in samenwerking met Gordon Dawson. Prachtig gefilmd door Alex Phillips.

Volveré a nacer

1973 | Musical, Erotiek

Mexico/Spanje 1973. Musical van Javier Aguirre. Met o.a. Raphael, Isela Vega, Hector Suárez en Verónica Castro.

Een beroemde zanger verdeelt zijn liefde tussen een vrouw op rijpere leeftijd en een jong maagdelijk meisje. Het cinematografische verval van de luisterrijke Raphael.

The Deadly Trackers

1973 | Western

Verenigde Staten 1973. Western van Barry Shear. Met o.a. Richard Harris, Rod Taylor, Al Lettieri, Neville Brand en William Smith.

Film vol moorddadigheid steunt volkomen op geweld. Harris, een Ierse (vredelievende) sheriff van een klein plaatsje in Texas, gaat achter bankrover Taylor en zijn bende aan om de dood van zijn vrouw en zoon te wreken. Sam Fuller schreef het verhaal en was de oorspronkelijke regisseur, maar zijn materiaal ontbreekt.

The Fear Chamber

1971 |

1971. Juan Ibanez en Jack Hill. Met o.a. Carlos East, Julissa, Isela Vega en Boris Karloff.

Film vol moorddadigheid steunt volkomen op geweld. Harris, een Ierse (vredelievende) sheriff van een klein plaatsje in Texas, gaat achter bankrover Taylor en zijn bende aan om de dood van zijn vrouw en zoon te wreken. Sam Fuller schreef het verhaal en was de oorspronkelijke regisseur, maar zijn materiaal ontbreekt.

La Camara del terror

1968 | Horror

Mexico 1968. Horror van Juan Ibanez en Jack Hill. Met o.a. Boris Karloff, Julissa, Carlos East, Isela Vega en Santanon.

Een van Karloffs laatste films (en niet bepaald een van zijn beste) handelt over een vriendelijke geleerde die experimenteert met 'levend steen'. Zijn assistenten hebben het bedenkelijke plan opgevat om hiermee de wereld te veroveren. Ook bekend als THE FEAR CHAMBER en TORTURE ZONE.