Gábor Reviczky

Acteur

Gábor Reviczky is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Csinibaba

1997 | Komedie, Musical

Hongarije 1997. Komedie van Péter Timár. Met o.a. János Gálv[KA11]olgyi, Gábor Reviczky, Éva Igó en Péter Andorai.

In 1962, met Rus Gagarin in de ruimte en wanneer ei zo na de Derde Wereldoorlog uitbreekt, waakt Oom Simon in Hongarije over een woonblok met fabrieksarbeiders. Hij zorgt voor de socialistische orde en moraal. De bewoners van het blok leven hun leven onder zijn waakzaam oog. Maar er is een Grote Talentenjacht op komst en de bioscopen tonen LA DOLCE VITA. Dat doet het blok plots bruisen van activiteiten, iedereen wil meedoen aan de wedstrijd om er weg te geraken. De winnaars mogen met name naar een Wereldbijeenkomst voor Jongeren in Helsinki, en dat ligt buiten het IJzeren Gordijn... Leuk werkstuk van Timár, die duidelijk beïnvloed is door Richard Lester/John Waters- achtige retro. Overlopend van Hongaarse popsongs en met mooie meisjes in minirokjes en met zonnebrilletjes is deze komedie, geschreven door de regisseur en Gyula Marton, enthousiaste pret. Amerikanen zouden er een succesrijke swingende musical hebben van gemaakt. Tijdens 28ste Hongaarse Film Week-onderscheidingen in 1997 uitgeroepen tot Beste Film van het Jaar.

Egymásra nézve

1981 | Drama

Hongarije 1981. Drama van Károly Makk. Met o.a. Jadwiga Jankowska-Cieslak, Gra[KA9]zyna Szapołowska, Jožef Kroner, Gábor Reviczky en Péter Andorai.

Begin jaren zestig. Een journaliste vindt werk bij een krant en wordt verliefd op een vrouwelijke (getrouwde) collega die er niet goed raad mee weet. Vervolgens raakt zij in conflict met haar hoofdredacteur vanwege een te waarheidsgetrouw artikel van haar hand. Ingredi[KA3]enten voor een sterk maar overladen drama met een tragische wending. Een controversi[KA3]ele film niet zozeer vanwege de lesbische relatie (hoewel er geen Hongaarse actrices te vinden waren voor de hoofdrollen), alswel om z'n politieke implicaties. Vandaar de tactische manoeuvre om de film in Cannes in première te laten gaan, alwaar de Poolse actrice Jankowska-Cieslak als beste bekroond werd. De film is gebaseerd op de autobiografische roman van Erzsébet Galgóczi.

A Transzport

1980 | Drama

Hongarije 1980. Drama van András Szurdi. Met o.a. Pál Hetényi, Gábor Reviczky, Dénes Újlaki, Sándor Gáspar en Tibor Gáspar.

Een onzinnige film over een arts die door een ondergrondse beweging tijdens WOI de gevangenis wordt ingewerkt om informatie te krijgen over een zieke medestander en die vervolgens terechtkomt in een kamp waar gevangenen worden blootgesteld aan medische experimenten. Het debuut van een tv-regisseur die o.m. assisteerde bij Peter Watkins' THE WAR GAME.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gábor Reviczky op televisie komt.

Reageer