Leonardo De la Fuente

Producer

Leonardo De la Fuente is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Colpo di luna

1995 | Drama

Frankrijk/Nederland/Italië 1995. Drama van Alberto Simone. Met o.a. Nino Manfredi, Isabelle Pasco, Johan Leysen, Jim van de Woude en Mimmo Mancini.

Astronoom Lorenzo houdt zich vooral met zwarte gaten bezig. Hij keert naar het ouderlijk huis op Sicilië terug om dit te verkopen. Film over een man die de greep op zijn leven verloren heeft en die door het contact met de irrationele wereld van de psychiatrische patiënten weer voeling krijgt met de realiteit en met zijn eigen verleden.

Friends and Ennemies

1993 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1993. Thriller van Andrew Frank. Met o.a. Roger Rignack, Steven Christopher Young, Robert Restaino, Todd Anthony Bello en Dean Stockwell.

Dominick Accurso (Rignack) is een hardwerkende jongeman. Hij runt het restaurant van zijn oude vader en is verloofd met de mooie Rose-Anne (Rocheford). Een doodgewoon bezoekje aan zijn stamkroeg, samen met zijn vrienden Paul (Young) en Nick Falcone (Restaino), eindigt echter in een drama. Nick wordt gestoord door een opdringerige klant. Het komt tot een handgemeen en voordat iemand het beseft ligt de man zwaar gewond op de grond. Tegen zijn zin stemt Dominick erin toe om de hele zaak te verzwijgen. Het slachtoffer blijkt echter een officier van justitie te zijn en de politie gaat grondig te werk. De kroeguitbater Phil (Hughes) zag alles gebeuren, maar zwijgt uit vriendschap voor de jongens. De spanning onder de vrienden stijgt echter naar een ondraaglijk hoogtepunt. Knap en stylistisch opgebouwde psychologische thriller die de verandering in houding toont van enkele vrienden die betrokken zijn bij een erg ingrijpende gebeurtenis. De onbekende acteurs leveren prima werk en Stockwell is leuk in zijn klein rolletje als Freddie, de onroerendgoed makelaar. Het scenario van Mark Distefano en Tom McCluskey werd duidelijk beìnvloed door het werk van Quentin Tarantino, maar kreeg toch een persoonlijke noot mee. Het illustreert hoe ver mensen willen gaan om het eigen hachje te redden. Sobere fotografie van Maximo Munzi. Dolby Stereo.

Boiling Point

1993 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten/Frankrijk 1993. Actiefilm van James B. Harris. Met o.a. Wesley Snipes, Dennis Hopper, Lolita Davidovich, Viggo Mortensen en Jonathan Banks.

Ronnie, de partner van agent Jimmy, wordt dodelijk getroffen. Jimmy is vastbesloten zijn beste vriend te wreken en gaat achter de misdadigers aan. Hij is daarbij niet van plan zich aan de regels te houden. Originele titel: Boiling Point

La double vie de Véronique

1991 | Drama, Mysterie, Experimenteel

Polen/Frankrijk/Noorwegen 1991. Drama van Krzysztof Kieslowski. Met o.a. Irène Jacob, Philippe Volter, Sandrine Dumas, Halina Gryglaszewska en Kalina Jedrusik.

Dubbelportret van Weronika in het Poolse Krakau en haar dubbelganger Véronique in Frankrijk. De beide meisjes worden op dezelfde dag geboren, weten niet van elkaars bestaan, lijden aan dezelfde hartkwaal, zijn beiden muzikaal. Op het moment dat de een sterft krijgt de ander een cassettebandje van een mysterieuze onbekende, met aanwijzingen waarmee ze aan een speurtocht begint. Kieslowski wilde, zo blijkt uit een gesprek in het interviewboek 'Kieslowski on Kieslowski', een film maken over muziek en intimiteit. Of iedereen dat uit deze intrigerende maar bepaald niet gemakkelijk te doorgronden film haalt is de vraag.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Leonardo De la Fuente op televisie komt.

Reageer