Barbara Lawrence: cast.
Er zijn 19 films gevonden.

Man in The Shadow

1957 | Western, Thriller

Verenigde Staten 1957. Western van Jack Arnold. Met o.a. Jeff Chandler, Orson Welles, Collean Miller, Ben Alexander en John Larch.

De enige western van Welles. Hij speelt een machtige veeboer op wiens ranch een Mexicaanse arbeider omkomt. Chandler is de kersverse sheriff, die de dood van deze arbeider onderzoekt. De inwoners van het stadje raden de eerlijke sheriff aan de zaak te seponeren, en als twee cowboys van Welles hem vastbinden aan een wagen en hem in vliegende galop door de stad slepen, weigert hij nog steeds om op te geven. Tenslotte toont hij aan dat de onbetrouwbare voorman Larch van Welles de schuldige is. De achterliggende gedachte van deze film was dat het een allegorie had moeten worden over fascisme en corruptie, maar dat is overschaduwd door Welles' overheersende, theatrale acteerstijl. Voor western-liefhebbers en Arnold-geïnteresseerden een belangwekkende film. Scenario van Gene L. Coon. Camerawerk van Arthur E. Arling.

Kronos

1957 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1957. Sciencefiction van Kurt Neumann. Met o.a. Jeff Morrow, Barbara Lawrence, John Emery, Morris Ankrum en George O'Hanlon.

Deze SF-film, die goed had kunnen zijn, mist tot de verbeelding sprekende speciale effecten om deze produktie over een verscheurend monster voort te helpen.

Joe Dakota

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Richard Bartlett. Met o.a. Jock Mahoney, Luane Patten, Charles McGraw, Barbara Lawrence en Claude Akins.

Het goede scenario van William Talman en Norman Jolley gaat over een vreemdeling (Mahoney) die navraag doet naar een oude Indiaan genaamd Joe Dakota. De stad voelt zich er niet behaaglijk bij. Het blijkt dat de Indiaan Patten aangerand zou hebben. Hij is vervolgens gelyncht, en dat was door McGraw georganiseerd. Die pikte ook zijn land waar olie blijkt te zitten. Uiteraard is McGraw de aanrander geweest, dus Mahoney moet de Indiaan, die onder hem een scout was in het leger, wreken. George Robinson deed het goede camerawerk van deze verzorgde western. Joan Baez zong de titelsong.

Oklahoma!

1955 | Musical

Verenigde Staten 1955. Musical van Fred Zinnemann. Met o.a. Gordon MacRae, Shirley Jones, Gene Nelson, Gloria Grahame en Charlotte Greenwood.

Een jonge cowboy en een vrolijke boerenmeid zijn voor elkaar geschapen, dat ziet iedereen, maar ze zijn te koppig om het toe te geven. En een ander meisje kan niet kiezen tussen haar goudeerlijke boerenvriendje en een Iraniër met gladde rappe tong. Rodgers en Hammerstein mixten cowboyromantiek in het begin 20ste-eeuwse Oklahoma met karrenvrachten klassiek geworden liedjes tot een musical uit het boekje. Inmiddels aan de lange kant, en het acteerwerk is soms wat houterig, maar liedjes als 'Oh what a beautiful morning' en de sfeer van aanstekelijk enthousiast optimisme houden de film overeind.

Man With the Gun

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van Richard Wilson. Met o.a. Robert Mitchum, Jan Sterling, Karen Sharpe, Henry Hull en Emile Meyer.

Met deze goede western maakte Wilson zijn regiedebuut, en maakte Samuel Goldwyn jr zijn debuut als producent. Wilson en N.B. Stone jr schreven het verhaal over de revolverheld Clint Tollinger (Mitchum) die zijn vrouw Nelly Bain (Sterling) terug wil winnen. Hij laat zich door een nietsnut van een sheriff, Marshal Sims (Hull), tot hulpsheriff maken en zuivert de stad van het gespuis, maar zo hardhandig dat ook de burgerbevolking het niet kan waarderen. Hij komt tot inkeer, verzoent zich met zijn vrouw, schakelt hoofdschurk Barry uit en wordt sheriff. Lee Garmes, de cameraman, en Emil Newman, de componist, rondden de western perfect af.

Jesse James vs. the Daltons

1954 | Western

Verenigde Staten 1954. Western van William Castle. Met o.a. Brett King, Barbara Lawrence, James Griffith, Bill Phipps en John Cliff.

Een minzaam eindgevecht tussen de zogenaamde zoon van Jesse James en de andere beruchte boevenbende.

Her 12 Men

1954 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1954. Drama van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Greer Garson, Robert Ryan, Barry Sullivan, Richard Haydn en Barbara Lawrence.

Een sentimentele film met Garson als toegewijde juf op een jongensschool. Een niet-geslaagde poging GOODBYE, MR. CHIPS te imiteren. Scenario van William Roberts en Laura Z. Hobson. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

Paris Model

1953 |

Verenigde Staten 1953. Alfred E. Green. Met o.a. Eva Gabor, Tom Conway, Paulette Goddard, Marilyn Maxwell en Cecil Kellaway.

Een onbenullige film met veteraanacteurs, draaiend rond een jurk en vier vrouwen die exemplaren van hetzelfde model aanschaffen.

Arena

1953 | Western, Drama

Verenigde Staten 1953. Western van Richard Fleischer. Met o.a. Gig Young, Jean Hagen, Polly Bergen, Harry Morgan en Barbara Lawrence.

Rodeo-western met een vrij zwak verhaal over Young en Hagen die uit elkaar gaan. Young is een befaamd rodeo-ster maar laat zich door Lawrence beïnvloeden. Als hij bij zinnen komt laat ze een stier op hem los. Morgan offert zijn leven om Young te redden. De film werd aanvankelijk in 3-D vertoond. Van Cleef heeft een perfecte rol.

Here Come the Nelsons

1952 | Komedie, Muziek, Misdaad

Verenigde Staten 1952. Komedie van Frederick de Cordova. Met o.a. Ozzie Nelson, Harriet Nelson, David Nelson, Ricky Nelson en Rock Hudson.

Een film met de vroeger in de VS op radio en tv zeer populaire familie Nelson. Ze krijgen hier te maken met gangsters. De film werd gevolgd door een langlopende tv-serie.

Two Tickets to Broadway

1951 | Musical

Verenigde Staten 1951. Musical van James V. Kern. Met o.a. Tony Martin, Janet Leigh, Gloria DeHaven, Eddie Bracken en Ann Miller.

Zangeres Nancy ruilt haar geboortestadje in voor New York waar ze in een tv-show hoopt te verschijnen. Ze belandt in een huis vol showbiz-aspiranten onder wie Dan die verantwoordelijk is voor de nodige amoureuze complicaties.

Peggy

1950 | Komedie

Verenigde Staten 1950. Komedie van Frederick de Cordova. Met o.a. Diana Lynn, Charles Coburn, Charlotte Greenwood, Rock Hudson en Jerome Cowan.

Een vederlichte komedie over de zusjes Lynn en Lawrence, die deelnemen aan de Rose Bowl Parade, een schoonheidswedstrijd.

Thieves' Highway

1949 | Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1949. Misdaad van Jules Dassin. Met o.a. Richard Conte, Valentina Cortese, Lee J. Cobb, Barbara Lawrence en Jack Oakie.

Een opwindend drama over onderwereldfiguren die zich met het vrachtverkeer in Californië gaan bezig houden. Een film met veel vaart en Cortese's VS-debuut.

Mother Is a Freshman

1949 | Komedie

Verenigde Staten 1949. Komedie van Lloyd Bacon. Met o.a. Loretta Young, Van Johnson, Rudy Vallee, Barbara Lawrence en Robert Arthur.

Fris en gezond amusement: Young en dochter Lynn lopen beiden college en wedijveren om Vans affectie.

A Letter to Three Wives

1949 | Drama

Verenigde Staten 1949. Drama van Joseph L. Mankiewicz. Met o.a. Jeanne Crain, Linda Darnell, Ann Sothern, Kirk Douglas en Paul Douglas.

Crain, Darnell en Sothern krijgen tijdens een picknick een brief van de vamp van de stad, die beweert dat ze ervandoor is met een van hun echtgenoten. De vraag is welke. Wat een leuk dagje uit had moeten worden, verandert in een maalstroom van twijfels en verdenkingen. Schitterende dramatische komedie, die toont hoe drie vriendinnen reageren op een brief die meer vragen dan oplossingen biedt. De stem van de schrijfster van de brief is van Celeste Holm. Spel is over de hele linie fantastisch. Mankiewicz kruidde het scenario, dat hij baseerde op Vera Caspary's adaptatie van John Klempners roman, met subtiele humor, die nog even actueel is als toen de film werd gedraaid. Hij sleepte dan ook twee Oscars in de wacht: voor de beste regie en voor het beste script. Uitstekende fotografie van Arthur Miller, en een licht dramatische score van Alfred Newman. In 1985 opnieuw gemaakt, als tv-film.

You Were Meant for Me

1948 | Muziek

Verenigde Staten 1948. Muziek van Lloyd Bacon. Met o.a. Jeanne Crain, Dan Dailey, Oscar Levant, Barbara Lawrence en Selena Royle.

Een alleraardigste combinatie van muziek en romantisch drama over een meisje dat met een orkestleider trouwt, en over hun ervaringen in de crisistijd.

Unfaithfully Yours

1948 | Komedie

Verenigde Staten 1948. Komedie van Preston Sturges. Met o.a. Rex Harrison, Linda Darnell, Barbara Lawrence, Rudy Vallee en Kurt Kreuger.

Als we Sturges´ intimi mogen geloven is Unfaithfully yours zo ongeveer zijn zelfportret met Rex Harrison als alter ego. Harrison is in de film weliswaar geen scenarioschrijver/regisseur maar een dirigent, een gevierd maestro die z´n werk serieus neemt maar altijd tijd heeft voor een geintje, een aimabele man met uitzinnige driftbuien, een jaloerse minnaar die zich niet straffeloos laat bedriegen. Voeg daarbij een portie eigenwijsheid, trots en goedgelovigheid en Harrisons vermeend trouweloze echtgenote (Darnell) kan een film lang bijna geen goed meer doen. Tijdens een concert bedenkt hij drie manieren om haar uit de weg te ruimen (plannen die steeds passen bij de muziek die hij uitvoert) maar wat bij het maat slaan kans van slagen heeft, blijkt in de praktijk tot mislukken gedoemd. Dat levert fraaie slapstick op. Harrison genoot ervan. Net als Sturges, naar verluidt.

The Street With No Name

1948 | Misdaad

Verenigde Staten 1948. Misdaad van William Keighley. Met o.a. Mark Stevens, Richard Widmark, Lloyd Nolan, Barbara Lawrence en Ed Begley.

Een goede film gebaseerd op feitelijk FBI-materiaal over de ontmaskering van een bendeleider. De spanning wordt goed gedoseerd. Het scenario is van Harry Kleiner.

Margie

1946 | Familiefilm, Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1946. Familiefilm van Henry King. Met o.a. Jeanne Crain, Glenn Langan, Lynn Bari, Esther Dale en Hobart Cavanaugh.

Terwijl ze samen met haar dochter door oude spullen rommelt, schildert Margie (Crain) een beeld van haar eigen tienertijd rond 1925, toen ze bij haar grootmoeder woonde en scholier was. De komst van de nieuwe leraar Frans (Langan) deed heel wat meisjesharten sneller kloppen, en vooral het hare. Een sympathiek, nostalgisch tijdsbeeld, dat een vrouw schetst voor haar eigen dochter om haar duidelijk te maken dat er niets nieuws onder de zon is. Crain is uitstekend in de titelrol. F. Hugh Herbert distilleerde het scenario uit verhalen van Ruth McKenney en Richard Bransten. In beeld gebracht door Charles Clarke. Voor de score was Alfred Newman verantwoordelijk. De titelmelodie van de film werd een internationaal succes.