Luc Jacquet

Regisseur, Scenarist, Cameraman

Luc Jacquet is regisseur, scenarist en cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

March of the Penguins 2

2017 | Documentaire

Frankrijk 2017. Documentaire van Luc Jacquet.

Regisseur Luc Jacquet voert de kijker met behulp van drones en onderwatercamera’s andermaal mee naar onherbergzame plekken op Antarctica. 'Hoofdpersoon' is een jonge pinguïn die op het punt staat zijn eerste grote reis te maken, vol gevaar en obstakels.

Ice and the Sky

2015 | Documentaire

Frankrijk 2015. Documentaire van Luc Jacquet.

Documentaire van Luc Jacquet (March of the Penguins), over de vele poolexpedities van Claude Lorius, de inmiddels 83-jarige wetenschapper die als eerste het verband tussen de mens en klimaatverandering aantoonde. Jacquet vermijdt saaie statistieken en pratende hoofden en brengt het verhaal van Lorius als een spannende avonturenfilm. Een rijkdom aan archiefbeelden wordt aangevuld met materiaal uit het heden met spectaculaire beelden van de grillige Arctische landschappen. Een effectief (want niet belerend) gebrachte en visueel hypnotiserende waarschuwing van iemand die zijn leven waagde voor de wetenschap.

Once Upon a Forest

2013 | Documentaire

Frankrijk 2013. Documentaire van Luc Jacquet.

Documentaire van Luc Jacquet (March of the Penguins) over botanicus Francis Hallé en zijn werk in het tropische regenwoud.

Le renard et l'enfant

2007 | Jeugdfilm, Familiefilm, Drama

Frankrijk 2007. Jeugdfilm van Luc Jacquet. Met o.a. Bertille Noël-Bruneau, Isabelle Carré en Thomas Laliberté.

Nadat de keizerpinguïns van La marche de l'empereur met groot succes de wereld waren rondgekuierd, waagde regisseur Jacquet zich aan een mengvorm van dierendocu en kinderfictie met sprookjeskarakter. Het eenvoudige verhaal over een valleimeisje dat vriendschap sluit met een vos werd door Gérard Simon gefotografeerd in onvervalst ansichtkaarten-CinemaScope. Wellicht te Disney-idyllisch voor grote mensen, maar sympathiek en soms ook spannend. Als vertelster in de oorspronkelijke Franse versie fungeert Isabelle Carré, die aan het einde het hoofdpersonage als volwassene speelt. Kate Winslets stem is te horen in de Engelstalige versie.

March of the Penguins

2005 | Documentaire

Frankrijk 2005. Documentaire van Luc Jacquet.

Documentaire over keizerpinguïns op Antarctica. Nadat de vrouwtjes hun ei hebben gelegd lopen ze een enorme afstand naar het water om voedsel te vergaren. In de tussenliggende maanden broeden de mannetjes de eieren uit, in de ijzige kou. Hoe onbeschrijflijk zwaar de omstandigheden zijn wordt invoelbaar door de prachtige fotografie. Regisseur Jacquet kreeg het idee voor de film toen hij als bioloog gedurende veertien maanden de vogels van Antarctica bestudeerde. De film was een groot succes in de bioscoop en kreeg de Oscar voor de beste documentaire. In de Nederlandse versie werd de voice-over verzorgd door Urbanus.

op televisie
1 uitzending

Le renard et l'enfant (2007) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zondag 18 maart
NPO 3
15:30 - 17:05

Reageer