Christian Malcolm

Acteur

Christian Malcolm is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Intimacy

2001 | Drama, Romantiek, Experimenteel

Frankrijk/Verenigde Staten/Spanje/Duitsland/Verenigd Koninkrijk 2001. Drama van Patrice Chéreau. Met o.a. Mark Rylance, Kerry Fox, Timothy Spall, Alastair Galbraith en Philippe Calvario.

De camera zweeft over een slapende man in een rommelig bed. Het melancholische stemgeluid van Stuart Staples (Tindersticks) zwelt traag aan. De man schrikt wakker en struikelt naar de deur. Op de drempel kijkt een vrouw hem vragend aan. De twee wisselen enkele onwennige woorden en gaan prompt over tot machinale seks. De toon is gezet voor twee uur emotionele én fysieke roofbouw. De man is Jay, met overgave en trieste sensualiteit gespeeld door theateracteur Mark Rylance. Iedere woensdag komt de vrouw langs en herhaalt zich het ritueel. Nooit blijft ze slapen. Er wordt nauwelijks gepraat. De communicatie blijft beperkt tot seks. Toch worstelt Jay met de ongrijpbare vrijblijvendheid. Lust wordt afkeer terwijl zijn fascinatie voor de vrouw hem innerlijk verteert. Een confrontatie is noodzakelijk en hij besluit haar te volgen. En zo, als op voorspraak van Stuart Staples' poëtische frasen, stevent hij af op de gapende leegte van zijn bestaan. De film veroorzaakte nogal wat beroering vanwege enkele expliciete seksscènes.

The Final Sacrifice

1990 | Avonturenfilm, Fantasy, Horror

Canada 1990. Avonturenfilm van Tjardus Greidanus. Met o.a. Christian Malcolm, Bruce J. Mitchell, Shane Marceaux, Ron Anderson en Bharbara Egan.

De zoon van een archeoloog vindt in de nalatenschap van zijn vader een landkaart die leidt naar een mysterieuze verloren beschaving. De jongen, een avonturier, een demonische boef en een paar figuren die er uitzien als gemaskerde worstelaars zitten elkaar achterna in wat verdacht veel lijkt op een achtertuintje. Deze amateuristische film, naar een slecht script en met te weinig geld gemaakt, is al net zo verloren als die beschaving. Het scenario is van Jim Stacey die tevens het camerwerk deed. Ook bekend als QUEST FOR THE LOST CITY.

Raffinements

1982 | Erotiek

Frankrijk 1982. Erotiek van Jean Marmande. Met o.a. Jack Gatteau, Dominique Saint Clair, Christian Malcolm, Patricia Samba en Laura Levi.

Allerlei stelletjes kleden zich aan en uit in een Italiaans stadje, met als rode draad het neusje van de zalm op pornogebied: de vergissing van plaats! De censuur heeft alle erotische scènes net op het 'goede moment' eruit geknipt, zodat er van de film zelf niets overblijft. En de regisseur had geen 'softe' versie klaar liggen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christian Malcolm op televisie komt.

Reageer