Miguel Angel Landa

Acteur

Miguel Angel Landa is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

La fièvre monte à El Pao

1992 | Romantiek, Avonturenfilm, Drama, Thriller

Spanje/Frankrijk/Zwitserland 1992. Romantiek van Manolo Matji en Manuel Matji. Met o.a. Etienne Chicot, Miguel Angel Landa, Javier Vidal, Eliseo Perera en William Mujica.

Venezuela in de jaren 1950. El Pao is de hoofdstad van het strafeiland Odeja. Hier regeert gouverneur Rojas (Landa) met ijzeren vuist. Vasquez (Malet), zijn secretaris, ijvert voor verbetering van de levensomstandigheden van de voornamelijk politieke gevangenen. Hij wordt door zijn baas belast met het bewaken van zijn mooie vrouw, Ines (Adriani), waarvan hij vermoedt dat ze een verhouding heeft met een Kolonel (Vidal). De spanning stijgt in de strafkolonie. Inspiratieloze remake van de film van Luis Buñuel uit 1959. Malet is een zwak substituut voor Gérard Philipe en ook ditmaal werkte Frédéric Fajardie het scenario, gebaseerd op een roman van Henri Castillou, amper uit. Beklemmende fotografie van Rafael Salvatore.

Cuchillos de fuego

1990 | Thriller

Venezuela 1990. Thriller van Román Chalbaud. Met o.a. Miguel Angel Landa, Marisela Berti, Javier Zapata en William Moreno.

Een vrouw wordt voor de ogen van haar zoon op brute wijze verkracht en vermoord. Smerig verhaal over wraak dat in grote mate bepaald wordt door de sociaal-culturele context. De kwaliteit en de overtuigingskracht van de film zijn al met al vreselijk wisselvallig.

Coplan: Retour aux sources

1989 |

Frankrijk 1989. Philippe Toledano. Met o.a. Philippe Caroit, Patachou, Pierre Dux, Ruddy Rodriguez en Miguel Angel Landa.

De Franse James Bond, Coplan (Caroit) reist naar Venezuela om een licentiecontract voor de bouw van Exocet-raketten te onderzoeken. De voormalige chansoni[KA2]ere Patachou (in de film dik over de zestig) speelt een fikse rol in deze aflevering van de serie, die na twintig jaar een nieuw leven werd ingeblazen. Er werden er nog meer geproduceerd. Het camerawerk is van Johnny Semeco, en het scenario werd geschreven door Philippe Madral.

Il Mostro di Firenze

1986 | Horror, Thriller, Misdaad

Italië 1986. Horror van Cesare Ferrairo. Met o.a. Leonard Mann, Bettine Giovannini, Federico Facifici, Víctor Mallarino en Miguel Angel Landa.

Een slechte film die gebaseerd is op een waar gebeurde serie onopgeloste moorden op het platteland en in de heuvels rond het pittoreske Florence. Het verwarde en banale verhaal gaat over een schrijver, die zich in de psyche van de moordenaar probeert te verplaatsen. De ware gebeurtenissen rond de brute moorden op kamperende toeristen speelden zich in 1968 af en tot op heden is er - met flinke tussenpozen - sprake van een herhaling van de moorden. Deze verschrikkelijke film probeert munt te slaan uit de gebeurtenissen die de ouders van de slachtoffers als nacht- merries achtervolgen.

Cangrejo

1981 | Misdaad

Venezuela 1981. Misdaad van Roman Chalbaud. Met o.a. Miguel Angel Landa, América Alonso en Carlos Navaez.

Een jongen uit de hoogste sociale klasse van Venezuela wordt ontvoerd. Hoewel de ouders het losgeld betalen, wordt hij later dood aangetroffen. Gebaseerd op een ware gebeurtenis; deze film is een van de beste en bekendste van de hedendaagse Venezolaanse cinema. Kreeg een vervolg.

El rebaño de los ángeles

1978 | Drama

Venezuela 1978. Drama van Román Chalbaud. Met o.a. Pilar Romero, Mary Soliani, Miguel Angel Landa en Alicia Plaza.

De crisis in het Venezolaanse onderwijssysteem, gesymboliseerd door het dagelijks leven van een middelbare scholier, en de conflicten van de grote groep minder bedeelden uit de ellendigste wijken van Caracas. Aanvaardbaar werk van één van de meest vooraanstaande Venezolaanse regisseurs.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Miguel Angel Landa op televisie komt.

Reageer