Peyo

Regisseur, Acteur, Auteur

Peyo is regisseur, acteur en auteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Smurfs: The Lost Village

2017 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 2017. Animatie van Kelly Asbury. Met o.a. Demi Lovato, Rainn Wilson, Joe Manganiello, Jack McBrayer en Danny Pudi.

Smurfette vindt een mysterieuze landkaart die naar het Verloren Dorp leidt. Samen met haar beste vriendjes Brainy, Clumsy en Hefty gaat zij op een spannende speurtocht om het geheimzinnige Verloren Dorp te vinden voordat de gemene tovenaar Gargamel het vindt.

P'tits Schtroumpfs

1988 | Animatie, Avonturenfilm, Familiefilm

België/Verenigde Staten 1988. Animatie van Pierre Culliford.

Een vierde lange speelfilm, gewijd aan de figuurtjes van Peyo. Hetzelfde lopende bandwerk als doorgaans voor kinderen wordt gemaakt, dezelfde steriele wereld en dezelfde popperigheid. Een serie waarin bovendien een zeldzaam gebrek aan verbeelding op het grafische vlak aan de dag wordt gelegd.

V'là les Schtroumpfs

1984 | Animatie

Verenigde Staten/België 1984. Animatie van Peyo.

De film bestaat uit vijf avonturen van de smurfen, die sinds mensenheugenis bekend zijn. De eerste vier zijn slechts aan elkaar gemonteerde televisie-afleveringen en de vijfde, getiteld DAME NATURE is de enige met een origineel scenario van Peyo en Yvan Delporte, en dus ook de beste. Door de vele herhalingen echter is het geheel toch niet zo geslaagd en het is de vraag of de jonge kijkers er tevreden over zijn, zoals de bedoeling is. Iets meer vernuft in deze puur commerciële tekenfilm was wellicht een welkome afwisseling geweest.

Le Bébé Schtroumpf

1984 | Familiefilm, Fantasy, Animatie

Verenigde Staten/België 1984. Familiefilm van Peyo, Joseph Barbera en William Hanna.

Dit is een logge en geheel onsamenhangende aaneenschakeling van diverse afleveringen van de smurfen die weinig met elkaar te maken hebben, buiten de tovenaar Gargamel. Wellicht zullen de kleine kijkers ermee tevreden zijn, maar de anderen zullen zich vast en zeker vervelen, want deze film is fantasieloos en technisch slecht, ondanks het feit dat de Amerikanen de produktie van de film voor hun rekening hebben genomen. Het geheel is lapwerk, en dat is jammer.

La flûte à six schtroumpfs

1976 | Familiefilm, Animatie

België/Frankrijk 1976. Familiefilm van Eddie Lateste en Peyo.

De stripverhalen van de Smurfen kregen zo'n succes dat er een hoofdfilm in zat. Het werd een van de meest geslaagde animatiefilms van Belgische bodem. Ridder Johan en zijn vrolijke schildknaap Pirrewiet (uitgesproken als Pierewiet) leren de Smurfen kennen dankzij een magische toverfluit met zes gaten, of zoals de Smurfen zouden zeggen: met zes Smurfen. Dankzij een rondreizende marskramer krijgt Pirrewiet de bijzondere fluit in handen. Pirrewiet ontdekt al snel dat wanneer hij op de fluit speelt, mensen ongewild gaan dansen, totdat ze er uitgeput bij neervallen. Iedereen aan het hof, zelfs de koning, laat Pirrewiet dansen, totdat de gemene Matthijs Voddezak de fluit steelt. Hij gebruikt de fluit om mensen te beroven en zelf rijk te worden.
In de Nederlandse versie met de stemmen van oa Lex Goudsmit, Coen Flink en Trudy Libosan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peyo op televisie komt.

Reageer