Paul Gury

Acteur

Paul Gury is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Mon père et mon papa

1938 | Komedie

België 1938. Komedie van Gaston Schoukens. Met o.a. Gustave Libeau, Jules Berry, Blanche Christeler, Alice Tissot en Paul Gury.

Een meisje dat geboren is uit de vluchtige liefde van een toerist uit Parijs en een dorpelinge uit Wallonië wordt geadopteerd door de man met wie haar jong gestorven moeder zou trouwen. Ze is dol op haar 'papa', maar op een dag, als ze al een grote meid is, komt haar echte vader op bezoek. Hij wil haar natuurlijk meenemen, en dan beginnen de problemen, al loopt alles goed af. Uit de lucht gegrepen scenario en dialogen, en de regie is volkomen plat. Waarom worden de prullen van de deerniswekkende Schoukens steeds opnieuw uitgezonden? Antwoord: omdat het niks kost! Niet helemaal nul dankzij de aanwezigheid van Libeau en vooral de immer door en door slechte Berry, maar voor de rest heel zwak.

Le mort en fuite

1936 | Komedie

Frankrijk 1936. Komedie van André Berthomieu. Met o.a. Jules Berry, Michel Simon, Marie Glory, Marcel Vibert en Paul Faivre.

Een krantenverslag brengt enige mislukte acteurs op het idee een publiciteitsstunt te brengen: een zal de verdenking van moord op de ander op zich laden, waarna tijdens de rechtszaak het slachtoffer springlevend zal verschijnen. Door de gelijkenis met een revolutionair wordt het 'slachtoffer' echter zelf gearresteerd, zodat zijn vriend werkelijk voor moord veroordeeld dreigt te worden. De uitbundige rollen van Berry en Simon en het geestige scenario wegen ruimschoots op tegen de niet meer dan geroutineerde regie. Scenario van Loïc Le Gouriadec. Camerawerk van Jean Isnard.

Debout là-dedans!

1935 | Komedie, Drama

Frankrijk 1935. Komedie van Henry Wulschleger. Met o.a. Bach, Félix Oudart, Simone Héliard, Pierre Moreno en Paul Ollivier.

Erbarmelijke militaire klucht, speciaal geschreven voor de toen zeer populaire en dikke komiek Bach. Anders gezegd: afgezaagde soldatengein op z'n vulgairst.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paul Gury op televisie komt.

Reageer