Jorge Rivero is acteur.
Er zijn 27 films gevonden.

Warrior of Justice

1996 | Actiefilm

Verenigde Staten 1996. Actiefilm van Jorgo Ognenovski en Mike Tristano. Met o.a. Richard Lynch, Jorge Rivero, Nick Hill, Ian Jacklin en Jorgo Ognenovski.

VV.

Ice

1994 | Thriller, Drama, Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1994. Thriller van Brook Yeaton. Met o.a. Traci Lords, Zach Galligan, Jorge Rivero, Jaime Alba en Phillip Troy.

Een echtpaar is gespecialiseerd in het opsporen van gestolen juwelen voor de verzekering. De broer van de man helpt af en toe een handje. Dit keer gaat het om gestolen edelstenen ter waarde van $ 40 miljoen, die zich bij een gangster bevinden. Als de buit heroverd is, is de verleiding te groot.

Death Match

1994 | Actiefilm

Verenigde Staten 1994. Actiefilm van Joe Coppoletta. Met o.a. Matthias Hues, Renee Ammann, Steven Leigh, Richard Lynch en Jorge Rivero.

Zoveelste fantasieloze kickboksfilm over illegale wedstrijden, waarin net zolang geknokt wordt totdat een van de 'atleten' het leven heeft gelaten; dan pas is er een verliezer. Om deze kern is een kronkelig misdaadverhaaltje geweven over een outsider die een einde aan deze onfrisse toestanden moet maken. Amusement in één enkele dimensie dat uitsluitend geschikt is voor genreliefhebbers.

Traci Lords Ice

1991 | Actiefilm

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Brook Yeaton. Met o.a. Zach Galligan, Traci Lords en Jorge Rivero.

In L.A. wordt een reeks juwelierszaken overvallen. De politie vermoedt dat maffiabaas Malta erachter zit, maar kan niets bewijzen. De verzekeringsmaatschappij die voor de schade moet opdraaien, is het echter zat en neemt het in inbraken gespecialiseerde echtpaar Ellen en Charly Reed in de arm om de diamanten terug te bezorgen

Escuadrón

1987 | Actiefilm

Mexico/Spanje 1987. Actiefilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. George Kennedy, Andrew Stevens, Isaac Hayes, Jorge Rivero en Kevin Bernhardt.

Een staatsgreep in een Arabisch land bedreigt de wereldvrede. Een goed getraind groepje vechtersbazen wordt gecontracteerd door de CIA om de leider van de oppositie tegen de nieuwe dictator te beschermen. Middelmatige effecten, middelmatige regie, middelmatig spel. De muziek is van de beroemde Jerry Goldsmith.

Entre ficheras anda el diablo

1986 | Komedie

Mexico 1986. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Jorge Rivero, Sasha Montenegro en Carmen Salinas.

Drie verhalen: een schilderes maakt een portret van haar man, maar een van de afgebeelde lichaamsdelen komt niet overeen met de werkelijkheid, waardoor de echtgenoot zich bedrogen voelt; een dierenarts wordt vreselijk verliefd op een koorzangeres, en een duivel besluit de hel te verlaten om van de aardse genoegens te kunnen proeven, maar hij wordt achterna gezeten door Satan himself. Een stomme, flauwe, idiote film. Heel slecht.

Máquina de matar

1984 | Drama

1984. Drama van José Antonio de la Loma. Met o.a. Jorge Rivero, Ana Obregón, Willie Aames, Margaux Hemingway en Richard Jaeckel.

Drie verhalen: een schilderes maakt een portret van haar man, maar een van de afgebeelde lichaamsdelen komt niet overeen met de werkelijkheid, waardoor de echtgenoot zich bedrogen voelt; een dierenarts wordt vreselijk verliefd op een koorzangeres, en een duivel besluit de hel te verlaten om van de aardse genoegens te kunnen proeven, maar hij wordt achterna gezeten door Satan himself. Een stomme, flauwe, idiote film. Heel slecht.

Goma 2

1984 | Actiefilm

Mexico/Spanje 1984. Actiefilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. Margaux Hemingway, Lee Van Cleef, Jorge Rivero, Willie Ames en Richard Jaeckel.

Twee Spaanse vrachtwagenchauffeurs krijgen een botsing met Franse boeren. Een zeer middelmatige thriller, die op nogal opportunistische wijze aansluiting tracht te vinden bij de destijds brandende diplomatieke kwesties.

Jugando con la muerte

1982 | Actiefilm

Spanje/Mexico 1982. Actiefilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. Jorge Rivero, Maud Adams, Max von Sydow, George Peppard en Cuck Connors.

Een avonturier, een voormalige parachutist met een arend als tatoeage, wordt door de Spaanse politie gevraagd een machtig net van drugshandelaars dat door Peppard geleid wordt, op te rollen. Een actiefilm met het nodige explosieve geweld in de stijl van de jaren 1960-70 die geregisseerd werd door een expert in dit genre. Goede karakterrollen van de bekende gezichten van het witte doek. Amerikaanse titel TARGET EAGLE.

Priest of Love

1981 | Drama, Biografie

Verenigd Koninkrijk 1981. Drama van Christopher Miles. Met o.a. Ian McKellen, Janet Suzman, Ava Gardner, Penelope Keith en Jorge Rivero.

Letterlijk verslag van de laatste jaren van D.H.Lawrence (McKellen) - `degene die van die smerige boeken schrijft` - dat een hoogtepunt vindt in de relatie met zijn vrouw (Suzman) en de verschijning van het boek Lady Chatterley's Lover. Langzaam, maar de moeite waard. Elf jaar eerder regisseerde Miles de filmversie van THE VIRGIN AND THE GYPSY van Lawrence.

Profesor eroticus

1980 | Komedie, Erotiek

Mexico/Spanje 1980. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Alfredo Landa, Antonio Ferrandis, Jorge Rivero, Silvia Aguilar en José Luis Lopéz Vázquez.

Op een seksuologie-congres volgen de vreemde voorvallen, veroorzaakt door de bijwerkingen van een geneesmiddel, elkaar op. Een onuitstaanbare en uiterst grove film.

Manaos

1980 | Actiefilm, Avonturenfilm

Spanje/Mexico/Italië/Venezuela 1980. Actiefilm van Alberto Vazquez Figueroa. Met o.a. Fabio Testi, Agostina Belli, Jorge Rivero, Andres Garcia en Florinda Bolkan.

Gebaseerd op de gelijknamige roman van de regisseur zelf. Speelt zich af in het negentiende-eeuwse Brazilië. Een maximum aan avonturen met als gevolg dat er eigenlijk geen sprake is van een plot of karakterontwikkeling; zelfs de meest elementaire punten van het verhaal worden niet uitgelegd. Vagelijk kan eruit opgemaakt worden dat het gaat om een opstand van buitenlanders op een rubberplantage en hun vluchtpogingen. Slecht spel en een matig script. Alleen leuk voor wie van seks en geweld houdt.

The Last Hard Men

1976 | Western

Verenigde Staten 1976. Western van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Charlton Heston, James Coburn, Barbara Hershey, Michael Parks en Christopher Mitchum.

Een gewelddadige film met een bekend gegeven. Ontsnapte moordenaar, buiten de wet gestelde Coburn en zijn mannen ontvoeren Hershey, de dochter van de oude sheriff Heston die hen gearresteerd had. Ze dreigen de jonge vrouw te verkrachten. Goede karakterrol van Parks. Een film vol nodeloos geweld. Vrij naar het boek van Brian Parks. Gedraaid in Panavision.

Columbo: A Matter of Honor

1976 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1976. Mysterie van Ted Post en Peter Falk. Met o.a. Peter Falk, Ricardo Montalban, Pedro Armendáriz jr, A Martinez en Robert Carricart.

Lt. Columbo (Falk) die tijdens een korte vakantie in Mexico is, krijgt pech met zijn auto. Een uitgekookte Mexicaanse politiecommissaris maakt handig gebruik van de situatie en laat de vermaarde speurneus tijdens zijn ongewilde oponthoud een aantal ongerijmdheden rondom een beroemd stierenvechter (Montalban) oplossen. Nog steeds verteerbaar.

El Mejor regalo

1973 | Familiefilm

Spanje 1973. Familiefilm van Javier Aguirre. Met o.a. Carlitos Selles, Teresa Gimpera, Jorge Rivero en Antonio Garisa.

Een lieftallig kind is een waar genot voor de hele familie. Onuitstaanbaar.

Soldier Blue

1970 | Western

Verenigde Staten 1970. Western van Ralph Nelson. Met o.a. Candice Bergen, Peter Strauss, Donald Pleasence, John Anderson en Jorge Rivero.

Een irritante western, door John Gay geschreven naar de roman Arrow in the Sun van Theodore Olsen. Bergen, die met Indianenopperhoofd Rivero een relatie had maar door de man vrij werd gelaten toen ze weg wilde, sluit zich aan bij een betaalmeester en zijn mannen. Die worden door Rivero en de zijnen overvallen en vermoord, met uitzondering van Bergen en soldaat Strauss. Die moeten dan te voet door de woestenij. Hij is een sul eerste klas en zij is uiterst irritant. Westernfans zullen zich kapot ergeren. De bekendheid heeft het prul te danken aan de moordscène aan het eind, als het leger de overval gaat wreken en het Indianendorp uitmoordt. In feite heeft de film niets te bieden.

Rio Lobo

1970 | Western, Avonturenfilm, Romantiek, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1970. Western van Howard Hawks. Met o.a. John Wayne, Jorge Rivero, Jennifer O'Neill, Jack Elam en Christopher Mitchum.

Wayne speelt de westernheld die hij vanaf zijn doorbraak Stagecoach (1939) zou personificeren, in dit verhaal over een ex-kolonel die na de Burgeroorlog een Texaans plaatsje moet bevrijden van gespuis. Hawks en Wayne maakten samen meerdere westerns, waaronder de klassieker Red River en Rio Bravo en El Dorado, twee films die veel weg hebben van Rio Lobo. Naar verluidt reageerde Wayne, toen Hawks hem het script wilde toesturen met: 'Doe geen moeite. Ik heb de film al twee keer gemaakt.' Bij Wayne's leeftijd - 63 jaar - wordt grappenderwijs stilgestaan.

Al rojo vivo

1968 | Drama, Romantiek

Mexico 1968. Drama van Gilberto Gazcón. Met o.a. Rodolfo de Anda, Jorge Rivero, Zulma Falad en Fernanda Aguilar.

Twee jonge Mexicaanse vrienden willen maatschappelijk carrière maken. Dit onuitstaanbare Mexicaanse drama had in dat land zelf enorm succes. Zoveel zelfs dat Jorge Rivero er een plaatselijke mythe door werd.

Operación 67

1966 | Avonturenfilm

Mexico 1966. Avonturenfilm van René Cardona en René Cardona Jr.. Met o.a. Santo, Jorge Rivero, Elizabeth Campbell en Midori Nagashiro.

Santo en zijn metgezel strijden tegen een organisatie van valsemunters. Dit is een van de weinige films waarin de Mexicaanse worstelaar de hoofdrol deelde met Rivero.

El Tesoro de Moctezuma

1966 | Avonturenfilm

Mexico 1966. Avonturenfilm van René Cardona en René Cardona Jr.. Met o.a. Santo, Jorge Rivero, Amedee Chabot en Maura Monti.

Santo vecht samen met zijn makker tegen de bende die de schat van Moctezuma heeft gestolen. De tweede en laatste film die Santo, 'el enmascarado de plata' samen met Rivero speelde en net zo slecht als de vorige.

Como pescar marido

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Maricruz Olivier, Joaquín Cordero, Fanny Cano en Jorge Rivero.

De verschillende listen die een aantal mensen verzint om met de ideale partner te kunnen trouwen. Slecht plagiaat van HOW TO MARRY A MILLIONAIRE. De vrouwen gedragen zich uitdagend omwille van het keurige doel, dat wil zeggen, het huwelijk. Zeer moralistisch.

Arrullo de Dios

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Libertad Lamarque, César Costa, Jorge Rivero en Fanny Cano.

Nadat ze weduwe is geworden, ziet een vrouw zich gedwongen in de handel te gaan om haar kinderen te kunnen onderhouden. Zij mogen dit echter niet merken. Een larmoyant en moralistisch melodrama.

La vuelta del mexicano

1965 | Western

Mexico 1965. Western van René Cardona. Met o.a. Elsa Aguirre, Jorge Rivero, Víctor Junco en Carlos Cortez.

Het vervolg op EL MEXICANO waarin de tweelingbroer van de hoofdpersoon uit die film het opneemt tegen een stel schurken. Deze film bestaat uit de episoden Linchamiento en El vengador en is net zo vreselijk als de eerste.

El mexicano

1965 | Western

Mexico 1965. Western van René Cardona. Met o.a. Jorge Rivero, Teresa Velázquez, Jaime Fernández en Wolf Ruvinskis.

Een man besluit de moord op zijn vrouw te wreken, samen met haar vader. Het meest opvallende zijn de nogal gewelddadige actiescènes. Verder onsamenhangend en tamelijk melodramatisch. De film bestaat uit de episoden El retador, No matarás en Redención. LA VUELTA DEL MEXICANO is het vervolg.

Pistoleras de la frontera

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Alberto Mariscal. Met o.a. Jorge Rivero, Regina Torné, Wolf Ruvinskis en Sonia Infante.

Het vervolg op JINETES DE LA LLANURA. Een geslaagde film, goed script dat op een vakkundige manier is verfilmd. Bestaat uit drie episoden.

Jinetes de la llanura

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Alberto Mariscal. Met o.a. Jorge Rivero, Regina Torné, Wolf Ruvinskis en Jorge Russek.

Een man die ten onrechte veroordeeld is (hij doodde iemand uit zelfverdediging), wordt huurmoordenaar. Goede sfeertekening, goede regie van de acteurs. De regisseur werd niet voor niets bekend door onder andere deze film. De film,bestaande uit drie episoden, kreeg een vervolg in PISTOLEROS DE LA FRONTERA.

El asesino invisible

1964 | Sciencefiction, Mysterie

Mexico 1964. Sciencefiction van René Cardona. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Guillermo Murray, Carlos Agosti en Jorge Rivero.

Een geleerde ontdekt met behulp van zijn assistent en zijn dochter een middel om onzichtbaar te worden. Hij wordt vermoord en de formule verdwijnt. Intrige, mysterie en veel knokpartijen spelen zich af rond 'de man met het gouden masker', gespeeld door de debuterende Rivero, die later zeer bekend zou worden.