Yvette Chauviré

Acteur

Yvette Chauviré is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Une étoile pour l'exemple

1988 | Biografie

Frankrijk 1988. Biografie van Dominique Delouche. Met o.a. Yvette Chauviré, Florence Clerc, Isabelle Guérin, Sylvie Guillem en Monique Loudières.

De grote ster Yvette Chauviré draagt enkele geheimen van haar danskunst over op haar leerlingen van het Palais-Garnier. Ook haalt zij herinneringen op aan belangrijke momenten in haar artistieke loopbaan, die van 1941 tot aan haar afscheid in 1972 duurde. Een knappe samenvoeging van archiefbeelden, opnamen van een prestigieus verleden en later opgenomen scènes. Deze film weet te boeien ook al zou een meer geïnspireerde Delouche welkom zijn geweest. Het filmen van de dans heeft hij immers tot zijn specialiteit gemaakt.

Péchés de jeunesse

1941 | Komedie

Frankrijk 1941. Komedie van Maurice Tourneur. Met o.a. Lise Delamare, Harry Baur, Guillaume De Sax, Fred Pasquali en Pierre Bertin.

Monsieur Lacalade (Baur) is het prototype van een grenzenloze ego[KA3]ist. Hij leefde er op los en hield er veel relaties op na. Het kon hem geen zier schelen of zijn vriendinnen in verwachting raakten. Nu is hij oud en zijn dagen zat. Hij voelt zich zeer eenzaam. Hij besluit zijn nakomelingen te gaan navorsen, maar komt van een koude kermis thuis. Edmond Vacheron (Pasquali) denkt dat zijn vader aan het begin van WO I (1914-18) is gestorven en de succesvolle componist Lucien Noblet (Bobillot) heeft uitsluitend oog voor zijn stiefvader aan wie hij veel te danken heeft. Miss Florence (Joyce) maakt hem duidelijk dat haar zoon Fr[KA1]ed[KA1]eric (Buguet) niet van hem is. Lacalade strandt in een weeshuis, waar hij tot inkeer komt, een verloren zoon vindt en zelfs de grote liefde. Deze film, die zijn premi[KA2]ere beleefde onder de Duitse bezetting van Frankrijk in WO II (1939-44), bestaat in feite uit een reeks gebeurtenissen, waardoor de zoektocht van Lacalade bijeen gehouden wordt. Baur is indrukwekkend, maar het moralistische scenario van Albert Valentin is achterhaald en voedt de onwaarachtige mythe dat de Fransen frivool met de liefde zouden omspringen. Het camerawerk is van Armand Thirard. In 1995 heeft Jacques Carrère het geluid hersteld. Laatste film van hoofdrol Baur.

La Mort du Cygne

1937 | Familiefilm

Frankrijk 1937. Familiefilm van Jean Benoît-Levy en Marie Epstein. Met o.a. Yvette Chauviré, Mia Slavenska, Janine Charrat, France Ellys en Mady Berry.

Illusie en desillusie van een aankomend danseresje (Janine Charrat). Veel emoties en gevoelens van geluk in de coulissen van de Opéra, waarbij de jonge kijkers van destijds konden wegdromen. Scenario van Paul Morand, camerawerk van Léonce Burel en de choreographie is van Serge Lifar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yvette Chauviré op televisie komt.

Reageer