Hélène Katzaras

Acteur

Hélène Katzaras is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Halfaouine

1990 | Komedie

Tunesië/Frankrijk 1990. Komedie van Férid Boughedir. Met o.a. Rabia Ben Abdallah, Hélène Katzaras, Mustapha Adouani, Carolyn Chelby en Anouche Setbon.

Halfaouine is een volkswijk in Tunis, waar de vrouwen een afgezonderd bestaan leiden. Vanaf een plat dak bekijkt een kind de wereld van de druk bewegende volwassenen: een menigte kleurrijke personages waarover het zich verwondert, en wier achterliggende bedoelingen het nauwelijks begrijpt. Dan gaat hij fantaseren. Een intiem portret 'op z'n Italiaans' van een samenleving waarin de ogenschijnlijk onderworpen vrouwen met talrijke verboden leven, maar uiteindelijk het spel bepalen en de mannen bespotten. Een merkwaardig en pikant contrast tussen strenge religie en de alom aanwezige erotiek, of zo men wil, tussen letter en geest is het gevolg. Camerawerk van Georges Barsky. Ook bekend als L'ENFANT DES TERRASSES.

Voyage en Capital

1978 | Drama

Frankrijk 1978. Drama van Ali Akika en Anne-Marie Autissier. Met o.a. Naima Hamlaoui, Louisa Hamlaoui, Cheikh Djemal, Mustaphe Mazari en Rabah Zennouche.

Het portret van twee Algerijnse immigranten die in Saint- Denis women en als arbeider werkzaam zijn. De één, Kader, wordt heen en weer geslingerd tussen de islamitische tradities en de westerse vrijheden. Hij ontmoet Djamila die op een gegeven moment haar familie, waar een starre vader domineert, verlaat. Zij wil haar eigen leven leiden want zij heeft gekozen voor maatschappelijke integratie. Dankzij haar ontwaakt Kader uit zijn droefgeestige onverschilligheid en vat hij belangstelling op voor de strijd tegen armoede, uitwijzingen en slechte huisvesting. Gedeeltelijk fictie met een sociale inslag. Het spontane spel van de amateurs geeft de film een realistisch tintje, ondanks enige onvolkomenheden en en de zwart-wit benadering.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hélène Katzaras op televisie komt.

Reageer