Sandro Continenza (1920-1996): scenario.
Er zijn 13 films gevonden.

Inglorious Bastards

1978 | Actiefilm

Italië 1978. Actiefilm van Enzo G. Castellari. Met o.a. Bo Svenson, Ian Bannen, Peter Hooten en Fred Williamson.

Schel knallende machinepistolen, houterige dialogen, overbelichte interieurs, theatraal tuimelende soldaten, onnodig naakte vrouwen (met machinepistolen!): Deze film is een uitzonderlijk sterk werk in het vermakelijke genre van de spaghetti-oorlogsfilm. De plot draait om enkele kleurrijke Amerikaanse soldaten die zich een gevaarlijke missie op de halen terwijl ze willen vluchten naar Zwitserland. De doldrieste actie blinkt uit in ouderwets filmvermaak, zonder bloederige beelden of morele berispingen. Castellari's film inspireerde Quentin Tarantino voor Inglourious basterds (2009), waarin een groepje Joods-Amerikaanse soldaten zoveel mogelijk nazi's afslacht.

Fin de Semana para los Muertos

1974 | Horror

Spanje​/​​Italië 1974. Horror van Jorge Grau en Jordi Grau. Met o.a. Arthur Kennedy, Aldo Massasso, Giorgio Trestini, Roberto Posse en José Ruiz Lifante.

In het slaperige Southgate vinden vreemde experimenten plaats met ultrasonische apparatuur: hierdoor verslinden insekten elkaar, worden baby`s hoogst agressief en staan lijken op uit het graf om kannibalistische moordpartijen te begaan. Een politieman (Kennedy) tracht de hysterische ontwikkelingen een halt toe te roepen. Deze geheel op locatie in het Engelse Lake District gedraaide horrorfilm heeft verontrustende effecten en shock- momenten in huis en heeft bovendien vaart en afwisseling. Een zeer merkwaardige, maar ook zeldzaam onsmakelijke griezelfilm. Ook bekend als NON SI DEVE PROFANARE IL SONNO DEI MORTI, THE LIVING DEAD AT THE MANCHESTER MORGUE, LET SLEEPING CORPSES LIE, DON'T OPEN THE WINDOW en BREAKFAST AT THE MANCHESTER MORGUE.

Un condé

1970 | Misdaad, Drama

Frankrijk​/​​Italië 1970. Misdaad van Yves Boisset. Met o.a. Michel Bouquet, Michel Constantin, Anne Carrère en Jean-Claude Bercq.

Na de moord op een jonge collega wil de tot dan toe vreedzame politie-inspecteur Favenin (Bouquet) hem met alle middelen wreken. Hij gooit zijn principes overboord en omarmt het motto: 'een gezond lichaam produceert wel afval, maar ruimt dat op'. Dus rommelt hij met bewijsmateriaal en intimideert hij getuigen om achter de identiteit van de schuldige te komen. Harde en effectief gemaakte actiefilm kreeg in Frankrijk censuurproblemen, omdat het geschetste beeld van de politie veel te negatief werd geacht. Een indringende, zeker voor die tijd behoorlijk akelige film.

Tiffany Memorandum

1967 |

Italië 1967. Sergio Grieco. Met o.a. Ken Clark, Irina Demick, Luigi Vannucchi, Carlo Hinterman en Grégoire Aslan.

Een Amerikaanse journalist doet onderzoek naar een geheimzinnig memorandum, waardoor hij te maken krijgt met agenten van de KGB, de CIA, de Britse geheime dienst en anderen. Het spoort leidt naar Berlijn en ondanks allerlei misleidingspogingen komt hij er al snel achter dat het erom gaat de beramers van een politieke moord te ontmaskeren. Een behoorlijk intrigerende film, die echter lijdt onder een zwakke regie en dito acteerwerk. Scenario van Sandro Continenza en Roberto Gianviti.

Per pochi dollari ancora

1966 | Western

Frankrijk​/​​Spanje​/​​Italië 1966. Western van Giorgio Ferroni. Met o.a. Giuliano Gemma, Sophie Daumier, Dan Vadis, Jacques Sernas en José Calvo.

Amerika, vlak na de burgeroorlog. Een groep zuidelijke militairen blijft doorvechten, want hun commandant is op het goud uit in Ford Yuma. Gemma probeert zijn kameraden te redden. Een goed gemaakte spaghetti-western waarin de actie weliswaar hard is maar nergens echt sadistisch of zonder functie. Gemma was de populairste westernster die Italië heeft voortgebracht in de glorietijd van de Europese western - een genre dat van 1962 tot ongeveer 1978 succesvol was. Videotitel: FORT YUMA GOLD.

Django spara per primo

1966 | Western

Italië 1966. Western van Alberto De Martino. Met o.a. Glen Saxson, Fernando Sancho, Ida Galli, Nando Gazzolo en Erika Blanc.

Het 'Django' in de titel is een lokkertje: de held heet Garvin en is een premiejager, die zoveel incasseert voor de door hem opgespoorde en neergeschoten schurken, dat hij zich tenslotte mede-eigenaar van de plaatselijke bank mag noemen. Veel welbekende spaghetti-westernactie in een rommelig en onverzorgd aandoende film. Alleen voor niet veeleisende kijkers. Galli op credits als Evelyn Stewart, Lollobrigida als Lee Burton.

The Spartan Gladiators

1965 | Avonturenfilm

Italië 1965. Avonturenfilm van Alberto De Martino. Met o.a. Helga Liné, Tony Russel en Massimo Serato.

Het 'Django' in de titel is een lokkertje: de held heet Garvin en is een premiejager, die zoveel incasseert voor de door hem opgespoorde en neergeschoten schurken, dat hij zich tenslotte mede-eigenaar van de plaatselijke bank mag noemen. Veel welbekende spaghetti-westernactie in een rommelig en onverzorgd aandoende film. Alleen voor niet veeleisende kijkers. Galli op credits als Evelyn Stewart, Lollobrigida als Lee Burton.

Ercole alla conquista di Atlantide

1961 | Avonturenfilm, Fantasy, Sciencefiction

Frankrijk​/​​Italië 1961. Avonturenfilm van Vittorio Cottafavi. Met o.a. Reg Park, Fay Spain, Ettore Manni, Luciano Marin en Laura Efrikian.

Dit derde deel in de Italiaanse Hercules-reeks wordt algemeen beschouwd als de meest geslaagde. Het blijft pulpcinema, maar de actie is amusant en de decors en fotografie zijn verrassend goed. Na de eerdere vertolkingen van klerenkasten Steve Reeves en Mark Forest kruipt nu Reg Park in de huid van de sterkste man ter wereld - toepasselijk, want Park werd maar liefst tienmaal uitgeroepen tot Mr. Universe. Hij acteert wat houterig, maar heeft een imposantere borstpartij dan al zijn tegenspeelsters, en dat is ook wat waard.

Gli amori di Ercole

1960 | Avonturenfilm, Fantasy, Drama

Frankrijk​/​​Italië 1960. Avonturenfilm van Carlo Ludovico Bragaglia. Met o.a. Jayne Mansfield, Massimo Serato, René Dary, Moira Orfei en Gil Vidal.

Hercules trouwt met koningin van Ecalia en haalt zich daarmee wrok op de hals van haar raadgever die zelf op de troon had gewild. Ook perfide heerseres van de Amazones lokt hem in de val. Spektakel rond het opmerkelijke fysiek van het echtpaar Hargitey-Mansfield werkt onbedoeld komisch, vooral in Mansfield's dubbelrol. Enkele gevechten zijn tamelijk imponerend.

Teseo contro il Minotauro

1959 | Avonturenfilm

Italië 1959. Avonturenfilm van Silvio Amadio. Met o.a. Rosanna Schiaffino, Bob Mathias, Alberto Lupo, Rik Battaglia en Nico Pepe.

Incidentele sfeer en Schiaffino's verschijning hebben geen veredelende uitwerking op de geschiedenis van de mythologische held. Deze dwarsboomt plannen van een boosaardige koningin om het volk aan zich te onderwerpen met behulp van een afzichtelijk monster. Scenario van Gianpaolo Callegari, Sandro Continenza en Daniel Mainwaring. Camerawerk van Aldo Giordani. Ook bekend als THE MINOTAUR en WARLORD OF CRETE.

Carmela è una bambola

1958 | Romantiek, Komedie

Italië 1958. Romantiek van Gianni Puccini. Met o.a. Nino Manfredi, Gianrico Tedeschi, Gianni Bonagura, Piera Arico en Marisa Allasio.

In Napels belooft een arrogante nietsnut van een vader dat zijn dochter Carmela (Allasio) zal trouwen met een rijke edelman, al heeft het kind dan ook rechten gestudeerd. Jammer genoeg lijdt dochterlief aan een bepaalde vorm van slaapwandelen, die haar iedere nacht doet belanden op de kamer van Toto (Manfredi), een jongeman die slecht valt bij vader. Maar tenslotte slaagt Carmela er toch in met haar geliefde Totò te trouwen. Alassio is mooier dan ooit in deze film. De regie is van Puccini, die begin '40 hoofdredacteur was van een door de staat uitgegeven filmtijdschrift, maar die in 1943 op beschuldiging van hulp aan het verzet werd gearresteerd door de fascisten van Mussolini.

Tempi nostri

1954 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1954. Komedie van Alessandro Blasetti en Paul Paviot. Met o.a. Memmo Carotenuto, Elisa Cegani, Totò, Sophia Loren en Eduardo De Filippo.

Blasetti die met ALTRI TEMPI de formule van episodefilm een nieuw leven inblies, brengt een reeks schetsen, waarin ondanks armoede en sociale achterstand het optimisme toch steeds wint. Verschillende happy endings zijn meer sympathiek dan overtuigend, maar de film boeit toch, mede door de sterke rolbezetting. Beste schetsen zijn met Mastroianni en Padovani als arm echtpaar dat een baby te vondeling legt en na berouw probeert hem terug te vinden en met De Sica en Cegani als bejaarde filmfiguranten die elkaar nog van vroeger kennen.

Peccato che sia una canaglia

1954 | Komedie

Italië 1954. Komedie van Alessandro Blasetti. Met o.a. Sophia Loren, Vittorio De Sica, Marcello Mastroianni, Walter Bartoletti en Mario Passante.

Een meisje gebruikt haar charme als afleidingsmanoeuvre terwijl haar vader en zijn handlangers stationsdiefstallen plegen. Een jonge taxichauffeur wordt ook het slachtoffer, maar is zo verliefd dat hij hen aan de politie laat ontsnappen. Deze uitbundige komedie - naar een verhaal van Moravia - liet voor het eerst de mogelijkheden van Loren zien als temperamentvol comédienne en koppelde haar - ook voor het eerst - aan Mastroianni. Een verrukkelijke rol van De Sica als stelende vader.