Ann Brody

Acteur

Ann Brody is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Wolf Song

1929 | Western

Verenigde Staten 1929. Western van Victor Fleming. Met o.a. Gary Cooper, Lupe Velez, Louis Wolheim, Constantine Romanoff en Michael Vavitch.

Een western-drama waarin Cooper en Velez op elkaar verliefd worden en tegen de wil van haar pa trouwen. Ze gaan in de bergen wonen, maar hij krijgt heimwee naar zijn vrienden en zij gaat terug naar huis. Achteraf blijken de nachten lang te worden en hij wil terug naar haar, maar de Indianen steken daar vooralsnog een stokje voor. John Farrow (de latere regisseur) en Keene Thompson bewerkten de roman van Harvey Ferguson. Allen Siegler was de cameraman en Henry Hathaway was assistent-regisseur. Cooper en Velez werden tijdens de opnamen verliefd op elkaar, maar de relatie duurde nauwelijks een jaar. Velez gaf Cooper de bons en die kreeg er een behoorlijke klap door.

The Case of Lena Smith

1929 | Drama

Verenigde Staten 1929. Drama van Josef von Sternberg. Met o.a. Esther Ralston, James Hall, Fred Kohler, Lawrence Grant en Gustav von Seyffertitz.

Zwijgende film over een boerenmeisje (Ralston) dat in verwachting raakt van een jonge legerofficier in het Oostenrijk van het eind van de vorige eeuw. Hij pleegt zelfmoord als zijn vader hen hun baby afneemt.

A Woman in Grey

1919 | Misdaad, Romantiek

Verenigde Staten 1919. Misdaad van James Vincent. Met o.a. Arline Pretty, Henry G. Sell, John Neehan, Margaret Fielding en Fred Jones.

De gepensioneerde advocaat Wilfred Amory (Neehan) kan eindelijk het huis terugkopen dat vroeger tot zijn familie behoorde. Zijn vader stierf er en die liet het na aan zijn huishoudster. Sinds deze vermoord werd heeft het huis de faam bespookt te zijn. Hij trekt er in samen met zijn secretaris Tom Thurston (Sell) en nicht Paula Wynne (Fielding). Maar er zijn nog meer gegadigden die het huis willen onderzoeken, o.a. de mysterieuze Ruth Hope (Pretty) en de ongure snob J. Haviland Hunter (Jones). Ruth weet duidelijk bepaalde geheimen betreffende een schat die door Amorys vader in het huis verborgen zou zijn. Wat verbergt het meisje achter een juweel om haar linkerhand en wat zijn haar ware bedoelingen? Amory is vastbesloten uit te zoeken wie ze in werkelijkheid is. Hij wordt daarbij gretig geholpen door Paula die verliefd is op Tom en die in Ruth een concurrente ziet. Sterk verouderde, maar leuke serial uit de pionierstijd van Hollywood. Er wordt ergerlijk theatraal geacteerd en de logica is dikwijls zoek, maar als kitscherig voorbeeld van de commerciƫle film van rond 1920 mag het er best wezen. Het scenario werd geschreven door C.N. en A.M. Williamson, gebaseerd op hun roman. Fotografie is van George Coudert. Uitgebracht in tien delen met als afzonderlijke titels: 1. THE HOUSE OF MYSTERY; 2. TRAP OF STEEL; 3. THE STRANGLE KNOT; 4. THE GRIP OF FATE; 5. THE DROP TO DEATH; 6. BURNING STRANDS; 7. THE HOUSE OF HORRORS; 8. A FIGHT FOR LIFE; 9. PAGES OF THE PAST; 10. EXONERATED. Elke aflevering eindigt op een 'cliffhanger', die in het begin van de volgende aflevering meermaals in gewijzigde versie getoond wordt. De serial werd in 1997 gerestaureerd in een productie van Serge Bromberg voor Lobster Films onder de regie van Eric Lange en met muziek van Pierre-Michel Robineau.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ann Brody op televisie komt.

Reageer