Claude Gauthier

Acteur

Claude Gauthier is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Pour l'amour de Thomas

1994 | Drama

Canada/Frankrijk 1994. Drama van Claude Gagnon. Met o.a. Brigitte Fossey, Matthieu Rozé, Marie Tifo, David La Haye en Claude Gauthier.

De veertig-jarige Fossey is een mooie vrouw. Ze is een succesvolle architecte die zich vijftien jaar geleden in Parijs vestigde nadat ze haar man, de Quebecois Arcand, verlaten had. Ze hebben samen een zoon (Rozé) die hemofiliepatiënt is. Hij betekent alles voor haar. Op een dag stelt de dokter vast dat de jongen seropositief is. Omdat hij nog jong is, verzet hij zich met al zijn levenslust tegen zijn ziekte en tracht het beste te maken van de tijd die hem nog rest. Houd de zakdoeken binnen handbereik als je kijkt, want al het mogelijke sentiment dat je bij dergelijke films mag verwachten, wordt aangesleept. Fossey redt met haar doorleefde spelprestatie de film van de ondergang. Het intimistische, maar huilerige, scenario van Mireille Lanteri en regisseur Gagnon is gebaseerd op een verhaal van Michèle Letellier. Voor de fotografie tekende Alain Dupras.

Qui a tiré sur nos histoires d'amour?

1986 | Romantiek, Komedie

Canada 1986. Romantiek van Louise Carré. Met o.a. Monique Mercure, Guylaine Normandin, August Schellenberg, Claude Gauthier en Gaétan Labrèche.

Twee vrouwen - moeder en dochter - beleven een laatste zomer samen in een provinciedorpje. De twintigjarige Renée wil in de voetsporen van haar moeder treden, die haar strijdvaardigheid, idealisme en haar sterke drang naar rechtvaardigheid heeft behouden, hetgeen problemen geeft maar ook leuk is. De liefde komt ertussen en ook de mannen in deze film hebben iets halfslachtigs. Intimiteit en gevoeligheid zijn de verdiensten van deze alledaagse kroniek en hetzelfde geldt voor de ingehouden, suggestieve regie. Het wemelt van de toespelingen en bovendien zitten er wat flauwe grappen in.

Les Ordres

1974 |

Canada 1974. Michel Brault. Met o.a. Jean Lapointe, Hélène Loiselle, Claude Gauthier, Louise Forestien en Guy Provost.

Het Front de la Libération du Québec ontvoerde in 1970 een Britse handelsattaché en de Canadese minister Laporte en vermoordde hen. Het resultaat was dat de burgemeester van Montreal een speciale noodwet afkondigde, 450 mensen liet aanhouden, en hen dagenlang opsloot, zonder een verklaring waarom. Dit feit was de aanleiding voor deze film die de belevenissen volgt van een viertal slachtoffers. De film kreeg indertijd de beste kritieken, maar was commercieel gezien een flop.

Entre la mer et l'eau douce

1967 | Drama, Romantiek

Canada/Frankrijk 1967. Drama van Michel Brault. Met o.a. Geneviève Bujold, Claude Gauthier, Robert Charlebois, Louise Latraverse en Pauline Julien.

Een jongeman uit een klein provinciestadje besluit z'n kans te wagen in Montreal. Na een hele reeks teleurstellingen heeft hij een aarzelende liefdesaffaire met een serveerster, en breekt dan plots door als zangvedette. Heel clichèmatig allemaal, maar met een zekere schuchtere charme in beeld gebracht, en innemend vertolkt door Bujold en Gauthier.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Claude Gauthier op televisie komt.

Reageer