Manuel Arvide

Acteur

Manuel Arvide is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

El hermano Pedro

1964 | Biografie

Guatemala/Mexico 1964. Biografie van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Sonia Furió, Pruden Castellanos, Francisco Jambrina en Manuel Arvide.

Het voorbeeldige leven van broeder Pedro, een Franciscaan afkomstig van de Canarische Eilanden die in Zuid-Amerika stierf. Een goede biografie die ondanks de lengte van de film geen moment traag lijkt. Goed camerawerk.

Sandra

1952 | Drama

Cuba/Mexico 1952. Drama van Juan Orol. Met o.a. Rosa Carmina, Arturo Martínez, César del Campo en Manuel Arvide.

Hoewel hij weet dat hij aan een ongeneeslijke ziekte lijdt die zijn mannelijkheid aantast, doet een miljonair een revuedanseres een huwelijksaanzoek. Zij gaat op zijn aanzoek in vanwege de verlokkingen van zijn immense fortuin. Onuitsprekelijk melodrama vol tropische hartstocht, tegen de achtergrond van naakte vrouwenborsten.

Madre querida

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Juan Orol. Met o.a. Esperanza Issa, Manuel Arvide, Luis Rodríguez en Jaime Calpe.

De nieuwe versie van de film waar Orol in 1935 zo'n groot kassucces mee had. In deze tweede versie is het allemaal nog veel pijnlijker.

Cabaret Shanghai

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Juan Orol. Met o.a. Rosa Carmina, Juan Orol, Roberto Romaña en Manuel Arvide.

Een gangster is verliefd op een zangeres en danseres, maar zij wordt op haar beurt verliefd op de vertrouwensman van de bandiet. De grootheidswaanzin van Orol neemt in dit melodrama masochistische trekken aan: hij was in zijn films namelijk gek op veel lijden, een voorkeur die het publiek niet met hem deelde.

Han matado a Tongolele

1948 | Misdaad

Mexico 1948. Misdaad van Roberto Gavaldón. Met o.a. Yolanda Montes 'Tongolele', David Silva en Manuel Arvide.

De vrouwelijke ster van een cabaret wordt vermoord. Alle mensen die bij het cabaret betrokken zijn worden verdacht. Behalve dat het plot gecompliceerd en onbegrijpelijk is, heeft de regisseur kans gezien om er een heel vervelende film van te maken.

El Charro del arrabal

1948 | Misdaad

Mexico 1948. Misdaad van Juan Orol. Met o.a. Rosa Carmina, José Pulido en Manuel Arvide.

Een bandiet is van plan de eigenaars van de bars en cabarets in een stadswijk geld af te persen. Helaas zit de film vol met simpel (onbeholpen) acteerwerk met veel goedkope gebaren en platvloerse uitdrukkingen.

Tania, la bella salvaje

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Juan Orol. Met o.a. Rosa Carmina, Manuel Arvide en Enrique Zambrano.

Een jonge man neemt een wilde schoonheid, op wie hij verliefd is, mee naar Mexico om een vedette van haar te maken. Zij laat hem echter in de steek voor een vriend van hem. Het verhaaltje is nogal mager en bovendien ontbreekt de vrolijke noot in deze film.

Loco y vagabundo

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Carlos Orellana. Met o.a. Manuel Medel, Mercedes Barba en Manuel Arvide.

Een zwerver wordt door iedereen misbruikt totdat hij het bedrog ontdekt. Een uitzonderlijk slechte komedie, een beetje in de trant van PITO PEREZ.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Manuel Arvide op televisie komt.

Reageer