Bill Reed

Regisseur

Bill Reed is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Secret of The Sword

1985 | Animatie, Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 1985. Animatie van Ed Friedman, Lou Kachivas, Marsh Lamore, Bill Reed en Gwen Wetzler.

Een weinig fraaie middagvullende tekenfilm met de karakters uit de tv-serie He-man and the Masters of the Universe, waarvan het hoofdbestanddeel een zwart-wit verhouding tussen goed en kwaad is. In deze prent bevrijdt prins Adam, alias de supersterke He-man, geholpen door zijn huistijger Gringa, alias de onoverwinnelijke Battle-Cat, de mysterieuze vrouw Adora uit de klauwen van de gemene Hordak en zijn trawanten. Weinig origineel en slordig gedaan. Alleen de niet kritische jeugd onder de tien geniet hiervan. Larry Ditillo en Bob Forward tekenden voor het scenario.

Star Trek: The Counter-Clock Incident (Animated)

1974 | Animatie, Sciencefiction, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1974. Animatie van Bill Reed.

Terwijl Kirk een pracht van een supernova toont aan de ex- bevelhebber van de USS Enterprise, Commodore April en diens vrouw, kruist een supersnel ruimteschip hen. Het vliegt recht op het hart van de nova toe. Bij een poging om het vaartuig van zijn fatale koers af te brengen wordt de Enterprise meegezogen. Ze overleven echter de uitzonderlijke hitte en komen terecht in een onbekend heelal waar alles omgekeerd gaat. Een (te) gek idee: men wordt oud geboren om als kind te sterven. Een unieke verjongingskuur, maar gelukkig is de oude commodore aan boord, want anders zouden de overige bemanningsleden als kind er nooit in slagen om het schip behouden naar zijn thuishaven te loodsen. Het scenario van John Culver is dom en ongeloofwaardig. Eén van de zeldzame afleveringen die niet door Hal Sutherland werd geregisseerd. Met in de originele versie de stemmen van de STAR TREK-rolverdeling. Van deze tekenfilmserie, die tussen 1973-75 op de Amerikaanse tv liep, werden 22 afleveringen geproduceerd.

Star Trek: How Sharper Than A Serpent's Tooth

1974 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Animatie

Verenigde Staten 1974. Sciencefiction van Bill Reed.

Tijdens een onderzoek naar een space-probe die op aarde afgestevend kwam, om kort voor de botsing te ontploffen, wordt de Enterprise onderschept door een niet te identificeren ruimteschip dat op hen toegevlogen komt, omringd door een geweldig electro- magnetisch veld. De Enterprise wordt in een cocon gevangen en Kirk, McCoy, Scotty en een Maya-afstammeling worden ontvoerd. Ze zijn de gevangenen van Kukulkan, een oude Maya-god die komt kijken of de aardbewoners nog steeds even moorddadig zijn als bij zijn vroegere bezoeken. Schitterende decors, gebaseerd op de Azteken-beschaving, sieren deze aflevering met enkele angstwekkende momenten. De legende als zouden de Maya's afkomstig zijn uit de ruimte dient als onderwerp van dit boeiende scenario van Russell Bates en David Wise. De titel is ontleend aan een citaat van William Shakespeare: How sharper than a serpent's tooth is to have a thankless child.

Star Trek (Animated)

1973 | Animatie, Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1973. Animatie van Bill Reed en Hal Sutherland.

Vier jaar nadat zijn cultserie STAR TREK door Paramount werd opgedoekt, kreeg producent Gene Roddenberry toestemming om de reeks een nieuw leven in te blazen als animatieserie van een half uur per aflevering. Hij kon een deel van de originele cast overhalen om de teksten in te spreken: William Shatner als Capt. James Tiberius Kirk, Leonard Nimoy als Cmdr. Spock, DeForrest Kelley als Lt. Cmdr. Leonard `Bones` McCoy, M.D., George Takei als Lt. Hikaru Sulu, James Doohan als Lt. Cmdr. Montgomery `Scotty` Scott/Lt. Arex, Nichelle Nichols als Lt. Uhura, Walter Koenig als Chekov en Majel Barrett als Nurse Christine Chapel/Lt. M`Ress/Enterprise computer. Verder werkten mee als stemmen: Mark Lenard als Sarek, Stanley Adams, Ed Bishop, Roger C. Carmel, David Gerrold, Ted Knight, Norm Prescott, Lou Scheimer, Billy Simpson en Keith Sutherland. Deze serie, door fans de vergeten serie genoemd, ging in premi[KA2]ere op 8 september 1973, maar werd na de zeventiende aflevering op 30 augustus 1975 stopgezet. Er lagen toen nog een vijftal klaar, die niet meer werden uitgezonden, maar in 1990 op video en laserdisc werden uitgebracht. Roddenberry was uitvoerend producent. De scenario`s zijn van (in alfabetische volgorde): Margaret Armen (The Lorelei Signal, The Ambergris Element), Russell Bates, Larry Brody, John Culver (een speudoniem voor Fred Bronson), Marc Daniels (One of Our Planets Is Missing), Dario Finelli (Albatross), D.C. Fontana (Yesteryear), David Gerrold (More Tribbles, More Troubles en Bem), David P. Harmon, Len Janson en Chuck Menville (The Practical Joker), Stephen Kandel, Walter Koenig (The Infinite Vulcan), Samuel A. Peeples, Joyce Perry, James Schmerer, Paul Schneider, Howard Weinstein en David Wise. Op het verhaal [KL]The Soft Weapon[KLE] van de bekende SF-schrijver Larry Niven is de aflevering (The Slaver Weapon) gebaseerd. Het camerawerk, wederom in alfabetische volgorde, is van John Aardal, Earl Benedetto, Thane Berti, Don Dinehart, Eugene Groeper, Bill Kotler, Joseph Ponticelle (in werkelijkheid heet hij Joe A. Ponticelle), Dean G. Teves en Frederick T. Ziegler. Ter recapitulatie: de afleveringen die wij hebben kunnen achterhalen zijn in alfabetische volgorde: Albatross, Bem, The Infinite Vulcan, More Tribbles, More Troubles, The Practical Joker, The Slaver Weapon en Yesteryear. Mono. De productie is begonnen in 1973 en heeft gelopen tot 1975.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bill Reed op televisie komt.

Reageer