Avi Kleinberger

Producer, Editor

Avi Kleinberger is producer en editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Atash

2004 | Drama

Palau/Israël 2004. Drama van Tawfik Abu Wael. Met o.a. Amal Bweerat, Hussein Yassin Mahajne en Roba Blal.

An American Citizen

1992 | Drama

Israël/Verenigde Staten 1992. Drama van Aitan Green en Eitan Green. Met o.a. Guy Garner, Etchu Avital, Ava Haddad, Hayeem Banai en David Baruch.

Schuchtere Amerikaanse prof basketbalspeler Michael Peterson (Garner) komt door een transfer in Israel terecht. Hij moet er het team van een kleine plaats coachen. Men ontvangt hem niet bepaald met open armen. Journalist Yoel (Avital) doopt zijn pen in de azijn en schrijft een zuur stukje over de ongewenste Amerikaanse invloed op de sport in Israel. Toch vraagt Yoel hem om een interview. Na een wat moeilijke start groeit tussen beiden een hechte vriendschap. Ze leren elkaars culturele achtergrond kennen en respecteren. Dan laat de sponsor de club in de steek en samen met Yoel, zijn zus Rachel (Hadda) lukt het Michael de vereniging voor de ondergang te redden. De sport is slechts een excuus om een beeld te geven van twee verschillende culturen waardoor een speciale band tussen een Amerikaan en een Israëliër ontstaat. De handeling is traag, het duurt daardoor allemaal te lang. Door zichtbaar geldgebrek moet de film aan overtuigingskracht inboeten, maar er gaat warmte en sympathie vanuit. Regisseur Green schreef zelf het scenario. Achter de camera stond Danny Sne'or.

Behind Enemy Lines

1986 | Actiefilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1986. Actiefilm van Gideon Amir. Met o.a. David Carradine, Charles R. Floyd, Mako, Steve James en Daniel Demorest.

Onderhoudende actiefilm die in juli 1985 op de Filippijnen werd opgenomen als BEHIND ENEMY LINES. Speelt zich af in Vietnam wanneer de Amerikaanse uittocht uit Saigon niet veraf meer is en Carradine als kolonel met zijn jongens gevangen wordt genomen, maar de vrijheid kan verdienen als hij Mako meeneemt naar de V.S. Prima spel van Carradine, veel actie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Avi Kleinberger op televisie komt.

Reageer