Akemi Negishi (1934-2008) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Arashi o yobu juhachinin

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Takumi Ogawa. Met o.a. Tamotsu Hayakawa, Yoshiko Kayama, Eiji Matsui, Takashi Kondo en Koji Ikushima.

Gespierd drama met Hayakawa als opzichter op een scheepswerf waar een gewelddadige staking uitbreekt. De hem toevertrouwde groep van achttien jongelui slaat aan het muiten en verkracht een meisje. Aangrijpend portret van losgelaten jongeren, dat kan bogen op een sterk scenario en uitstekende vertolkingen. Ook bekend als EIGHTEEN ROUGHS.

Donzoko

1957 | Drama, Komedie

Japan 1957. Drama van Akira Kurosawa. Met o.a. ToshirĂ´ Mifune, Ganjiro Nakamura, Isuzu Yamada, Kyoko Kagawa en Akemi Negishi.

Minder bekende film van Kurosawa, gebaseerd op een stuk van Maxim Gorki over een groep marginalen die samenwonen in een deprimerend nachtasiel in een achterbuurt van Tokio. Een van de mannen is verliefd op het jongste zusje van de tirannieke huisbazin, maar hij durft haar niet aan te spreken. Op een dag betrapt hij de man van de huisbazin terwijl hij het meisje mishandelt. Hij doodt de man en wordt door de politie gearresteerd. Hij bekent echter de moord te hebben gepleegd in overleg met de huisbazin, die hem in ruil haar zusje zou schenken.

Anatahan

1953 | Drama, Oorlogsfilm

Japan/Verenigde Staten 1953. Drama van Josef von Sternberg. Met o.a. Akemi Negishi, Kisaburo Sawamura, Tadashi Suganuma, Josef von Sternberg en Shoji Nakayama.

In 1944 wordt een Japans schip, dat proviand naar het front moet brengen, tot zinken gebracht. De opvarenden waren een aantal tot soldaten gebombardeerde Japanse vissers. Een militair en enkele manschappen kunnen zwemmend het eiland Anatahan bereiken, waar ze in een verlaten dorp een koppel aantreffen. In de zeven jaar die ze op het eiland doorbrengen, gaan ze over tot moorden, uitsluitend om de vrouw te bezitten. Een ten onrechte miskende film, die alle visuele kracht van Von Sternberg bezit. Met als ondertitel A Postscript To The Pacific Conflict, brengt hij een aangrijpende allegorie van mensen die zich, afgezonderd van de samenleving, overgeven aan hun dierlijke instincten. Jarenlang heeft Von Sternberg tevergeefs geprobeerd dit scenario, gebaseerd op een roman van Mishir Maruyama, in Amerika te slijten. Een Japanse producent was uiteindelijk bereid het project te financieren. De film is Japans gesproken, met Engelse commentaar, gesproken door Von Sternberg, die tevens het camerawerk verrichtte.