Norman Beaton

Acteur

Norman Beaton is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Black and White in Colour

1992 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 1992. Documentaire van Isaac Julien. Met o.a. Carmen Munroe, Cy Grant, Pearl Connor, Linton Kwesi Johnson en Hanif Kureshi.

Documentaire over de manier waarop zwarten sinds 1936 op de Engelse tv zijn geportretteerd. Zeer geslaagde film van de regisseur van YOUNG SOUL REBELS - een combinatie van fascinerende interviews en prachtig archiefmateriaal.

Endgame

1991 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Tony Coe. Met o.a. Norman Beaton, Stephen Rea, Charlie Drake en Kate Binchy.

Een impotente, blinde man in een rolstoel wordt op zijn wenken bediend door een man die niet kan zitten, terwijl zijn ouders aan vuilnisbakken vastzitten wat hun hun scheiding veroorzaakt. Samuel Becketts klassieker uit 1957 in een achtenswaardige tv-bewerking met een eersteklas bezetting. Nog steeds even onpeilbaar, intrigerend en onderhoudend.

The Mighty Quinn

1989 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1989. Misdaad van Carl Schenkel. Met o.a. Denzel Washington, Robert Townsend, James Fox, Mimi Rogers en M. Emmet Walsh.

Washington speelt de eigenzinnige en onafhankelijke politiecommissaris van een Caraïbisch eiland, die vastbesloten is om een moordzaak tot op de bodem uit te zoeken, zelfs al stuit hij daarbij op politieke gevoeligheden. Hierbij komt hij een jeugdvriend tegen, die nu een berucht type is, gespeeld door Townsend. De kleurrijke achtergrond geeft dit gewone verhaal iets extra's en maakt het een plezierig tijdverdrijf. Ook bekend als BIG BAD MAN.

Playing Away

1986 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1986. Drama van Horace Ove. Met o.a. Norman Beaton, Robert Urquhart, Helen Lindsay, Nicholas Farrell en Brian Bovell.

Een cricket-team uit Londen, dat geheel uit kleurlingen bestaat, gaat naar een rustig stadje in Suffolk om daar een wedstrijd te spelen. Er ontstaan enorme spanningen. Wrange komedie, waarin meer overhoop gehaald wordt dan alleen de voor de hand liggende rassentegenstellingen. Het voortreffelijk spel, met name van Norman Beaton, en de trefzekere regie van Horace Ove doen het script van Caryl Phillips alle recht.

Real Life

1983 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1983. Komedie van Francis Megahy. Met o.a. Rupert Everett, Cristina Raines, Norman Beaton, Warren Clarke en Isla Blair.

Een fletse komedie met Everett als een kantoorbediende die verliefd wordt op een Amerikaanse en met haar de grote plas wil oversteken. Hij verandert voortdurend van baantje, liegt continu tegen haar om zichzelf interessanter voor te stellen dan hij is en raakt zo in allerlei moeilijkheden. Deze update van BILLY LIAR blinkt uit door middelmatigheid op alle fronten en gaat al snel vervelen. In een bijrolletje Cathy Rabett, ooit beroemd als vriendinnetje van prins Andrew. Als actrice in dit soort bioscoopvulling had ze nog lang op roem kunnen wachten...

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Norman Beaton op televisie komt.

Reageer