Isabel Mestres

Acteur

Isabel Mestres is acteur.
Er zijn 13 films gevonden.

Caso Cerrado

1985 | Drama

Spanje 1985. Drama van Juan Caño. Met o.a. Pepa Flores, Patxi Bisquert, Encarna Paso, Isabel Mestres en Santiago Ramos.

Een Spaanse joodse jongen wordt beschuldigd van financiële malversatie. Hij beweert echter van niets te weten. Een ongekend slome film, met het voormalige wonderkind Marisol in de hoofdrol, die nu onder haar echte naam Pepa Flores acteert.

Truhanes

1983 | Komedie

Spanje 1983. Komedie van Miguel Hermoso. Met o.a. Francisco Rabal, Arturo Fernandez, Isabel Mestres, Lola Flores en Vicky Lagos.

Een playboy-oplichter belandt voor het eerst in de gevangenis, waar een veteraan-boef hem protectie belooft in ruil voor een partnerschap na hun vrijlating. Hij geeft de veteraan een aanstelling als tuinman, maar de oude rot bemoeit zich met al zijn affaires in plaats van met de heesters. Een bravoure-rol van Rabal in een vlot gemaakte en amusante komedie die net geen slapstick wordt.

El Arreglo

1983 | Misdaad

Spanje 1983. Misdaad van José Antonio Zorrilla. Met o.a. Eusebio Poncela, Pedro Díez del Corral, Isabel Mestres en Felicidad Blanc.

Na enkele jaren op non-actief te hebben gestaan keert een politie-inspecteur in dienst terug. Hij ontdekt een aantal onregelmatigheden. Met deze prijzenswaardige poging een Spaanse detectivefilm te maken, heeft debutant José Antonio Zorrilla een goed resultaat bereikt.

Asalto al Banco Central

1982 | Misdaad

Spanje 1982. Misdaad van Santiago Lapeira. Met o.a. José Sacristán, Isabel Mestres, Joan Borrás en Víctor Israel.

Deze film is een reconstructie van een bankoverval in Barcelona in 1981, waarbij belangrijke figuren uit het Spaanse openbare leven betrokken bleken te zijn. Verwarrend, onsamenhangend, dubbelzinnig en slecht geregisseerd.

Ultimos golpes de 'El Torete'

1980 | Actiefilm

Spanje 1980. Actiefilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. Angel Fernández Franco, Bernard Seray, Berta Singerman en Isabel Mestres.

Twee misdadigers, 'El Torete' en 'El Vaquilla', overvallen tegelijkertijd afzonderlijk dezelfde bank. Er ontstaat een discussie tussen de twee zodat een bediende alarm kan slaan. We zien dezelfde personages in zijn voorgaande film PERROS CALLEJEROS, maar de regisseur herzag wel één en ander. Hij had hetzelfde produktieteam ter beschikking.

Salut y forca al canut

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van Francecs Bellmunt. Met o.a. Juanjo Puigcorde, Alicia Orozco, Isabel Mestres en Pep Corominas.

Een verloofd stel kan maar niet besluiten wanneer ze gaan trouwen. Een theoretisch doorwrochte zedenschets - maar als film toch mislukt.

II Perros callejeros

1979 | Actiefilm

Spanje 1979. Actiefilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. Angel Fernández Franco, Verónica Miriel, Isabel Mestres en Raúl Ramírez.

De nieuwe erotische lotgevallen van 'El Torete' als automobilist. Desondanks werd de film, in tegenstelling tot zijn vorige films, geen succes bij het publiek.

Serenata a la luz de la Luna

1978 | Komedie

Spanje 1978. Komedie van Carlos Jover. Met o.a. José Antonio Salgot, Jaime Sorribes, Isabel Mestres, Héctor Alterio en Félix Rotaeta.

Een typisch Catalaans stel gaat trouwen. Een satire op de Catalaanse gewoontes, waarvan de cinematografische opzet zijn weerga haast niet kent.

Jugando a papás

1978 | Komedie

Spanje 1978. Komedie van Joaquín Coll Espona. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Amparo Soler Leal, Isabel Mestres en Alfonso Zambrano.

Een burgerlijk echtpaar neemt een werkloos meisje in dienst als eventuele geliefde voor de man, aangezien de echtgenote onvruchtbaar is. Een middelmatige Spaanse film, die het plagiaat is van THE BABY MAKER.

China 9, Liberty 37

1978 | Western, Misdaad

Verenigde Staten 1978. Western van Monte Hellman. Met o.a. Warren Oates, Fabio Testi, Jenny Agutter, Sam Peckinpah en Isabel Mestres.

Een trage, in de historische sfeer getrokken, western. Een groep spoorwegbonzen redt een man van de strop als hij voor hen een vroegere revolverheld in ruste doodt, die de ontwikkeling van de lijn tegenhoudt. Als hij de oudere man ontmoet vat hij sympathie voor hem op. De jonge vrouw van de held valt echter voor de moordenaar en helpt hem bij zijn lugubere taak. De titel slaat op het seinhuis, waarop de afstand tussen de twee dichtstbijzijnde stadjes is aangewezen.

Marian

1977 | Drama

Spanje 1977. Drama van Luis Cortés. Met o.a. Isabel Mestres, Javier Escriv[KA1], María Asquerino en Héctor Alerio.

Een adolescente zoekt in de mannen een vervanging voor de figuur van haar vader. Een afschuwelijke film die de mythe van Electra aansnijdt, maar haar ontdoet van alle psychologische en morbide componenten.

Elisa, vida mia

1977 | Drama, Experimenteel

Spanje 1977. Drama van Carlos Saura. Met o.a. Geraldine Chaplin, Fernando Rey, Norman Briski, Isabel Mestres en Joaquin Hinojosa.

Een jonge vrouw met een in sleur verzand huwelijk bezoekt voor het eerst in twintig jaar haar geïsoleerd levende vader. Een constante verkenning van elkaars èn van eigen identiteit maakt dat die steeds meer in elkaar gaan overlopen. Tenslotte zal de vrouw na de dood van haar vader hem navolgen in zijn isolement en het door hem begonnen verhaal afschrijven. Misschien wel Saura's meest ontoegankelijke film over kunst en leven, creatie en dood, die in een doolhof-achtige structuur onlosmakelijk met elkaar verbonden worden. Chaplin en Rey geven alle abstracties menselijke overtuigingskracht mee. Het gebruik van de overbekende Satie-muziek is echter een artistieke misser.

Adiós Alicia

1977 | Drama

Spanje/Venezuela 1977. Drama van Liko Pérez en Santiago San Miguel. Met o.a. Carlos Márquez, Cecilia Villarreal, Isabel Mestres en Nélida Quiroga.

De dromen van een weesmeisje komen voort uit haar eenzaamheid en gaan zelfs zover dat ze een andere ik verzint; een vrouw die alles wat haar verboden is, zal proberen te verwezelijken. Een pretentieuze en hoogdravende film waarvan het resultaat ongenietbaar is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Isabel Mestres op televisie komt.

Reageer