Natalie Scharf

Scenarist

Natalie Scharf is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Gelübde des Herzens

2003 | Romantiek, Mysterie, Drama

Duitsland 2003. Romantiek van Karola Hattop en Natalie Scharf. Met o.a. Sandra Speichert, Paul Grasshoff, Christian Kohlund, Hanns Zischler en Hansa Czypionka.

De vrome Sophie Schumacher (Speichert) heeft aan de kunstacademie gestudeerd, weet veel over religieuze kunst en is restauratrice geworden. Ze is verloofd met Florian Berger (Von Tempelhoff), een nuchtere vent, die niet gelooft dat je van de cultuur heel rijk kunt worden. Sophie gaat gebukt onder het feit dat ze aan Florian geen uitlaatklep heeft als ze over haar vak wil praten. Het komt zelfs tot een kibbelpartijtje, waarbij Florian boos wegrijdt met de auto. Door een moment van onoplettendheid krijgt hij een dodelijk ongeluk. Gebukt onder het schuldgevoel aanvaardt Sophie de opdracht om een fresco in een dominicaans klooster in Toscane te restaureren. Ze hoopt door het werk weer op verhaal te komen. Ze knoopt een goede relatie aan met struise weduwe Maria (Tietze) en wordt verliefd op de novice Luca Divalle (Grasshoff), maar zijn oom, de boze abt Costamagna Della Fina (Kohlund) probeert hier een stokje voor te steken. Sophie komt bijna om bij een nachtelijke brand, een der hoogtepunten van deze romantische soap. De hoofdrollen staan stuk voor stuk hun mannetje onder de vaardige regie van genre- regisseuse Hattop, maar het scenario van Natalie Scharf is zo doorzichtig als glas. Het camerawerk van Sebastian Richter tracteert de kijker op prachtige landschappen.

Sophie - Sissis kleine Schwester

2001 | Drama, Historische film

Duitsland 2001. Drama van Matthias Tiefenbacher. Met o.a. Valerie Koch, Steffen Groth, Marie-Lou Sellem, Daniela Ziegler en Fritz Karl.

Prinses Sophie Charlotte (Koch) is een dochter van hertog Max von Bayern (Herz-Kestranek) en de jongste zus van keizerin Elisabeth - Sissi - van Oostenrijk. Zij leefde van 1847 tot 1897 en groeide op in slot Possenhofen bij M[KA3]unchen. Ze was een onstuimige jongedame, die kieskeurig was als het mannen betrof. Ze verpandde haar hart aan een jongeman, die ze alleen maar vluchtig in het voorbijgaan gezien had. Nadat ze de koning van Portugal als gemaal had afgewezen, wilde ze zich wel verloven met haar neef koning Ludwig de Tweede van Beieren (Arango). Bij het maken van de offici[KA3]ele verlovingsfoto`s ziet Sophie de vreemdeling op wie zij verliefd geworden was: het is de zoon van hoffotograaf Hanfstaengl (Buchrieser), Edgar (Groth). Naderhand ontmoet zij hem in het geheim, maar haar romantische affaire komt uit door de achterklap van kamernierster Irma Butkin (Blacher). Door het standsverschil is koning Ludwig verplicht een vernedering te voorkomen en hij annuleert de verloving. Sophie`s moeder, hertogin Ludovika (Ziegler) arrangeert een huwelijk met hertog Ferdinand Duc d`Alen[KA10]con (Karl), waardoor Sophie in Frankrijk terecht komt. D`Alen[KA10]con is kansloos om zijn jonge gemalin te veroveren en bovendien is hij een brute kerel. Edgar treedt in de voetsporen van zijn vader en benut de gelegenheid van de Frans-Duitse oorlog van 1870 om als oorlogsfotograaf naar Frankrijk te gaan, maar hij komt te laat. Zijn rivaal D`Alen[KA10]con heeft de nimmer verzonden liefdesbrieven van zijn vrouw ontdekt en Sophie naar Graz gestuurd om verpleegd te worden in de inrichting van Krafft-Ebing, die experimenten doet om het seksuele gedrag van de mens te bestuderen. Zo maakt Sophie kennis met de idiote kant van de experimentele psychiatrie in wording en ijskoude wisselbaden. Als Sophie ontsnapt uit de inrichting en in Possenhofen aankomt is haar geliefde vader overleden en haar moeder gek geworden. Sophie keert terug naar Parijs en zoekt troost bij Pater Pierre (Barberini). Op de wereldtentoonstelling van Parijs ziet Edgar haar terug bij de eerste voorstelling van een film van de gebroeders Lumière. Er breekt paniek uit, de tent vliegt in brand en Edgar kan Sophie nog net in de armen vallen voordat zij sterft. De film als zevende kunst en de Eiffeltoren als monument zijn gebleven, maar de herinnering aan prinses Sophie Charlotte niet. Deze rolprent is heel onderhoudend en goed gedaan, maar is uitsluitend interessant voor kijkers, die zich voor het onderwerp interesseren - overigens het is de moeite waard om het voormalige bezit - landgoederen, kastelen en buitens - van Max von Bayern te bezoeken. Wordt meestal in twee delen uitgezonden en behoort tot de reeks waarvan je je afvraagt of dit nu dé culturele export uit het nieuwe Duitsland is. Het scenario is van Natalie Scharf.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Natalie Scharf op televisie komt.

Reageer