Mildred Dunnock: cast.
Er zijn 30 films gevonden.

The Pick-up Artist

1987 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1987. Komedie van James Toback. Met o.a. Molly Ringwald, Robert Downey jr, Dennis Hopper, Danny Aiello en Mildred Dunnock.

Een jonge vrouwenjager ontmoet zijn gelijke als hij verliefd wordt op de dochter van een drankzuchtige gokker die in het krijt staat bij de maffia. Typische Toback-personages neergezet in een conventioneel romantisch kader. Naargeestig en dodelijk saai. Scenario van regisseur Toback.

The Patricia Neal Story

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Anthony Harvey en Anthony Page. Met o.a. Glenda Jackson, Dirk Bogarde, Mildred Dunnock, Ken Kercheval en Jane Merrow.

Uitstekend acteerwerk van de twee hoofdrolspelers in hun Amerikaanse tv-filmdebuut; dit en het spel van Dunnock, die zichzelf speelt, geeft extra distinctie aan het gedramatiseerde verslag van Neals herstel van een bijna fatale hartaanval, waarbij ze terzijde wordt gestaan door haar echtgenoot, de auteur Roald Dahl. Fijngevoelige bewerking van Barry Farrells boek Pat and Roald tot script door Robert Anderson.

Isabel's Choice

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Guy Green. Met o.a. Jean Stapleton, Richard Kiley, Peter Coyote, Betsy Palmer en Mildred Dunnock.

In dit drama van Oliver Hailey moet een secretaresse, die weduwe is, een keuze maken tussen carrière en huwelijk wanneer haar baas - die ze geholpen heeft bij het beklimmen van de maatschappelijke ladder - tot vervroegd pensioen gedwongen wordt. Wat kan dat iemand overigens schelen.

Baby comes home

1980 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1980. Komedie van Waris Hussein. Met o.a. Colleen Dewhurst, Warren Oates, Mildred Dunnock, Devon Ericson en Fred Lehne.

Echtpaar van middelbare leeftijd dat drie kinderen heeft grootgebracht, is opeens weer vader en moeder in dit vervolg op AND BABY MAKES SIX (1979).

The Best Place to Be

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van David Miller. Met o.a. Donna Reed, Efrem Zimbalist jr, Stephanie Zimbalist, Mildred Dunnock en John Phillip Law.

Overdadig 'damesdrama' met genoeg verhaalmogelijkheden om zes soap-opera-series maanden aan de gang te houden. De Ross Hunterstijl is overgenomen van Helen Van Slyke's langdurige best- seller. Donna Reed is, zoals breedvoerig was aangekondigd, na twaalf jaar afwezigheid in deze tv-film voor het eerst weer op de beeldbuis te zien. Smaakvol maar vermoeiend.

And Baby Makes Six

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Waris Hussein. Met o.a. Colleen Dewhurst, Warren Oates, Maggie Cooper, Mildred Dunnock en Timothy Hutton.

Een echtpaar van middelbare leeftijd met drie volwassen kinderen verwacht een vierde. De film drijft op Dewhurst. Het scenario is van Shelley D. List.

One Summer Love

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Gilbert Cates. Met o.a. Beau Bridges, Susan Sarandon, Mildred Dunnock, Ann Wedgeworth en Michael B. Miller.

In dit pretentieuze, warrige drama probeert Bridges, die pas is ontslagen uit een zenuwinrichting, zijn familie op te sporen. Sarandon, die snoep verkoopt in een bioscoop, mag hem wel. Het script is van N. Richard Nash. De film is ook bekend als DRAGONFLY.

The Spiral Staircase

1975 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1975. Horror van Peter Collinson. Met o.a. Jacqueline Bisset, Christopher Plummer, Sam Wanamaker, Mildred Dunnock en Gayle Hunnicutt.

Deze rolbezetting van sterren geeft aan Ethel Lina White's mysterieroman Some Must Watch een wat andere loop, op een wat werktuiglijke manier die het toch niet kan halen bij de versie uit 1946. Scenario van Allan Scott en Chris Bryant.

Murder or Mercy

1974 | Drama

Verenigde Staten 1974. Drama van Harvey Hart. Met o.a. Bradford Dillman, Melvyn Douglas, David Birney, Mildred Dunnock en Denver Pyle.

In een rechtszaak staat euthanasie centraal: de vermaarde arts Douglas moet terechtstaan wegens het doden van zijn ongeneeslijk zieke echtgenote. Douglas en Dunnock in prachtige rollen, maar de plot lijkt sterk op AN ACT OF MURDER.

A Brand New Life

1972 | Drama

Verenigde Staten 1972. Drama van Sam O'Steen. Met o.a. Cloris Leachman, Martin Balsam, Marge Redmond, Gene Nelson en Mildred Dunnock.

Geloofwaardig melodrama rond een echtpaar van middelbare leeftijd die reageren op het onverwachte vooruitzicht dat ze hun eerste kind krijgen. Opzienbarend script en rollen.

Whatever happened to Aunt Alice?

1969 | Horror, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1969. Horror van Lee H. Katzin. Met o.a. Geraldine Page, Ruth Gordon, Mildred Dunnock, Rosemary Forsyth en Robert Fuller.

In navolging van de oudere Aldrich-films over oude vrouwen die elkaar naar het leven staan, ook hier weer Jan Klaasen- toestanden. Gordon wordt het slachtoffer van de gemene Page. Het verhaal gaat over welgestelde huishoudsters die na door mevrouw Page in dienst te zijn genomen, op mysterieuze wijze verdwijnen.

7 Women

1965 | Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1965. Drama van John Ford. Met o.a. Anne Bancroft, Sue Lyon, Margaret Leighton, Flora Robson en Mildred Dunnock.

Ford's laatste film is een avontuurlijk damesdrama dat gaat over het overleven tegen binnenvallende Mongoolse horden op een Amerikaanse missiepost aan de grens tussen China en Mongolië tijdens de Chinese Revolutie van 1935. Het verbitterde, autoritaire hoofd van de post komt in conflict met een nieuwe, wereldse vrouw, een jonge arts die naar de missie gestuurd is. Ondanks de ingrediënten en de goede rollen geen supersterke film, maar wel een, die de aandacht constant weet vast te houden. Janet Green en John McCormick bewerkten het verhaal Chinese Finale van Norah Lofts tot scenario. Camerawerk van Joseph La Shelle. Gefilmd in Panavision.

Youngblood Hawke

1964 | Drama

Verenigde Staten 1964. Drama van Delmer Daves. Met o.a. James Franciscus, Suzanne Pleshette, Mary Astor, Eva Gabor en Kent Smith.

Een alledaags maar toch onderhoudend verslag over een Zuidelijke schrijver die succes krijgt in New York en allerlei aardige vrouwen tegenkomt. Astor doet het het beste als Broadway- ster. Andrews heeft een prima rol als een zure criticus. Naar de roman van Herman Wouk.

Behold a Pale Horse

1964 | Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 1964. Actiefilm van Fred Zinnemann. Met o.a. Gregory Peck, Anthony Quinn, Omar Sharif, Mildred Dunnock en Christian Marquand.

Peck en Quinn gaan een ideologische strijd aan in dit verhaal dat zich afspeelt in het Spanje van na de Burgeroorlog en dat draait om politiek en geweld, waarbij het logisch verband echter steeds verder te zoeken is, zodat het een verward, zwetserig geheel wordt. Wel leuk geprobeerd van alle betrokkenen.

Sweet Bird of Youth

1962 | Drama

Verenigde Staten 1962. Drama van Richard Brooks. Met o.a. Paul Newman, Geraldine Page, Shirley Knight, Ed Begley en Madeleine Sherwood.

Gekuiste versie van het spraakmakende toneelstuk van Tennessee Williams over Chance Newman, een opportunistische gigolo die heeft besloten dat-ie acteur wil worden. Gekuist, omdat regisseur Richard Brooks in 1962, toen hij Sweet Bird of Youth maakte, nog te maken had met de zogenoemde Production Code. Deze zelfregulerende lijst met 'afspraken' teisterde Hollywood van 1934 tot 1966 (!). Wat stond er zoal op die lijst? Seks tussen verschillende rassen was taboe, elke vloek (zelfs Lord, Christ, Gawd en damn) was verboden, lang en gepassioneerd kussen kon echt niet, enz., enz. Geen wonder dat Brooks het einde van Williams' toneelstuk (als Chance gecastreerd wordt) voor de film heeft aangepast.

Something Wild

1961 | Drama

Verenigde Staten 1961. Drama van Jack Garfein. Met o.a. Carroll Baker, Ralph Meeker, Mildred Dunnock en Martin Kosleck.

Een bizarre verhandeling over Baker die als verkrachtingsslachtoffer verliefd wordt op haar z.g. aanrander Meeker en met moeder Dunnock tot een rationeel vergelijk komt. De Newyorkse locaties geven het melodrama zwier.

Butterfield 8

1960 | Drama, Komedie, Romantiek, Thriller

Verenigde Staten 1960. Drama van Daniel Mann. Met o.a. Elizabeth Taylor, Laurence Harvey, Eddie Fisher, Dina Merrill en Mildred Dunnock.

Gloria Wandrous (Taylor) wisselt regelmatig van partner en neemt het niet zo nauw met de (toen geldende zedelijke) moraal. Eigenlijk heeft ze een hekel aan haar leven als dure prostituee, en zou ze er graag mee willen ophouden, maar de wilskracht ontbreekt. Tenslotte wordt ze verliefd op twee mannen uit haar kringetje: jazz-musicus Steve (Fisher) en playboy Weston (Harvey) - de laatste voelt ook veel voor haar en wil zich laten scheiden van zijn vrouw Emily (Merrill). De film wordt gedragen door het degelijke acteerwerk van de hoofdrollen en Taylor kreeg een Oscar voor haar rol, want het smartelijke scenario (van Charles Schnee en John Michael Hayes) stelt niet zoveel voor. Gebaseerd op het boek van John O'Hara.

The Story on Page One

1959 | Misdaad

Verenigde Staten 1959. Misdaad van Clifford Odets. Met o.a. Rita Hayworth, Anthony Franciosa, Gig Young, Mildred Dunnock en Hugh Griffith.

Minnend paar Hayworth en Young ontdoen zich van Hayworths echtgenoot en huren Franciosa om hen in de rechtszaal te vertegenwoordigen. Odets' sterke film heeft veel spanning en diepgaand spel. Dunnocks rol als mamma is wat te veel.

The Nun's Story

1959 | Drama

Verenigde Staten 1959. Drama van Fred Zinnemann. Met o.a. Audrey Hepburn, Peter Finch, Edith Evans, Colleen Dewhurst en Peggy Ashcroft.

De Belgische Sister Luke (Hepburn) wil eigenlijk uitgezonden worden naar toenmalig Belgisch Congo, maar wordt eerst gestationeerd in een psychiatrische inrichting. Nadat ze daar is aangevallen door een patiënt mag ze toch naar Afrika, waar ze enkele jaren werkt met de atheïstische Dr. Fortunati (Finch). Door omstandigheden moet ze later toch terug naar België. En dan breekt WO II uit. Overladen met prijzen en nominaties, maar de makers hadden pech bij de Oscars: het was het jaar dat werd gedomineerd door Ben-Hur. Een van de lievelingsfilms van Hepburn. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Peyton Place

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Mark Robson. Met o.a. Lana Turner, Hope Lange, Arthur Kennedy, Lloyd Nolan en Lee Philips.

1937. Peyton Place, een onopvallend Amerikaans provinciestadje. Philips, directeur van de plaatselijke school, is er getuige van hoe moeder Field afscheid neemt van haar zoon. De jongen kan niet langer leven met zijn stiefvader, Kennedy. Ondertussen speelt zich ook in het huis van Turner een drama af: dochter Varsi gaat weer eens naar school zonder de foto van haar overleden vader te kussen. En zo gaat het maar door in deze `moeder van de soap-opera`s`. Het is ongeveer de eerste film die volledig opgebouwd is rond de kleine dingen die het leven in een gemeenschap boeiend maken. Knap in elkaar gezet, goed gespeeld en voorzien van alle emoties die je je maar kunt bedenken. John Michael Hayes baseerde zijn scenario op de (toenmalige) schandaalroman van Grace Metalious. Uitstekende fotografie van William Mellor. Het thema van Franz Waxman werd een wereldhit. Kreeg een vervolg: RETURN TO PEYTON PLACE en een langlopende tv- serie (1964-68). Gefilmd in CinemaScope.

Love Me Tender

1956 | Western, Muziek

Verenigde Staten 1956. Western van Robert D. Webb. Met o.a. Richard Egan, Debra Paget, Elvis Presley, Robert Middleton en William Campbell.

Het filmdebuut van Presley is een verhaal dat speelt tijdens de Burgeroorlog, en gaat over de onderlinge politieke tegenstellingen tussens de zoons van een zuidelijk gezin en hun gemeenschappelijke genegenheid voor Paget. Elvis zingt een aantal zeer goede songs ('Let Me Be', 'Old Shep', 'Poor Boy' en het titelnummer) in deze matige western. De later zo kenmerkende heupbewegigingen van Elvis zijn misschien in deze film doodgewoon nog heel spontaan. Gedraaid in CinemaScope. Het scenario is van Robert Buckner. Het camerawerk is van Leo Tover.

Baby Doll

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Elia Kazan. Met o.a. Karl Malden, Carroll Baker, Eli Wallach, Mildred Dunnock en Lonny Chapman.

Grimmig gefilmd op locatie in Mississippi met een verhaal over een kindbruidje, haar domme, razende echtgenoot en een flikflooiende zakenman die hun rivaal wordt en beiden misbruikt. Veroordeeld door het Fatsoenslegioen toen de film uitkwam. Dit Tennessee Williams-verhaal mag vandaag de dag tam aandoen, het is nog steeds bruisend. Camerawerk van Boris Kaufman. Filmdebuut van Wallach en Torn.

The Trouble with Harry

1955 | Mysterie, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1955. Mysterie van Alfred Hitchcock. Met o.a. Shirley MacLaine, John Forsythe, Edmund Gwenn, Mildred Natwick en Mildred Dunnock.

Het probleem met Harry: hij is dood. In herfstig Vermont wordt in het bos een lijk gevonden en diverse naburige bewoners menen verantwoordelijk te zijn voor zijn dood. Harry wordt begraven, uit de grond gehaald en opnieuw begraven. Dit morbide gegeven leidt tot een hoogst amusante zwarte komedie waarin men over het levenloze lichaam spreekt alsof het zoiets alledaags is als een afwasborstel. 'Ik vind niets zo amusant als het understatement,' zei Hitchcock later over de toon van de film, waarin hij voor het eerst samenwerkte met componist Bernard Herrmann.

The Jazz Singer

1953 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1953. Drama van Michael Curtiz. Met o.a. Danny Thomas, Peggy Lee, Mildred Dunnock, Eduard Franz en Tom Tully.

Een goed gemaakte, nieuwe versie van de beroemde eerste geluidsfilm over een jongeman die het lef heeft om een carrière als zanger te maken in plaats van als voorzanger. De muziek kreeg een Oscar. Vanwege enkele grote namen in de rolverdeling kan deze film interessant zijn.

Bad For Each Other

1953 | Drama

Verenigde Staten 1953. Drama van Irving Rapper. Met o.a. Charlton Heston, Lizabeth Scott, Dianne Foster, Mildred Dunnock en Marjorie Rambeau.

Idealistische dokter Heston ontdekt dat er in een mijnstadje van Pennsylvania waardiger patiënten rondlopen dan in de betere kringen waarin niets uitgevoerd wordt; pruilerige Scott en wijze Rambeau leveren goede bijdragen aan het geheel.

Viva Zapata!

1952 | Western, Actiefilm, Biografie

Verenigde Staten 1952. Western van Elia Kazan. Met o.a. Marlon Brando, Jean Peters, Anthony Quinn, Joseph Wiseman en Margo.

Een jaar na zijn succesfilm A Streetcar named Desire uit 1952 kwam Elia Kazan (Elia Kazanjoglou, geb. in Constantinopel) weer met een prima hoofdrol voor Marlon Brando, en ook weer met een goeie film: Viva Zapata! Naar een scenario van John Steinbeck, wiens boek East of Eden weer drie jaar later door Kazan met groot succes verfilmd zou worden. Brando speelt de Mexicaanse boerenopstandeling Zapata die samen met zijn broer Anthony Quinn (Griek, Indiaan of Mexicaan spelen, hij draaide er zijn hand niet voor om, maar ja, geboren uit Ierse vader en Mexicaanse moeder) de boeren in Mexico aan de macht brengt. (JvB/VPRO Gids)

The Girl in White

1952 | Drama

Verenigde Staten 1952. Drama van John Sturges. Met o.a. June Allyson, Arthur Kennedy, Gary Merrill, Mildred Dunnock en James Arness.

Clichématig verteld verhaal over de eerste vrouwelijke dokter in New York City. Allyson probeert nog wat te maken van het lusteloze script van Irma von Cube, Allen Vincent en Philip Stevenson. Het camerawerk is van Paul C. Vogel.

I Want You

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van Mark Robson. Met o.a. Dana Andrews, Dorothy McGuire, Farley Granger, Peggy Dow en Mildred Dunnock.

Misschien een pretentieus melodrama, maar het is een emotioneel verslag van het effect van de Koreaanse oorlog op een Amerikaans gezin.

Death of a Salesman

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van Laslo Benedek. Met o.a. Fredric March, Mildred Dunnock, Kevin McCarthy, Cameron Mitchell en Howard Smith.

Het vermaarde sociale drama van Arthur Miller over een man van middelbare leeftijd, wiens emotionele leven nog maar aan een zijden draadje hangt, is op vakkundige wijze tot een film omgezet, hoewel de flashbacks in de film toneelmatig aandoen. March in de titelrol kan niet peilen waarom zijn zaken en zijn gezinsleven mislukt zijn; Dunnock is zijn geduldige vrouw, McCarthy en Mitchell zijn gedesillusioneerde zoons. Een geweldige film. Dunnock, Mitchell en Smith spelen de rollen, die zij ook al op de planken op Broadway deden. Filmdebuut van McCarthy, die de rol speelt, die hij in het Londense theater deed. Opnieuw gefilmd in 1985.

The Corn Is Green

1945 | Drama

Verenigde Staten 1945. Drama van Irving Rapper. Met o.a. Bette Davis, John Dall, Nigel Bruce, Rhys Williams en Rosalind Ivan.

Lerares Miss Moffat (Davis) verhuist eind negentiende eeuw naar een huisje in het Welshe Glensarno. Tot haar ontsteltenis treft zij in het dorp volslagen ongeletterde mijnwerkers aan. Onderwijzen wordt haar missie, in het bijzonder gericht op ruwe diamant Morgan (Dall). The Corn Is Green is de verfilming van het toneelstuk van Welshman Emlyn Williams, die zelf aan het mijnwerkersbestaan kon ontsnappen dankzij een inspirerende lerares. De film is nogal toneelmatig: er wordt weinig gedaan met de mogelijkheden van cinema, maar Davis krijgt wel de ruimte om weer eens fabelachtig een sterke vrouw neer te zetten.