Edward Zebrowski

Regisseur, Acteur

Edward Zebrowski is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

W biały dzie[KA1]n

1980 | Drama, Historische film

Polen 1980. Drama van Edward Zebrowski. Met o.a. Michał Bajor, Krystyna Janda, Jan Nowicki, Gustaw Holoubek en Krzysztof Kolberger.

Chronologisch een vervolg op GOR[KA10]ACZKA van Agnieszka Holland. De revolutiepoging van de Poolse Socialistische Partij in 1905 is mislukt. Het gaat Zebrowski echter niet in de eerste plaats om de historische feiten, doch veeleer om het morele conflict van een partijlid dat de opdracht krijgt een collaborateur te liquideren, hoewel hij twijfels heeft over diens schuld. Een enigszins droge, maar mooi opgenomen film, die de aandacht moeilijk kan vasthouden.

Iluminacja

1973 | Drama

Polen 1973. Drama van Krzysztof Zanussi. Met o.a. Stanisław Latałło, Małgorzata Pritulak, Monika Dzienisiewicz-Olbrychska, Jan Skotnicki en Edward Zebrowski.

Een psychologische studie over een man die de waarheid en de zin van het leven zoekt m.b.v. de wetenschap. Maar de werkelijkheid confronteert hem met ervaringen die hem in de war brengen. Na vele omzwervingen keert hij terug naar vrouw en kind, en aanvaardt het leven zoals het is. Kenmerkend voor de films van Zanussi (die zelf wetenschappelijk onderlegd is) is de koele filmische registratie van de gebeurtenissen waarin dialogen een belangrijke rol spelen. Het verhaal omvat een periode van 10 jaar. Deze periode wordt op een zeer functionele, efficiënte wijze in anderhalf uur uitgebeeld.

Ocalenie

1972 | Drama

Polen 1972. Drama van Edward Zebrowski. Met o.a. Zbigniew Zapasiewicz, Maja Komorowska, Aleksander Bardini, Kazimierz Dejunowicz en Jan Englert.

In dit opmerkelijke debuut is de wetenschapper Adam Malecki een van de patiënten in een ziekenhuis die een niertransplantatie moeten ondergaan. Het wachten is op de dood van een donor. Door zijn arrogantie en egocentrisme denkt hij het eerst aan de beurt te zijn. Wanneer dit niet het geval blijkt en hij te horen krijgt dat 'zijn' wetenschappelijk probleem door een ander is opgelost, belandt Adam in een crisistoestand. Pas dan maakt hij een eerste gebaar naar zijn medemens.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Edward Zebrowski op televisie komt.

Reageer