Alexander Seibt

Acteur

Alexander Seibt is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Verliebte Diebe

2003 | Komedie, Romantiek

Duitsland 2003. Komedie van Peter Patzak en Peter Pazak. Met o.a. Götz George, Gudrun Landgrebe, Suzan Anbeh, Jacques Breuer en Jaecki Schwarz.

Klara Waldleitner (Landgrebe) heeft zich de chique naam Claire Vanderboldt aangemeten en zij schrijft zich in onder die naam in dure hotels, waar ze rijke cli[KA3]enten berooft van hun juwelen, meestal na halsbrekende toeren. Na haar gewaagde, maar geslaagde coup in een hotel in Liechtenstein weet ze niet dat de politie haar op het spoor is. In de balzaal herkent ze haar oude makker van vroeger Vinzenz Kr[KA3]oger (George) met wie ze menige goedgelukte juwelendiefstal pleegde. Ze weet niet dat Vinzenz haar de buit allang heeft afgesnoept toen ze per ongeluk in zijn suite belandde, en het kostbare halssnoer geretourneerd heeft aan zijn rechtmatige eigenaar. Een geluk bij een ongeluk, want de politie kan haar niet bij de kladden grijpen. Vinzenz is tegenwoordig op het rechte pad gegaan en fabriceert industrierobotten, maar de zaken gaan niet zo best. Vinzenz heeft nog altijd een oogje op Klara, maar ondanks dat [KA1]o[KA1]ok bij haar de jaren beginnen te tellen, moet ze niets meer van deze charmeur hebben. Ze vertrekt naar haar volgende uitdaging in Hamburg. Na een spectaculaire inbraak en een nog adembenemender vlucht over de daken vangt Vinzenz de vette buit af. Dit leidt dan toch tot een ongewilde verwikkeling met Vinzenz, die Klara`s hulp nodig heeft tegen zijn concurrent Axel Tiedtke (Breuer), die de robotten van Vinzenz heeft gesaboteerd, waardoor hij een deal met Chinezen dreigt mis te lopen. Samen met Vinzenz` pittige assistente Martina Ahlers (Anbeh) draaien ze met z'n drieën Axel een forse loer. Het scenario is van niemand minder dan TATORT-veteraan Felix Huby en Gunther Scheuthle, maar dat neemt niet weg dat het plot behoorlijk versleten is. Wat de film nog staande houdt zijn de twee hoofdrollen, vooral als je fan bent. Al met al een glinsterende verpakking met weinig inhoud. Het camerawerk is van Andreas Köfer.

Nacht der Gaukler

1996 | Thriller

Zwitserland 1996. Thriller van Michael Steiner en Pascal Walder. Met o.a. Pascal Ulli, Ingrid Sattes, Hans-Peter Ulli, Alexander Seibt en Ingold Wildenauer.

Gesitueerd in niet nader genoemde centraal-Europese politiestaat wordt brave ambtenaar Klaus Koska (Pascal Ulli) achtervolgd. Hij is toevallig getuige van een moord en rapporteert dat op het ministerie van justitie. Niemand lijkt bereid enig geloof aan zijn verhaal te hechten. Hij barricadeert zich in zijn flat. Er verschijnt daar een grote houten krat. Net als zijn lieve buurvrouw Marlene (Sattes) en een zekere Hermann Schmidt (Seibt). Dat wakkert zijn achtervolgingswaan nog aan en hij heeft nog steeds niet begrepen dat Lubitsch (Hans-Peter Ulli), de minister van justitie, persoonlijk uit is op zijn eliminatie omdat hij de enige getuige was van de moord. Als Klaus finaal beseft dat de krat in zijn flat eigenlijk zijn eigen doodskist moet worden is het te laat. Half-surrealistische kafkaiaanse klein-budget-thriller, geschreven door Jürg Brändli, in zwart-wit en op 16mm gefotografeerd door co- regisseur Walder. Voor cinéfielen zitten er knipoogjes in naar Orson Welles en Hitchcock terwijl ook SILENCE OF THE LAMBS indruk moet hebben gemaakt op regisseursduo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alexander Seibt op televisie komt.

Reageer