Bogumił Kobiela

Acteur

Bogumił Kobiela is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Rece do góry

1967 |

Polen 1967. Jerzy Skolimowski. Met o.a. Jerzy Skolimowski, Bogumił Kobiela, Joanna Szczerbic, Adam Hanuszkiewicz en Tadeusz Łomnicki.

Het vertoningsverbod van deze film, waar velen met hoge verwachtingen naar hebben uitgekeken, was voor Skolimowski aanleiding zijn kansen in het Westen te beproeven. De film, die zich voornamelijk in één ruimte afspeelt, levert op overdrachtelijke wijze kritiek op de destijds nog bestaande stalinistische tendensen in de Poolse samenleving. De gebruikte beeldspraak is voor vele Polen en niet-Polen nogal onbegrijpelijk. Om de film een actueel tintje te geven, heeft de regisseur een proloog toegevoegd met opnamen die hij maakte in Beiroet (1980), waar hij verbleef in verband met zijn rol in Schlöndorfs Die Fälschung.

Zezowate szczescie

1960 | Komedie

Polen 1960. Komedie van Andrzej Munk. Met o.a. Bogumił Kobiela, Wojciech Siemion, Edward Dziewo[KA1]nski, Maria Ciesielska en Aleksander Dzwonkowski.

Een aanvankelijk grappige satirische komedie over opportunisme en bureaucratie. Het verhaal van een man die tot iedere prijs en altijd de held wil spelen. Hij is sinds zijn jeugd achtervolgd door pech en gedoemd te mislukken. De film bestaat uit zes perioden, die spelen voor, tijdens en na de oorlog. Munk wordt veelal beschouwd als de tegenhanger van Andrzej Wajda: een ironisch-rationaliserende stijl met een sceptische en kritische houding tegenover `zijn` hoofdpersonen. Helaas is hij te vroeg gestorven (1961). 'De held' Kobiela was één der bekendste Poolse komieken.

Popiól i diament

1958 | Oorlogsfilm, Drama

Polen 1958. Oorlogsfilm van Andrzej Wajda. Met o.a. Zbigniew Cybulski, Ewa Krzyzewska, Wacław Zastrzezy[KA1]nski, Adam Pawlikowski en Bogumił Kobiela.

Film van zeer grote klasse, tevens de eerste film waarmee Wajda internationale erkenning verwierf. De vertolking van Maciek door 'angry young man' Zbigniew Cybulski is ongeëvenaard. Maciek behoort tijdens de W.O. II tot het Poolse leger dat door de regering in ballingschap vanuit Londen wordt geleid. De film geeft de situatie weer van de eerste 24 uur na de bevrijding. Er is een burgeroorlog losgebarsten tussen nieuwe, communistische machthebbers en de restanten van het officiële 'rechtse' leger. Het scenario is van Jerzy Andrzejevski. De fotografie is van Jerzy Wojcik.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bogumił Kobiela op televisie komt.

Reageer