Matl Findel

Regisseur, Cameraman

Matl Findel is regisseur en cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Alle Zeit der Welt

1997 | Komedie

Duitsland 1997. Komedie van Matl Findel. Met o.a. Jockel Tschiersch, Matthew Burton, Ruth Vaughn, José van der Schoot en Ivana Broukova.

De onwaarschijnlijke levenspaden van vier mensen en een hond kruisen elkaar in Berlijn. IJshockeyprof Anton (Tschiersch) is 35 en houdt ermee op. Hij krijgt van de dokter te horen dat hij een vlindervormige hersentumor heeft en dat zijn dagen geteld zijn; hij bekijkt de wereld voortaan met andere ogen. Toost (Van der Schoot) is een kunstenares uit Holland, die om de kost te verdienen op een piano pingelt in een eetgelegenheid en geen bijzondere wensen heeft, behalve dat ze een rit op een stoomlocomotief zou willen maken. Lilith (Vaughn) is biologe en ze wil het paringsgedrag van beren bestuderen in Mongoli[KA3]e; daarvoor wil ze een rechtstreekse vlucht van Berlijn naar Ulan Bator (Birma) nemen, maar ze heeft vliegangst en (nog) geen visum. Radka (Broukova) is een au pair uit Tsjechi[KA3]e, die graag in de EU wil blijven en willig contacten zoekt. Matthew (Burton) is piloot, die door zijn vrouw in de steek gelaten is; hij verdrinkt zijn verdriet in een kroeg, hopend dat zijn vrouw zal terugkomen. Matthew heeft een hond, die meer begrijpt over mensen dan mensen over hem, maar hij heeft last van winderigheid, wat niet altijd even aangenaam is. Het debuut van Findel (36), afkomstig uit de reclame, dat best ongebruikelijk is, waarvoor hij zelf het scenario schreef. Camerawerk van Christoph Krauß en Ralph Netzer.

...bis Montagmorgen

1991 | Komedie

Duitsland 1991. Komedie van Tamara Staudt. Met o.a. Linda Stadler, Gabi Schmalz, Bernhard Hurm, Heino Ferch en Martin Abram.

Tv-filmpje opgenomen in de prestigieuze reeks [KL]Das kleine Fernsehspiel[KLE] over twee vriendinnen (Stadler en Schmalz) die samen optrekken en tijdens het weekend op mannenjacht gaan. Ferch, een acteur van talent, speelt de vriend van een der meiden uit het stel. Het scenario is van regisseuse Staudt en het heeft niet veel om het lijf. Het camerawerk is van Matl Findel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Matl Findel op televisie komt.

Reageer