Irene Rodrian

Scenarist

Irene Rodrian is scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Mirjams Mutter

1992 | Drama

Duitsland 1992. Drama van Vera Loebner. Met o.a. Heidy Forster, Sabine Oberhorner, Despina Pajanou, Sabine Martin en Alexander Duda.

Een moderne parabel over Mirjam (Martin als jonge vrouw en Pajanou als oudere vrouw) die nader tot haar moeder Anna (als jonge vrouw Oberhorner en als oudere vrouw Forster) komt in de Paasnacht. Belangrijke punten uit het leven passeren in flashbacks de revue. Naar de roman Anna im Goldenen Tor van Erika Wisselinck. Het scenario werd geschreven door Irene Rodrian en het camerawerk is van Klaus Liebertz. Niet naar ieders idee van wat onder amusement verstaan moet worden.

Der Trotzkopf

1985 | Familiefilm

Duitsland 1985. Familiefilm van Helmuth Ashley. Met o.a. Anja Schüte, Linda Joy, Klaus Barner, Emely Reuer en Anaid Iplicjian.

Jeugdtv-film naar de gelijknamige romans van Emmy von Rhoden en Else Wildhagen (in het Nederlands bekend onder de titels Stijfkopje, Stijfkopje op school en Stijfkopje op het internaat), met Schüte als het meisje Ilse dat door haar ouders naar een internaat wordt gestuurd, waar zij te kampen heeft met de klassieke aanpassingsproblemen. In twee delen. Het scenario is van Irene Rodrian en Rudolf Nottebohm. Het camerawerk is van Horst Schier.

Tatort - Das Lederherz

1981 | Mysterie

Duitsland 1981. Mysterie van Immo Moszkowicz. Met o.a. Karin Anshelm, Peter Dirschauer, Margit Schulte-Tigges, Wolfgang Kaven en Peter Pankalla.

De eerste zaak van Kriminalkommissarin Wiegand (Anshelm) is een moeilijk geval dat wel past bij een vrouwelijk lid van de hermandad: Eva (Schulte-Tigges), de vrouw van hardwerkende zelfstandige architect Gert Dieckmann (Dirschauer) is uit het zolderraam gevallen en ligt voor lijk op de grond. Sprong Eva of werd ze geduwd? Wiegand moet van de buren horen dat het beslist niet om zelfmoord ging, want de echtvereniging zou een vechtvereniging geweest zijn, die vijftien jaar heeft geduurd. In zo'n kader past Gert toch niet helemaal en de gefrustreerde Eva was frivool en een uitgaanstype. Het boeiende scenario is van Irene Rodrian, die de kijker tot het einde toe laat twijfelen over de juiste toedracht. Spel en regie zijn dik in orde en Wiegand zou nog zeven andere misdrijven oplossen, voordat zij ontslag nam. Aflevering 124.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Irene Rodrian op televisie komt.

Reageer