Nicolai Brüel is acteur en cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

Dogman

2018 | Drama

Italië/Frankrijk 2018. Drama van Matteo Garrone. Met o.a. Marcello Fonte, Edoardo Pesce, Nunzia Schiano, Adamo Dionisi en Francesco Acquaroli.

De kleine Marcello (een fantastische Fonte) is hondenverzorger in een arm dorpje net buiten Napels en verdient wat bij als cokedealer. Zijn grootste klant is Simone (Pesce, ook fantastisch), een gewelddadige, doorgesnoven reus die de hele buurt, en ook zijn 'vriend' Marcello terroriseert. Dat gaat zo ver dat Marcello wel moet ingrijpen. Geslaagde mix van hyperrealistisch misdaaddrama, western en zwijgende film is het ene moment keihard en confronterend, en het volgende betoverend en hilarisch. Nieuwkomer Fonte kreeg tijdens Cannes 2018 terecht de prijs voor beste acteur.

The Machine

2013 | Sciencefiction, Thriller

Verenigd Koninkrijk 2013. Sciencefiction van Caradog W. James. Met o.a. Caity Lotz, Toby Stephens, Denis Lawson en Sam Hazeldine.

Blondine Caity Lotz (Arrow, Legends of Tomorrow) speelt De Machine, een prettig ogende robotvrouw met allerhande menselijke eigenschappen, zoals gevoel, motivatie en zelfbewustzijn. En jawel, ook deze What could possibly go wrong-thriller hangt aan elkaar van de gewelddadige gevolgen van een ietwat rammelende risicoanalyse. De heibel begint met kalverliefde van de programmeurs voor hun creatie en eindigt met - verrassing - eigengereide dodelijke acties van het vrouwding in kwestie. Geen originele invalshoek te bekennen, behalve wellicht de Britse makelij, maar The Machine scoort op uitvoering en vaart.

Den Serbiske dansker

2001 | Thriller

Denemarken 2001. Thriller van Jacob Grønlykke. Met o.a. Dejan Cukic, Lotte Anderson, Philip Zandén, Troels Lyby en Nasrin Pakkho.

Caroline Holmberg (Andersen) is de literaire critica van een gerenommeerd dagblad in Denemarken. Ze wil juist op vakantie gaan met haar man Johan (Zand[KA1]en) als haar hoofdredacteur Tagesen (Spanning) haar vraagt de Iraanse schrijfster Sara Santanda (Pakkho) te interviewen, die ter gelegenheid van een congres over de mensenrechten naar Kopenhagen komt. Caroline kent Per Toftlund (Lyby) en door hem komt ze erachter dat er achter de schermen heel wat gaande is en dat een Servische huurmoordenaar op weg is naar Kopenhagen. Interessante, lange suspensefilm, die niet onderdoet voor de Zweedse avonturen van BECK of een aflevering van de Duitse TATORT. Het scenario is van Thomas Borgström naar de roman van Leif Davidsen. Het camerawerk is van Nicolai Brüel. Wordt meestal in twee of vier delen uitgezonden.

Smertens børn

1978 | Drama

Denemarken 1978. Drama van Christian Braad Thomsen. Met o.a. Nicolai Brüel, Tania Fox, Emmi Brüel, Ruth Pedersen en Tytter Vind.

Een gevoelige, bijna documentaire zoektocht naar jeugdherinneringen van volwassenen. Soms zijn die mooi, maar meestal paniekerig en angstig. Het kleine meisje Gerda is het alter ego van de regisseur, op zoek naar haar boezemvriendje Kaj. Het verhaal krijgt de vorm van een sprookje, met de jeugdherinneringen als hallucinaties gefilmd, in overbelicht zwartwit.