Mimi Branescu

Acteur

Mimi Branescu is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Sieranevada

2016 | Drama

Roemenië 2016. Drama van Cristi Puiu. Met o.a. Judith State, Bogdan Dumitrache, Dana Dogaru, Mimi Branescu en Eugenia Bosânceanu.

Bijna drie uur sluit de Roemeense regisseur Puiu (The Death of Mr. Lazarescu) ons op in een appartement in Boekarest, waar familieleden bij elkaar zijn gekomen om de laatste eer te bewijzen aan de onlangs overleden pater familias. Drie uur lang zijn we getuige van gesprekken over onder meer de terroristische aanslag op Charlie Hebdo, ruzies over de nalatenschap van de communisten en overpeinzingen over God en geloof. Een film zonder duidelijk plot, maar boordevol leven en geen moment saai of vervelend.

Tetarti 04:45

2015 | Thriller

Griekenland/Duitsland/Israël 2015. Thriller van Alexis Alexiou. Met o.a. Stelios Mainas, Dimitris Tzoumakis, Adam Bousdoukos, Maria Nafpliotou en Mimi Branescu.

Griekse thriller waarin het Helleense economische onheil anno 2015 wordt geïllustreerd aan de hand van een vertelling over een platzakke maar o zo trotse jazzclub-eigenaar. Deze Stelios, met theatrale bravoure verbeeld door Mainas, begon de club ooit tegen beter weten in. Drijvend op louche leningen en niet gehinderd door enig verstand van zaken, gaat de boel snel onderuit. Startsein voor lompe actie van eenling Stelios (Griekenland) versus een menigte afpersers (Europa). Aardig geconstrueerd, maar vooral vanwege de cinematografische uitvoering - grimmig en duister - een internationale festivalfavoriet.

Tuesday, After Christmas

2010 | Drama, Romantiek

Roemenië 2010. Drama van Radu Muntean. Met o.a. Dragos Bucur, Maria Popistasu, Victor Rebengiuc, Mimi Branescu en Mirela Oprisor.

Man moet voor kerstmis kiezen: door met zijn vrouw, met wie hij al 10 jaar gelukkig getrouwd is, of vertrekken naar zijn nieuwe vlam, op wie hij tot over zijn oren verliefd is.

Outbound

2010 | Drama

Roemenië 2010. Drama van Bogdan George Apetri. Met o.a. Ana Ularu, Mimi Branescu, Andi Vasluianu, Ioana Flora en Timotei Duma.

De nukkige Matilda mag één dag met verlof uit de gevangenis en peinst er niet over om terug te keren. Ze gaat meteen aan de slag om haar vlucht uit het land te regelen. Een keihard, nauwkeurig drama van alweer een nieuw talent uit Roemenië, met een indrukwekkende hoofdrol van Ana Ularu.

Medalia de onoare

2009 | Drama

Duitsland/Roemenië 2009. Drama van Calin Peter Netzer. Met o.a. Victor Rebengiuc, Camelia Zorlescu, Mimi Branescu en Radu Beligan.

Kurkdroge Balkan-tragikomedie die het droefgeestige tot het hilarische verheft. De 75-jarige Ion wordt genegeerd door echtgenote, zoon, buren en de rest van de wereld. Totdat hem voor een WO II-heldendaad een medaille wordt toegekend en hij zich ineens verzekerd weet van eenieders belangstelling. Weliswaar herinnert de grijsbesnorde Boekarester zich van oorlog noch heroïek iets, maar hij heeft wel een reputatie te repareren. Kortom: de geschiedenis krijgt allengs surreële trekjes. Scenario van Tudor Voican is maatwerk voor Roemeens acteerinstituut Rebengiuc, die een kunststukje maakt van eersteklas schlemielenrol.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mimi Branescu op televisie komt.

Reageer