Paul Leadon

Scenarist

Paul Leadon is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Camelot

1997 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Verenigde Staten/Australië 1997. Animatie van Richard Slapczynski.

Tekenfilmversie van het beroemde verhaal uit de titel uit de reeks Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel. De jonge Arthur wordt als kind door zijn vader, de koning, toevertrouwd aan Merlijn de Tovenaar. Na diens dood begint Camelot de strijd om de macht in het koninkrijk, die door de jonge troonopvolger wordt gewonnen dankzij Merlijns zwarte kunsten. Maar Merlijn heeft zijn prijs en Arthur kan pas koning worden als hij het zwaard Excalibur uit de rots trekt. Een simplistische versie van de grote legende, die boeiend genoeg is voor de kleintjes, maar verder heel weinig voorstelt. In de oorspronkelijke versie met de stemmen van Duncan Alastair, Perry Lee en Moore Robyn. Het scenario is van Paul Leadon, Roz Phillips en Roddy Lee.

Emoh Ruo

1985 | Komedie

Australië 1985. Komedie van Denny Lawrence en Danny Lawrence. Met o.a. Joy Smithers, Martin Sacks, Jack Ellis, Philip Quast en Louise Le Nay.

Buschauffeur Des Tunkley (Sacks) en zijn jonge vrouw Terri (Smithers) wonen met hun zoontje in een trailerpark, net even buiten de Australische stad Sidney. Terri droomt van een eigen huis en haalt Des over een eigen stek te gaan kopen. Ze laten zich door een makelaar met een gladde tong volledig bezwendelen en kopen een huis van het model Buckingham, dat er op de tekening heel aardig uit ziet, maar in werkelijkheid vol gebreken zit. Ondanks het feit dat Terri en Des alle mogelijke overuren draaien, raken ze achterop met de aflossingstermijnen en worden ze door onverbiddelijke schuldeisers achterna gezeten. Met zijn rug tegen de muur reageert Des op een originele manier op de benarde situatie. Grappige film over 'eigen huis, is goud waard', die de draak steekt met de hebzucht. Onderhoudend, aardig gespeeld en behoorlijk geregisseerd. Het scenario is van Paul Leadon en David Poltorak. De fotografie is van Andrew Lesnie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paul Leadon op televisie komt.

Reageer