Nancy Anne Baker

Acteur, Editor

Nancy Anne Baker is acteur en editor.
Er zijn 2 films gevonden.

Vanya On 42nd Street

1994 | Drama, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1994. Drama van Louis Malle. Met o.a. Phoebe Brand, Lynn Cohen, George Gaynes, Jerry Mayer en Julianne Moore.

Theaterregisseur Andre Gregory ensceneerde gedurende enkele jaren Tsjechovs klassieker Oom Wanja - in een vertaling van David Mamet - op uiteenlopende locaties. Louis Malle (My dinner with Andre) besloot het theaterexperiment te filmen. In een aftands New Yorks theater komt het toneelgezelschap bij elkaar voor repetities van het stuk over de levensteleurstellingen van veertiger Wanja en zijn familie. De frustraties en verloren hoop van de acteurs met hun kartonnen koffiebekertjes, raken zo verweven met de wanhoop en eenzaamheid van hun negentiende-eeuwse Russische personages. Prima acteurs, vooral Brooke Smith is goed.

Friends and Ennemies

1993 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1993. Thriller van Andrew Frank. Met o.a. Roger Rignack, Steven Christopher Young, Robert Restaino, Todd Anthony Bello en Dean Stockwell.

Dominick Accurso (Rignack) is een hardwerkende jongeman. Hij runt het restaurant van zijn oude vader en is verloofd met de mooie Rose-Anne (Rocheford). Een doodgewoon bezoekje aan zijn stamkroeg, samen met zijn vrienden Paul (Young) en Nick Falcone (Restaino), eindigt echter in een drama. Nick wordt gestoord door een opdringerige klant. Het komt tot een handgemeen en voordat iemand het beseft ligt de man zwaar gewond op de grond. Tegen zijn zin stemt Dominick erin toe om de hele zaak te verzwijgen. Het slachtoffer blijkt echter een officier van justitie te zijn en de politie gaat grondig te werk. De kroeguitbater Phil (Hughes) zag alles gebeuren, maar zwijgt uit vriendschap voor de jongens. De spanning onder de vrienden stijgt echter naar een ondraaglijk hoogtepunt. Knap en stylistisch opgebouwde psychologische thriller die de verandering in houding toont van enkele vrienden die betrokken zijn bij een erg ingrijpende gebeurtenis. De onbekende acteurs leveren prima werk en Stockwell is leuk in zijn klein rolletje als Freddie, de onroerendgoed makelaar. Het scenario van Mark Distefano en Tom McCluskey werd duidelijk be├Čnvloed door het werk van Quentin Tarantino, maar kreeg toch een persoonlijke noot mee. Het illustreert hoe ver mensen willen gaan om het eigen hachje te redden. Sobere fotografie van Maximo Munzi. Dolby Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nancy Anne Baker op televisie komt.

Reageer