Robert Cornthwaite: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

The Devil's Daughter

1972 | Horror

Verenigde Staten 1972. Horror van Jeannot Szwarc. Met o.a. Belinda Montgomery, Shelley Winters, Robert Foxworth, Joseph Cotten en Jonathan Frid.

Op de begrafenis van de moeder maakt Montgomery kennis met Winters die beweert een lange vriendschap te hebben gehad met de gestorvene; in feite is Montgomery nodig voor het volbrengen van een verbond in een groep van Duivelaanbidders. Voorloper van het ROSEMARY'S BABY-genre verzandt door onverschillige dialoog, acteren, regie.

Ten Seconds to Hell

1959 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1959. Oorlogsfilm van Robert Aldrich. Met o.a. Jeff Chandler, Jack Palance, Martine Carol, Robert Cornthwaite en Dave Willock.

Duitse soldaten Chandler en Palance worden met nog vier andere kameraden na afloop van WO II uit Engelse krijgsgevangenschap ontslagen. Aangekomen in Berlijn worden ze ingezet bij de mijnopruimingsdienst. Ze spreken af dat ze de helft van hun loon in een pot stoppen die de laatstlevende mag hebben. Ze komen een voor een om totdat Chandler en Palance overblijven; de eerste besluit voor de laatste een dodelijke val te zetten. De twee hoofdrollen spelen goed en Carol geeft de film een vleugje vrouwelijk schoon. Scenario van de regisseur en Teddi Sherman. Camerawerk van Ernest Laszlo.

The War of the Worlds

1953 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1953. Sciencefiction van Byron Haskin. Met o.a. Gene Barry, Les Tremayne, Ann Robinson, Lewis Martin en Henry Brandon.

Vijftien jaar nadat Orson Welles Amerikaanse radioluisteraars de straat opjoeg met zijn hoorspelversie van H.G. Wells' sciencefictionroman, verscheen deze eerste en nog altijd beste verfilming. De marsmannetjes landen in de VS in plaats van in Engeland, maar verder wordt het boek aardig trouw gevolgd. Voor beelden van ravage en oprukkende legers werd archiefmateriaal uit de Tweede Wereldoorlog ingezet, maar er zijn ook veel oorspronkelijke, destijds baanbrekende special effects, die werden beloond met een Oscar. Het geluid van de vliegende schotels (achterstevoren afgespeelde opnames van elektrische gitaren) wordt nog steeds gebruikt in sf-producties. In 2005 verscheen een aardige remake van Steven Spielberg.

Monkey Business

1952 | Komedie, Sciencefiction

Verenigde Staten 1952. Komedie van Howard Hawks. Met o.a. Cary Grant, Ginger Rogers, Charles Coburn, Marilyn Monroe en Hugh Marlowe.

Een verstrooide wetenschapper werkt aan een verjongingsdrankje dat door een bemoeizuchtige laboratoriumaap onverwacht radicaal uitpakt: zowel de professor als zijn vrouw worden járen jonger. Op zijn gretige, oudere baas heeft het spulletje juist weer een heel ander effect. Grant en Rogers vormen een charmant, geestig stel in deze vlotte screwball komedie van Hawks, die je met films als Bringing Up Baby en His Girl Friday een meester in het genre mag noemen. Evengoed vinden natuurlijk talloze fans dat Marilyn Monroe in de rol van domme secretaresse de show steelt.

The Thing from Another World

1951 | Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten 1951. Sciencefiction van Christian Nyby. Met o.a. Kenneth Tobey, Robert Cornthwaite, Margaret Sheridan, Douglas Spencer en James Arness.

USA 1951. Van Christian Nyby. Met oa Kenneth Tobey, Margaret Sheridan en James Arness. Militairen en wetenschappers gaan op onderzoek uit als vlakbij hun basis op de Zuidpool een geheimzinnig object neergestort is. 'What could melt that much ice?' 'Let's go down and see...' Terug op de basis blijkt dat dat laatste niet zo'n goed idee was. Sterke sf-horror, waarin de koene onverschrokkenheid van de personages lang standhoudt. Goed script, gebaseerd op een sf-verhaal van John W. Campbell jr, waarin de spanning steeds vastgehouden wordt. Howard Hawks bemoeide zich als producent nadrukkelijk met de regie. Klassieker. Een remake van John Carpenter uit 1982 was op een iets andere manier ook heel goed.